Hae
Inka Nitta

KEVYTTÄ LUKEMISTA SYKSYYN

*Sisältää mainoslinkkejä

Vaikka rakastankin ylitsepääsemätöntä draamaa, juonittelua ja fantasiaa kirjoissa, tarvitsen myös minä joskus aivot narikkaan tekstiä ja oikeasti kevyttä lukemista. Keräsin tähän postaukseen kevyttä lukemista syksyyn muutamasta kirjasta.

Pensionaatti Huojuva Talo – Tuija Lehtinen

kevyttä lukemista
*Osta tästä

Kirja osui käteeni upean kannen myötä ja takakannen luettuani en voinut jättää sitä kauppaan. Päähenkilö on aikaisemmin pitänyt taideblogia ja ollut aktiivinen somessa ja päätyy hylätä sen ja suunnata majakkasaarelle. Päädyin lukemaan tämän kirjan Lapin reissulla ja se osoittautui ihan ok kesälomakirjaksi, vaikka omaan makuun Pensionaatti Huojuva talo olikin jopa liian kevyttä.

Kirjan takakansi kertoo näin:

Löytyykö kallioiselta majakkasaarelta onni ja uusi suunta elämälle?

Mariannen elämä on sekaisin. Mies on jättänyt hänet tekstarilla, mutta kiireinen Marianne ei ole tajunnut asiaa aikoihin. Kaikki tutut kyllä näyttävät olevan asiasta perillä, eikä Marianne kestä nähdä heidän vahingoniloaan. Hän päättää pyyhkiä taulun puhtaaksi, hylätä somen ja Art Deco Angelika – bloginsa ylläpidon ja vaihtaa maisemaa.

Pieni majakkasaari kaukana kaikesta tuntuu oivalliselta paikalta järjestää elämänkuvioita uudelleen. Saari ei kuitenkaan ole sellainen paratiisi kuin Marianne on kuvitellut. Itse kullakin on salaisuutensa, eivätkä kaikki toivota tulijaa tervetulleeksi.

 

Toinen ensivaikutelma – Sally Thorne (saatu arvostelukappale kustantajalta)

toinen ensivaikutelma kevyttä lukemista
*Osta tästä

Tämän kirjan sain arvostelukappaleena kustantajalta. Sally Thorne on itsellleni täysin uusi kirjailija, mutta sen jälkeen kun ihastuin Mhairi Mcfarlanen kirjoihin, Sallya on minulle ehdoteltu. Oli mahtavaa, että sain tämän lukutestiin. Ihastuin kirjassa heti kanteen. Näin graafisena suunnittelijana kiinnitän useasti kirjan kansiin huomiota, vaikka se ei sisältöön vaikutakaan.  Kirja osottautui täydelliseksi aivo narikkaan kirjaksi romantiikalla ja hyvällä huumorintajulla! Tulen varmasti lukemaan kyseiseltä kirjailijalta lisää tuotantoa.

Kirjan takakansi kertoo näin:

Ruthi on 25-vuotias ja työskennellyt senioritalon vastaanotossa vuosia. Hän asuu yhdessä työpaikkansa huoneistossa ja elää täysin pinttynyttä elämää kilpikonnien kanssa.

Kunnes eräänä päivänä hän kiinnittää huomiota pitkään, komeaan ja tatuoituun pomonsa poikaan Teddyyn. Mies on kaupungissa etsimässä töitä, jotta voisi säästää rahaa avatakseen unelmiensa tatuointistudion. Ruthie on sulaa vahaa Teddyn edessä, mutta sitten mies kommentoi Ruthieta mummomaiseksi.

Ruthie keksii täydellisen koston Teddylle. Kaksi vanhaa rouvaa tarvitsee uuden avustajan. Edelliset avustajat eivät ole kestäneet vaativia naisia paria päivää kauempaa. Toisin sanoen täydellinen työ Teddylle.

 

Täysikuun tyttäret – Sara Medberg

kevyttä lukemista syksyyn
*Osta tästä

Tässä kirjassa kiinnitin ensin huomiota kirjan nimeen, sillä luulin sen viittaavan romanttiseen fantasiaan. Luettuani takakannen huomasin kirjan olevan suomalaisen kirjailijan romanttista viihdettä. Sivuja kirjassa on alle 200 ja se päätyi minun junalukemiseksi. Kirja oli oikein viihdyttävä ja jään odottamaan jatko-osaa.

Kirjan takakansi kertoo näin:

Marissa Meri pakenee väkivaltaista ex-miestään ulkomaille. Hän on saanut tietää miehen laittomista toimista ja nyt häntä ajetaan takaa. Onneksi pakomatkan varrelle osuu myös Jeremias Ricci, ansioitunut toimittaja, joka on myös selvittämässä rikosvyyhtiä.

Vauhdikas takaa-ajo vie Marissaa ja Jeremiasta yli kansallisvaltioiden rajojen ja jännityksen tiivistyessä myös tunteet syvenevät. Onnistuuko Marissa saavuttamaan vapauden ja uuden mahdollisuuden rakkauteen?

 

Onko joku kirjoista sinulle jo ennestään tuttu vai onko sinulla kevyttä lukemista mielessä, jotka haluaisit kertoa muille? Kommentoi alas.

 

*Affiliate-linkki

 


Tiktokissa kirjavideoita @inkanitta

Lue myös nämä:

Kirjavinkki fiilistelijöille

Minun kirjasuosituksia x3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *