Hae
Inka Nitta

POHDINTAA OMASTA HENKILÖBRÄNDISTÄ

Millainen on mun oma henkilöbrändi? Siinä onkin asia, joka on mulla ollut viime kuukaudet pohdinnassa ja syy, jonka takia välillä on ollut oman somen puolella todella hiljaista. Tuntuu hassulta, että järjestän yrittäjille sekä aloitteleville bloggaajille somekonsultointia, jossa painotan nimenomaa brändäystä ja sitä kuinka se luodaan. Mä olen kuitenkin itse vähän väliä hukassa oman henkilöbrändini kanssa, vaikka tiedän kuinka tärkeä se on. Autan löytämään ne jutut mitkä on ne omat jutut, mutta itse olen hukassa niissä. Suutarin lapsella ei kenkiä, eikö niin?
omasta henkilöbrändistä asiaa
Mulla on paljon mielenkiinnonkohteita ja paljon juttuja joista tykkään. Voisin tuottaa monista eri asioista materiaalia ja keksisin vaikka mitä, mutta en haluaisi olla sellainen sillisalaattibrändi. Mä osaan nimetä vain muutaman sellaisen henkilön, joka on menestynyt sillisalaattiblogeillansa.

Sitä aina painotetaan, että valitse vain korkeintaan kolme pääaihetta, jonka ympärillä some pyörii. Tämän lisäksi voi tietenkin olla muutamia ns. pienempiä aiheita, joita sillon tällöin postailee sekä kuvailee. Mun on ollut tosi vaikea hahmottaa välillä niitä omia pääjuttuja ja niitä, mitkä on mun sivuaiheita, joista luoda täytettä sisältöön.

Mulla on paljon asioita, joista haluaisin tuottaa sisältöä, mutta minulla on vaikeuksia päättää mitkä niistä on niitä, joita haluan todella toteuttaa. Päässäni pyörii liikaa aiheita ja mielenkiinnonkohteita. Halusin tehdä tämän postauksen myös, jotta saan taas hieman kiinni omista pääaiheistani.
asukuvat ja henkilöbrändi

Kolme pääaihetta

Rakastan vaatteita sekä pukeutumista ja minulta löytyykin ammattitaitoa uusista trendeistä, materiaaleista ja stailauksesta. Olen aikoinaan vuosia sitten aloittanut blogini asukuvia varten. Oma tyyli on kehittynyt vuosien varrella ja edelleen asukuvat on sellaisia joita tykkään jakaa blogissani. Asukuvien kylkeen haluaisin kuitenkin muuta kuin itse siitä asusta kertomista, kuten juuri tämän kaltaisia pohdintoja.

Pitkään olen halunnut jo matkustella niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Haluan nähdä, kokea ja oppia uutta! Rakastuin viime kesän Norjan reissun jälkeen matkailuun vielä palavammin ja silloin päätin, että haluan matkustelun sekä retkeilyn yhdeksi mun pääaiheeksi. Tämän vuoden piti olla elämäni matkailuvuosi. Minulla oli reissusuunnitelmia kotimaassa sekä ulkomailla. Maailmassa jylläävä tilanne kuitenkin muutti suunnitelmat ja jotenkin tuli tunne, että nyt mun brändäyskin epäonnistui.
pohdintaa omasta henkilöbrändistä
Sitten on tietenkin kategoria kauneus, joka on super laaja. Mä en ole ammattilainen, en todellakaan, mutta rakastan kosmetiikkapurkkeja ja uusien tuotteiden testailua. En nää, että tuotteiden esittelyt ja arvostelut yksinään olisi mun juttu. Näkisin, että mun pitäisi tehdä enemmän esimerkiksi ihonhoitorutiineja, mikä toimii minulla ja mikä ei jne. Meikkaus on kivaa ja haluaisinkin jakaa enemmän mun meikkejä täällä, mutta ne ei kiinnosta mun nykyisiä lukijoita. Maskeeraus sytyttää mut ja haluaisinkin tehdä paljon erilaisia maskeja sekä koota niiden ympärille hahmoja cosplay tyylillä. Supersankarit sun muut fantasiahahmot on mun guilty pleasure ja voi vitsit kun keksisin niistä lisää kerrottavaa!

Kaikki ylläolevista aiheista on super laajoja enkä keksisi kuinka yhdistää niitä. Mun Instagram on hieman selkeämpi kuin blogi tällä hetkellä, mutta tuottaa vaikeuksia kyllä sekin. Näiden lisäksi mua kuitenkin kiinnostaisi kirjoitella myös mielen hyvinvoinnista, joogasta, urheilusta, omasta kodista, pelaamisesta, urahaaveista ja mm. kirjoista.
henkilöbrändäys on tärkeää
Tässä olikin sitten todella sekavaa tekstiä omasta henkilöbrändistä. Miten tämä on näin hankalaa?

Onko sinulla selkeä henkilöbrändi?

Seuraa mua Instagramissa @inkanitta

Lue myös nämä:

Viimeaikojen ajatuksia ja tekemisiä

Korona toi lomautuksen

Retkeilenkö koska se on IN?

2 kommenttia

 1. Laura Linnea kirjoitti:

  Mä mietin alkuvuodesta myös paljon omaa brändiäni. Mun blogin pääteemoina on ekologisuus ja matkustelu, ja sitten ripoteltuna kaikkia arkisia asioita, mielellään pohdiskelua ja positiivisuutta. Mut kyllä sitä jatkuvasti miettii, että tuonko tarpeeksi esille noita teemoja ja miten tekis vielä paremmin. Sit kun keksin nuo kaks asiaa (mikä tuli aika helposti, kun mietin vaan mitä rakastan) niin koko homma alko hahmottua, ja meen pikkuhiljaa kohti sitä vahvempaa brändiä. Yleensä jos kerralla tekee kaiken, niin innostus lopahtaa nopeasti, ainakin mun kohdalla.

  Mä käyn aina välillä sun blogia lukemassa, ja entisenä vaatemyyjänä tykkään erityisesti ”miten pukeudun töihin” postauksesta. 🙂 oon monesti ite yrittänyt tehdä samaa, mutta en kuitenkaan muista kuvata niitä asuja, haha.

  http://www.lauralinnea.fi

  • Inka Nitta kirjoitti:

   Vitsit sulla on ihana blogi, kun kävin lukemassa! <3 Mä haluan edelleen postata paljon vaate/tyylijuttuja sekä mm. asukuvia, mutta kuitenkin ohessa myös sitä retkeilyä sekä matkustelua. Musta jotenkin tuntuu, että nämä ei vain sovi yhteen ja saa blogini näyttämään jo pelkästään sillisalaatilta näillä aiheilla 😀 En tiedä, täytyy miettiä tarkkaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *