Hae
Inka Nitta

LUKULISTALLANI NYT

*Sisältää mainoslinkkejä

Mä olen innostunut lukemisesta ihan erilailla kuin ennen. Muistan, kun rupesin reilu vuosi sitten lukemaan uudestaan, mutta lukulistalla oli käytännössä vain näitä elämänoppaita sekä tietokirjoja. Hetki sitten löysin kuitenkin romaanit uudestaan mun elämääni ja voin sanoa, että voi vitsit mä olen koukussa lukemiseen. Lähes mikään ei ole yhtä hyvä rentoutuskeino kuin hyvä tarina, mikä vie mukanaan töysillä.

Tämän uuden kirjaharrastuksen myötä päätinkin, että aion tästälähtien jakaa myös tänne blogin puolelle vähintään kerran kuukaudessa, jotain kirjoihin liittyvää. Tänään paljastankin mitä mun lukulistallani nyt oikein on!

lukulistallani nyt langenneet ravn

Langenneet

*Tästä linkki kirjan sivuille Adlibriksessä

Langenneet on Tanskalaisen Michael Katz Krefeldin kirjoittama trillerikirja. Langenneet itseasiassa aloittaa uuden trillerisarjan, mikä kertoo kööpenhaminlaisesta poliisista Thomas Ravnsholdista.

Langenneet kirja päätyi itselleni ja lukulistalleni, kun huomasin sen olevan Cittarin alelaarissa seitsemällä eurolla. Luin kirjan takakannen ja heti pelkkä esittelyteksti sytytti. Mä olen itse jo aloittanut kirjan ja luinkin heti suoraan 70 sivua tarinaa eteenpäin. Tavoitteena olisi päästä rentoutumaan ja keskittymään niin, että sunnuntaihin mennessä olisin tämän lukenut kokonaan läpi. Ainakin tähän mennessä olen täysin rakastunut päähenkilöihin ja tarina vie mukanaan. Langenneet on lukulistallani ykkösenä juuri nyt. (Koska olen sen jo aloittanut)

Takakannen teksti menee näin:

Poikaystävä asettaa Mashan panokseksi balkanilaismafian pokeripelissä.

Erik löytää elämälleen tarkoituksen pimeässä kellarissa eloon heräävistä täytetyistä eläimistä.

Ravn kilpailee aikaa vastaan etsiessään sarjamurhaajaa, joka yrittää tehdä ihmisruumiista täydellisen taideteoksen.

Kolmen ihmisen kohtalot ratkeavat trillerissä, joka määrittelee pahuuden uudelleen.

lukulistallani teflon bible

Teflon Bible

*Tästä linkki kirjan sivuille Adlibrikseen

Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin tie Maltsun ghetosta suomiräpin messiaksi on kerätty kokonaisuudessaan Teflon Bible nimiseen kirjaan, jonka Hippo Taatila on kirjoittanut. Teflon Bible kertoo käytännössä Teflon Brothersin synnystä, unohtamatta kuitenkiin räppäreitä yksilöinä. Kirjaan mahtuu siis myös elämänkerran tyylistä tarinan kerrontaa mm. Pyhimyksestä.

Teflon Biblen sain joululahjaksi mun miesystävältäni. Vaikka käytännössä mun musiikkimaku koostuu raskaammasta musiikista, olen mä varttunut ja kasvanut mm. Pyhimyksen ja Heikki Kuulan soolotuotantoja kuuntelemassa. Edelleen Pyhimys luokittuu yhdeksi mun suosikkiartistikseni ja totta kai oli siksi luonnollista saada tämä kirja lahjaksi.

Kirjan takakannessa lukee näin:

Kolme malminkartanolaista nulikkaa varttui lähiöleikeissään ja kohosi kellaristudioista underground-listojen kautta popmusiikin tähtitaivaalle juomaan skumppaan Meiju Suvaksen navasti.

Se, mikä alkoi kaverusten inside-läppänä, johti päättäviin asemiin levy-yhtiöissä ja eduskuntavaaliehdokkuuksiin, eikä kukaan osaa sanoa missä vaiheessa homma lähti lapasesta.

Voli, Pyhimys ja Heikki ovat Teflon Brothers, bändi, ilmiö ja hirviö. Bile-pumppu ja moneen suuntaan taipuva medioperformanssi, samaa vaikutuspiiriä Pyhimyksen ja Heikki Kuulan soolotuotantojen ja lukuisten rinnakkaisprojektien kanssa (Ruger Haueria unohtamatta.)

Hippo Taatila on koonnut uuden ajan räppiraamatun, katulegende- ja psykoanalyysitiiliskiven, jossa kolme tietäjää lukuisine fiittaajineen muodostaa mosaiikin paitsi Teflon Brothersista myös koko suomalaisen hiphop-kulttuurin noususta ja vakiintumisesta.

lukulistallani nyt noituri the witcher

The Witcher – Viimeinen toivomus

*Tästä linkki kirjan sivuille Adlibrikseen

Viimeinen toivomus on The Witcher (suom. Noituri) saagan ensimmäisen osa, jonka kirjailijana on Puolalainen Adrzej Sapkowski. Saagan ensimmäinen osa on novellikokoelma päähenkilö Geralt Rivialaisen seikkailuista Witcherinä.

Hankin kirjan alunperin yllätyksenä minun miesystävälleni muutama kuukausi sitten, sillä hän oli myös kiinnostunut aloittamaan jonkun kirjan lukemisen mun uuden harrastuksen myötä. Tykättiin molemmat tosi paljon Netflixin The Witcher sarjasta, joka perustuu juurikin tähän kirjasarjaan ja tarina olikin minulle tullut tutuksi jo aikaisemmin suosittujen open world pelien myötä. Mun miesystävä ei kuitenkaan vieläkään ole aloittanut tätä kirjaa vaan on tyytynyt katselemaan sivusta, kun itse pelaan The Witcher 3 peliä Playstationilla. 😀 Tämä on nyt siis sittenkin nähtävästi minun lukulistallani, eikä mieheni.

Takakansi kertoo kirjasta näin:

Viimeisen toivomuksen arvoituksellinen sankari on Geralt, jonka ammattina on maiden ja mantujen rauhaa häiritsevien epäihmisen surmaaminen. Mutta yhtä usein kuin Geralt suojelee ihmisiä varjoissa lymyiveviltä kimairoilta, hän joutuu toteamaan vihollisensa taikuuden uhriksi: viatonkin ihminen voi tulla noidutuksi ihmissudeksi, ja kaunein hymy voi puolestaan kuulua petolliselle vampyyrille. Ihmisyyttä ei voi tunnistaa katsomalla.

Viimeinen toivomus on harmaiden alueiden ja hienovaraisten vihjeiden kirja, rohkean sanailun ja kuivan huumorin läpäisevä mutta haikea. Se on vauhdikasta mutta maalta tuoksuvaa ja ihmiskuviltaan tinkimätöntä fantasiaa, jossa mielikuvituselliset pedot, prinsessat ja linnanherrat nähdään uudenlaisissa luonnerooleissa. Se aloittaa saagan, joka kartoittaa ihmisyyden rajaseutuja niin kuin vain tarumaailma voi parhaimmillaan tehdä.

Lukulistallani nyt

Tässä olikin kolme kirjaa, jotka löytyvät juuri nyt lukulistaltani. Mä itse pyrin aina lukemaan yhden kirjan loppuun ennen kuin aloitan uutta, mutta joskus kärsimättömänä huomaan, että minulla on kolme erilaista kirjaa kesken! Minulta on tulossa myöhemmin uutta postausta kirjoista, jotka haluaisin lukea, mutta en niitä vielä omista.

Mitä sulla on lukulistalla juuri nyt?

Ps. Seuraa minua instagramissa @inkanitta

*Affiliate-linkki


Lue myös nämä:

Pohdintaa omasta henkilöbrändistä

Älykellosta apua oman kehon tarkkailuun

Haluaisin lukea enemmän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.