Hae
Inka Nitta

KIIKUNLÄHDE – MAAGINEN LÄHDE KESKELLÄ METSÄÄ

kiikunlähde hollola
Kiikunlähde – maaginen lähdeallas metsän keskellä. Sinne oltiin Viivin kanssa molemmat haaveiltu menevämme ja vihdoinkin oman lomautukseni viimeisellä viikolla otettiin auto alle ja ajettiin Hollolaan.
kiikunlähde sijainti
Kiikunlähde on Suomen suurin lähdevesiallas ja sen lämpötila on 5 astetta, mikä mahdollistaa sen, että allas ei jäädy edes talvella. Luin, että kauniin vihertävän turkoosin värin lähteeseen tekee siihen liuonneet mineraalit sekö vähäinen kasviplanktonpitoisuus. Vesi lähteessä on super kirkasta!
hollolan kiikunlähde
Kesällä 2018 alueelle rakennettiin pieni puinen näkötasanne suojelemaan luontoa. Kiikunlähde on todella suosittu nähtävyys Suomessa ja sen rannat on pilattu tallomalla. Onneksi näköalatasanne rakennettiin sekä aidat, niin pääsee luonto elpymään pikkuhiljaa. Kiikunlähteen ympärillä on myös yksityisomistuksissa rantoja, joten luonnon lisäksi on kunnioitettava ihmisten yksityisyyttä sekä rauhaa.
turkoosi lähdevesiallas suomi
Sijaintina lähdealtaalla on Hollolan Uskila ja osoitteena Kiikuntie. Itse suoraan lähteelle menevää tietä ei saa ajaa kuin vain tien osakkaat, mutta Kiikuntien varresta ei ole pitkä matka lähteelle.
kiikunlähteellä kirkas allas
Kaunis paikka, ootko sinä käynyt?


Seuraa mua Instagramissa @inkanitta

Lue myös nämä:

6 Vinkkiä lähiretkeilyyn

Retkeilenkö koska se on IN?

Mihin maihin haluan matkustaa ja miksi?

9 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Olen käynyt ja on oikeasti jotenkin maaginen paikka. En osaa edes sanoa, mikä sen tunteen saa aikaiseksi tai miten tunnetta kuvailisi. Hieno paikka joka tapauksessa 🙂

 2. Anni kirjoitti:

  Paikka on kyllä hieno, olen siellä joskus pikkulapsena käynytkin ennen kuin se sai liikaa kuuluisuutta ja osittain tärveltyi. Olen vähän sitä mieltä että näin uniikkeja luontokohteita ei välttämättä kannattaisi rummuttaa. Tässäkäin kohteessa on ihmisten asumuksia ihan vieressä ja asukkaan ovat kärsineet kovastikin viime vuosina lisääntyneestä liikenteestä. Maaginen paikka sinänsä, mutta itse toivoisin että mahdollisimman moni katsoisi kuvia paikasta ihan vaikkapa netistä, kaikkea ei ole tarve itse nähdä ja kokea.

  • Inka Nitta kirjoitti:

   Nythän alueelta lähti parkkipaikka pois, joten paikanpäälle pääsee käytännössä vain kävellen sekä pyöräillen joten liikenne varmasti helpottaa 🙂

 3. Tinde kirjoitti:

  Oi täytyy mennä! Kiitos hyvästä vinkistä. Onko se aina ”auki”? Maksaako jotain?

 4. Tibde kirjoitti:

  Hei. Olisin tänään menossa. Osaatko sanoa maksaako? Onko aina ”auki”? Onko vessaa? Paikkaa syödä hyvin eväitä? ?

  • Inka Nitta kirjoitti:

   Moikka! Paikka ei maksa ja on aina auki, kun on luonnon kohde. Vessaa ei ole ja on vain tuo pieni puusta rakennettu alue, jossa saa kulkea, sillä luonnon täytyy antaa elpyä sekä rannat on yksityisomistuksessa ja heidän rauhaansa täytyy arvostaa 🙂

 5. Eija Petäjäniemi kirjoitti:

  Onpa hieno näköinen paikka! Minä liikun paljon metsässä ja luonnossa ylipäätään..paras rentoutumispaikka??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *