Hae
Inka Nitta

VINKIT KOIRAN KANSSA RETKEILYYN

Retkeilen lähes aina niin, että koirani on mukana. Keräsin alle minun vinkit koiran kanssa retkeilyyn. Oma kokemukseni on retkeily ainostaan Siperianhuskyn kanssa, mutta yritin ottaa huomioon myös muita koirarotuja listaessani asioita alle. Nämä vinkit koiran kanssa retkeilyyn on mietitty yhden päiväretken kannalta.
koiran kanssa retkelle

Pidä vettä mukana

Vettä täytyy ehdottomasti olla mukana sopiva määrä, jotta siitä riittää sekä koiralle että sinulle. Vähimmäismäärä on noin. 0,5 dl  kohden yhtä kiloa per päivä koiralle. Veden lisäksi kannattaa olla taitettava muovinen juomakuppi, sillä se on helppo sujauttaa mihin tahansa mukaan.

Aloita pienellä

Ajatuksena se, että jos koira on tottunut noin viiteen päivittäiseen kilometrimäärään, ei välttämättä kannata lähteä kävelemään 20 kilometriä päivän aikana. Tämäkin tosin aina koirakohtaista. Ei kuitenkaan kannata napata liian isoa haukkua reittisuunnitelmissa.
vinkit koiran kanssa retkeilyyn vuodenajat

Koirattomat etusijalla

On tärkeä muistaa, että laavuilla ja taukopaikoilla koirattomat ovat aina etusijalla. Aina täytyy kysyä saako liittyä seuraan koiran kanssa, jos tulipaikalla on täyttä tms. Itse suosin kuitenkin taukopaikoilla hieman syrjäisempää kohtaa, sillä siellä on rauhallisempaa ja useasti lähistöltä löytyy puupölkkyjä tai muuta vastaavaa, joita voi käyttää penkkeinä.

Pidä koira kytkettynä

Etenkin kansallispuistoissa retkeillessä on tärkeää pitää koira kytkettynä. Koiraa saa pitää vapaana vain erikseen sille tehdyllä alueella.

Tauko tekemistä koiralle

Etenkin jos koira on nuori ja hieman villi, on varmasti hyvä että taukopaikoilla koiralle on tekemistä. Ota mukaan jokin ulkolelu tai puruluu, niin koira jaksaa paremmin. Riippuen koiran syömisrytmistä, kannattaa myös kantaa makupaloja mukana välipalana.
vinkit koiran kanssa retkeilyyn

Suosi retkikeitintä

Hieman ehkä nojaten ylempänä olevaan ”koirattomat etusijalla” otsikkoon. Retkikeittimen kanssa ei ole niin väliä missä ruuan tai kahvin tekee. Näin et häiritse koirattomia ja voit olla rauhassa oman porukan tai pelkän koirasi kanssa.

Koiralle oma reppu

Koirille myydään omia reppuja ja itse käytän Bamsella useasti näitä. Meillä koira kantaa vesikupin, makupalat ja osan omasta vedestään. Näin saa oman repun kevyemmäksi ja koiran väsyneemmäksi. Tässä kohtaa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon koiran koko ja se, että painoa ei saa laittaa kohtuuttomasti. Reppujen kanssa täytyy myös opetella lenkkeilyä etukäteen ja painoa lisäillä pikku hiljaa.

Muuta huomioitavaa

Riippuen vuodenajasta kannattaa varautua pitämään mukana mm. punkkipihdit, kyypakkaus ensiapuna ja ottaa selvää kuinka toimia mm. myrkytyksen tai lämpöhalvauksen sattuessa. Osa koirista voi vaatia taukopaikalle takin. Kädet saa helposti vapaaksi kävely/juoksuvyöllä.
>vinkit huskyn kanssa retkelle
Yllä yksinkertaisimmat vinkit koiran kanssa retkeilyyn! Mitä vinkkejä sinulta löytyy?


Seuraa Instassa @inkanitta

Lue myös nämä:

Seitseminen oli ihana

Kiikunlähde – Maaginen lähde keskellä metsää

6 vinkkiä lähiretkeilyyn

2 kommenttia

  1. Maaria kirjoitti:

    Koiralähtöinen retkeily on kyllä kaikille mieluista ja koira on kyllä aina niin innostunut retkikaveri, että ei paremmasta väliä. Toisaalta koiran kanssa voi lähteä myös vähän pidemmällekin reissulle ja myös osassa hotelleja on koirat hyvin huomioitu, esim. https://www.varaahotelli.fi/uutiset/122/minne-hotelliin-koiran-kanssa? Kun selvittää etukäteen koirille sopivia rantoja yms. ulkoilukohteita, niin reissaaminen on rennompaa itse kohteessa.

    • Inka Nitta kirjoitti:

      Kyllä olet täysin oikeassa! Pidemmällä reissulla kannattaakin hieman selvittää juurikin rantoja, kohteita tai saako koiran viedä sisätiloihin jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *