Hae
Inka Nitta

6 VINKKIÄ LÄHIRETKEILYYN

Kuten varmasti moni minua paljon seuraava tietää, on mun yhtenä harrastuksena retkeily ja olen todellakin ulkoilma-ihminen. Mä tosin olen vähän sellainen, että tykkään lähteä autolla hieman pidemälle ja seikkailemaan etenkin kansallispuitoihin ja muihin luontokohteisiin. Me oltiin myös viime kesänä mm. Norjassa asti retkeilemässä.
vinkit ulkoiluun
Lähiretkeilyssä kotikulmillani olen ollut jumahtanut mm. Halimasjärven luonnosuojelualueeseen, sillä sinne ei kauaa kotoa kävele ja se on kaunis. Viimeaikoina olen kuitenkin löytänyt lähiretkeilyn ihan uuden puolen ja kierrellyt muitakin lähialueen metsiä sekä luontopolkuja. Se on mahtavaa kuinka löytyy upeita taianomaisia paikkoja keskeltä tuttua metsää, kun vain hieman poikkeaa reitiltä. Ulkoilu on ihanaa.

Ajattelin tässä postauksessa jakaa 6 vinkkiä lähiretkeilyyn, liittyen ehkä hieman myös näihin poikkeusoloihin. Eiköhän mennä mun vinkkeihin!
vinkit retkeilyyn

Älä suunnittele reittiä liikaa, poikkea polulta

Kuten jo kerroinkin, on mahdollista löytää uusia taianomaisia rauhallisia paikkoja kun vain poikkeaa tutulta reitiltä. Kannattaa kuitenkin pistää mieleen tuntomerkkejä reitiltä ja pitää kännykkä mukana, varsinkin jos on yhtään huono suuntavaisto kuin minulla. Parasta on yllättyä kerta toisensa jälkeen uusista reiteistä sekä mahtavasta luonnosta.

Ulkoile oikeissa varusteissa

Retkeilyssä on tärkeää, että löytyy oikeanlaiset varusteet. Esimerkiksi repussa olisi hyvä olla mahdollisimman paksut olkahihnat, vaikka tavaraa ei olisikaan paljoa. Retkelle ei myöskään lähdetä parhaimmissa vaatteeissa, jos ei niiden halua likaantuvan. Suosin myös itse vettä pitäviä kenkiä ja omat suosikkini onkin yleisesti goretex lenkkarit.

Vältä tulentekopaikkoja

Normaalisti tämä ei varmasti olisi vinkeissäni, mutta poikkeusolojen takia nyt näin. Tulentekopaikoille saattaa kerääntyä ihmisiä, sillä retkeilyharrastus on kasvanut koronan vuoksi. Eväät voi tehdä valmiiksi sekä ottaa mukaan termospulloon vaikka kahvia ja nauttia ne ihan missä vain, vaikka upealla kalliolla! Vaihtoehtoisesti voit kantaa retkikeitintä mukana ja tehdä ruoan jossain muualla, jota itse suosin. Ethän kuitenkaan sytytä nuotiota kuin vain niille tarkoitetuilla paikoilla!
6 vinkkiä lähiretkeilyyn

Nappaa istuinalusta mukaan

Istuinalusta ei repussa paljoa paina ja on paljon mukavampi istua kallionkielekkeellä tai mättäisellä maalla, kun pyllyn alla on hieman pehmikettä. Näin keväällä maa on myös vielä melko kylmä, joten ehdottomasti suosin istuinalustan mukaan ottamista.

Ota roskat mukaasi

Älä roskaa luontoa vaan ota roskat mukaasi ja jätä luonto samanlaiseksi kuin se oli kun sinne menit. En suosi juuri nyt edes käyttämään esimerkiksi luonnonsuojelualueiden roskiksia tai mitään, sillä kukaan ei taida niistä juuri nyt huolehtia. Jos jaksoit kantaa eväät mukanasi, jaksat varmasti viedä roskat myös kotiisi.

Ota hyvä mieli mukaan

Viimeisempänä ehkä tärkein vinkki lähiretkeilyyn. Retkeile hyvällä mielellä. Nauti ulkoilusta ja vapaudesta luonnossa!
6 vinkkiä lähiretkeilyyn korona
Tässä olikin 6 vinkkiä lähiretkeilyyn. Jos retkeilypostaukset kiinnostaa enemmän, laita ihmeessä kommenttia erilaisista postaustoiveista liittyen retkeilyyn.

Ps. Seuraa mua Instagramissa @inkanitta

Lue myös nämä:

Retkeilenkö koska se on IN?

Korona toi lomautuksen

Norja videolla

2 kommenttia

  1. Eija Petäjäniemi kirjoitti:

    Hyvät vinkit annoit retkeilyyn ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.