Hae
Inka Nitta

ASSISTENTIN TYÖ, MITÄ SE ON?

Aloitin elokuun lopulla osa-aikaisen työskentelyn kauneusalan yrityksessä nimikkeellä assistentti. Assistentin työ on todella laaja käsite, mutta yleisesti ihmisillä on assareista sekä sihteereistä kuva, että keitetään vain kahvia, siivotaan ja vastataan puhelimeen. Teen kyllä itseasissa kaikkea tuotakin mitä juuri kerroin. Puhelimeen vastaaminen kuuluu työnkuvaani ja hoidan puhelimen kautta tilauksia, koulutuskyselyitä, ajanvarauksia ja vastaan muutenkin asiakkaita askaruttaviin kysymyksiin. Keitän myös kahvia, mutta pääsääntöisesti itselleni kahvitauolla ja siivoan myös, etenkin omat jälkeni.
assistentin työ

Virallinen työnkuvani on laajentunut oman osaamiseni mukaan siitä kun aloitin työskentelyn. Virallisesti minut palkattiin aluksi juurikin puhelimeen ja sähköpostien vastailuun, mutta siihen on tullut paljon muutakin. Vastaan yrityksen kolmeen eri sähköpostiosoitteeseen ja käytännössä sinne tulee samoja asioita kuin mitä puhelimeenkin. Varailen aikoja, vastaan koulutuskysymyksiin, vastaan tuotteista tulleisiin kysymyksiin ja otan vastaan jopa tilauksia.

Nettisivujen puolelta huolehdin, että kaikki verkkokaupan tilaukset pakataan ja lähetetään. Näihin tulostelen laskuja, pakettikortteja ja pakkailen näitä avustaakseni ehkä kerran viikossa. Pidän huolen, että nettisivuilla on ajankohtaista tietoa, päivittelen sinne mukavia asiakaspalautteita ja päivitän yrityksen blogia yhdessä muiden työntekijöiden kanssa. Huolehdin blogipuolen hakukoneoptimoimisesta ja koulutan työntekijöitä kirjoittamaan oikeaoppista yritysblogia.

assarin työnkuva
Ylläolevien asioiden lisäksi vastuualueelleni on tullut some. Ideoin ja suunnittelen sosiaalisen median postauksia, luon somestrategiaa ja opastan myös yrityksen muita työntekijöitä käyttämään meidän somea. Pääosin myös itse julkaisen sisältöä sinne, mutta osa-aikatyön ongelma on se, että kokoajan ei sinne sitä sisältöä saa. Ensin käytössäni oli vain yksi Instagram tili, mutta nyt sain myös yrityksen Facebookin osin vastuulleni ja tarkoitus olisi ottaa myös yrityksen toinen Insta sekä FB vastuulleni. Vastaan myös yhdessä pomoni kanssa yrityksen vaikuttajayhteistöistä ja järjestimme marraskuun alussa yrityksen ensimmäisen somevaikuttajien PR-päivän, mikä totta kai söi myös paljon työtuntejani. Sen jälkeen kun tulin taloon, olemme kuvanneet lähes kaiken markkinointimateriaalimme itse ja sen takia työkuvaani kuuluu paljon valokuvausta, kuvankäsittelyä, videoediointia ja videoiden kuvaamista. Kontaktoin myös malleja meille, sillä useissa kuvauksissa käytämme ihmisiä. Somemarkkinoinnin lisäksi pyrin miettimään muita digitaalisen markkinoinnin muotoja yrityksessä.

assistentin työ työnkuva
Assistentin työ minulla on siis todella monipuolista ja riippuu pitkälti juurikin omasta osaamisesta ja aktiivisuudesta. Välillä työhön kuuluu myös juoksevien asioiden hoitoa, kaupassa käymistä, tilausten purkua, tilausten käsittelyä ja niiden tekemistä, huonekalujen kasaamista, tiskejä, palaverejä ja asiakashankintaa.
assisstentti työ
Tässä olikin hieman työnkuvaani nimikkeellä assistentti. Toivottavasti avasi joillekkin hieman työtäni. Kuvituksena käytin kuvia alkusyksystä, mitkä oli jäänyt tietokoneen syövereihin julkaisematta.


Seuraa Instagramissa @inkanitta

Lue myös nämä:

Retkelle Niihamaan!

Kävin koronatesteissä ja muita kuulumisia

Irtisanouduin vakituisesta työstäni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.