Hae
Inka Nitta

RETKEILENKÖ KOSKA SE ON IN?

miksi retkeilen some
Viimeisen parin vuoden aikana sosiaalisessa mediassa on näkynyt enemmän retkeilyyn liittyviä postauksia sekä kuvia mitä koskaan aikaisemmin. Retkeily ja patikointi on kuitenkin aina ollut suomalaisten suuressa suosiossa, etenkin lapsiperheillä. Ulkoilmafiilistelyä on kuitenkin viime aikoina tuotu enemmän julki Somessa ja myös henkilöt, jotka eivät sitä aikaisemmin ole harrastanut haluavat lähteä suosittuihin kansallispuistoihin mm. Kolille ja jakavat sieltä paljon kuvia.
retkeilenkö koska miksi?
Viimeisimpien vuosien aikana eri somevaikuttajat ovat innostuneet myös entistä suuremmin Norjan vuoristoista ja etenkin Lofoottien matkasta. Uskon, että syynä on myös sinne matkustamisen helppous ja onhan se totta, että Norjan jylhät maisemat sopivat täydellisesti Instagram feediin!(myös minun, haha) Totta kai somevaikuttajat jakavat vaikutteita heidän seuraajiinsa ja tästä koituukin se, että yhä useampi on maisemien perässä Norjan Lofooteilla patikoimassa.
telttailenko koska se on in
Henkilökohtaisesti itse en pidä tätä mitenkään pahana juttuna, että ihmisiä kannustetaan liikkumaan enemmän luonnossa Suomessa tai vaikka siellä Lofooteilla. Onhan siinä tietenkin vaaransa, kun väärät ihmiset astuvat luontoon vain kauniiden kuvien takia ja roskaavat sekä tuhoavat maaperää, mutta uskon, että suurin osa silti käyttäytyy hyvin. Aina löytyy ihan missä vain asiassa niitä ihmisiä, ketkä eivät kunnioita muita/muuta.
retkeilenkö koska se on in? Norja

No retkeilenkö koska se on IN juuri nyt?

Varmasti siinä on ollut syytä siihen, että olen innostunut näin kovaa retkeilystä, mutta on siihen ollut monia muitakin vaikuttavia tekijöitä. Muutama vuosi sitten tutustuin ihmisiin, keillä on jo monen vuoden retkeilytaustaa ja heidän kehotuksistaan ja kertomuksistaan esimerkiksi Norjan reissuun lähteminen vahvistui! Olen aina rakastanut liikkua luonnossa ja koiran hankkimisen jälkeen innostuin luonnosta vielä enemmän. Itse aloitin niin sanotusti kunnollisen retkeilyn 2018 kesällä, sillä ennen sitä en todellakaan tajunnut miten siitä saisi kaiken mahdollisen irti. Ennen vuotta 2018 en oikeastaan edes tajunnut, että retkillä voi tehdä muutakin kuin makkaraa ruuaksi ja erilaisista varusteista ei ollut mitään tietoa. Pari vuotta sitten rupesin myös seuraamaan retkeilyaiheisia Instagrameja ja blogeja, joista sainkin inspiraatiota ja suurin inspiraationi retkeilevien ystävieni jälkeen on Aamukahvilla-blogin Henriikka.
retkeily on in
Nykyään pyrin päiväretkeilemään aina, kun siihen vain on mahdollisuus ja suorittaa yöpymisiä luonnossa muutamaan kertaan vuodessa. Innostus retkeilyyn lähti ehkä siitä, koska se on In, mutta taustalla on paljon myös muuta ja huomasin oikeasti todellakin nauttivani siitä. Kun suurin buumi väistyy somessa, uskon että oma intoni luontoon sekä retkeilyyn säilyy silti vielä vuosia.
retkeily in


Lue myös nämä:

Norjan kuvapäiväkirja

Yön yli Birgitan polulla

Pieni päiväretki Kirskaanniemeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.