Hae
Inka Nitta

PÄIVÄRETKI SUOMENLINNAAN ONNISTUU BUDJETILLA

päiväretki suomenlinnaan
suomenlinna budjettimatka

Jos kaipaat helppoa, edullista ja kaunista päiväretki kohdetta suosittelen matkaa Suomenlinnaan, jossa on myös historian havinaa.
Suomenlinnan alue sijaitsee Helsingin saaristossa ja on Unescon maailmanperintökohde sotilasarkkitehtuurin muistomerkkinä. Suomenlinna alue käsittää 80 hehtaarin alueellaan 8 saarta, jotka ovat Kustaanmiekka, Susisaari, Iso Mustasaari, Pikku Mustasaari, Länsi Mustasaari, Särkkä, yksi Pormestarinluodoista ja Lonna.

suomenlinna hanhet
suomenlinna lautta

Mielestäni upeaa oli se, että lautta on HSL liikenteen ja noin viidentoistaminuutin matkan hinta on vain 2,80€ ja jos viihdyt saaristossa alle vaihtoajan, pääsee samalla lipulla vielä takaisin kauppatorille. Koko saaristoalueen kiertelyssä maisemista sekä upeista rakennuksista nauttien aikaa kuitenkin saa kulutettua useamman tunnin Suomenlinnassa.

suomenlinna päivämatka
budjettimatka suomenlinnaan

Suomenlinnan alueella on paljon erilaisia kahviloita, ravintoloita ja kesäisin jopa kojuja joista saa ruokaa sekä juomaa, mutta budjettimatkailua varten suosittelen ottamaan omat eväät tai käymällä ostoksilla paikallisessa K-marketissa etenkin kesäaikana. Alueelta löytyy upeita maisemia, kalliorantaa ja raunioita, joissa voit nauttia ihanan piknikin ihaillen merellisestä Helsingistä.

 

suomenlinnaan arkkitehtuuri
suomenlinna rauniot

Rohkeimmat voivat tutkia linnoituksen erilaisia tunneleita, muistaen sen kuitenkin tehdä omalla vastuullaan. Me kuljimme linnoituksen läpi adrenaliinin virratessa sortumavaaran lähistöllä.

 

päiväretki suomenlinnaan

 

Mun tipsit Suomenlinnaan

  • Telakka
  • Arkkitehtuuri
  • Bastioni Zander
  • Ruutikellari
  • Suomenlinnan Panimon kahvila

Instagramissa enemmän reissaamista Suomen sisällä @inkanitta

Lue myös nämä:

Lapin kuvapäiväkirja

Vinkit koiran kanssa retkeilyyn

Seitseminen oli ihana!

Yksi kommentti

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

  Suomenlinnassa olisikin mukavaa ehtiä käymään. Taas kuluvan vuoden kesänä oli tarkoitus, mutta emme sitten kuitenkaan ehtineet. No, voisihan se olla kiehtova kohde talvellakin, vaikkakin hyvin erilainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *