Hae
Inka Nitta

PIENEMPI KUIN XS KOKO

Mä oon suht sinut itseni ja oman vartaloni kanssa. Välillä kuitenkin tulee hetkiä, kun oma vartalo ärsyttää ja se ei tunnu omalta. Viimeksi itseasiassa tämä taas tuli eilen, kun katselin meidän Youtube-kanavan kesän videoita:  Festival Lookbook, jossa kohdassa 1,49 mun jalat näyttää siltä, että ne katkee ihan millä vain askeleella.

Mä olen aina ollut pieni ja itseasiassa mun koko suvun naiset ovat tosi pieniä ihan molemmilta puolelta. Mä olen ehkä kerran elämässäni painanut yli 50 kiloa, joskus ammattikoulun ihan alkuaikoina, kun söin e-pillereitä. Sen jälkeen, kun olen täyttänyt 18-vuotta en ole kertaakaan painanut yli 48 kiloa. Nyt itseasiassa on menty pari vuotta jo alle 45 kilossa, mutta koen silti olevani suht normaalipainoinen omaan kroppaani verrattuna, vaikka painoindeksi kertookin alipainosta. Mä olen siis juuri ja juuri 160 senttiä ”pitkä”.

Mun suhteeni ruokaan on normaali ja en ole koskaan miettinyt mitä pistän suuhuni, Mä vain olen geeneiltäni todella pieni ja pakko on myöntää, että mulla on myös todella nopea aineenvaihdunta ja totta kai Bamsen ansiosta myös liikun päivittäin paljon.

Pienempi kuin XS koko vaatteissa

Mun pahin vihollinen taitaa olla koon puolesta vaatteet. Eurooppalainen XS ja 34 on pääasiassa aika isoja mulle. Tiukat topit ja t-paidat on ihan ok koossa XS, mutta oikeastaan kaikki muu on aina isoa. Neuleet, hupparit sun muut on sellaisia, että ne ei niinkään haittaa.

Viime talvena tuntui olevan mahdotonta löytyy toppahousuja alle 100€ hintaluokasta. Järkytyin kuinka kaikilta merkeiltä ei edes löytynyt naisille kokoa XS ja osassa se koko XS oli todella suuri lähes aina housuissa minulle. Mä loppujen lopuksi löysin ihan ok toppahousut Rukka-merkiltä. Mä olen tottunut tyytymään ihan ok vaatteisiin, kunhan koko on suht istuva. Nämä toppahousut pysyvät siis päälläni, kun paksun neuleen laittaa housuihin ja muuten sitten vyön kanssa. Pääasia, että lahkeet eikä muuten housut näytä järkyttävän isoilta päälläni.

Takit on ollut myös mahdottomuus. Ennen Norjan reissua metsästin untuvaa sisältävää kevyttoppatakkia kaikkialta. Okei, totta kai keskellä kesää on myös heikko valikoima talvitakkeja, mutta silti. Loppujen lopuksi päädyin Everest merkin takkiin Stadiumissa, koska se oli taas ihan ok, vaikka hartiapaikat ovatkin väärällä kohtaa ja saavat kroppani näyttämään siltä, että jalkapäivä jäi välistä. Mä olen itseasiassa jo kolmisen vuotta haaveillut puffer-takista, mutta eihän sellainen nyt käy, kun perus takissakin ylä- ja alakropan mittasuhteet menevät ihan äärirajoille.

Tapaus nahkatakki

Musta hyvännäköinen cropattu nahkatakki on myös ollut hetken aikaa metsästyksessä. Tänäkään vuonna en löytänyt Suomesta tarpeeksi hyvää nahkatakkia, joka olisi cropattu ja mikä tärkeintä: sopivan kokoinen. Mun lemppari nahkatakki on useasti päälläni nähty keltainen Bershkasta tilattu takki, jonka varmasti aion sitten myös mustana hankkia, sillä se on sopivan kokoinen!

Kuulen monesti, että hanki lastenosastolta vaatteet tai muuta vastaavaa, mutta ei se nyt ihan niinkään mene. Lastenosastolta voi löytää helmiä, mutta useasti mittasuhteet eivät vain toimi: 162 koossa hihat jäävät lyhyeksi ja muuten se on kaikkialta aivan liian leveä. Housuissa myös haaravälin pituus on liian lyhyt, sillä kropastani löytyy kuitenkin aikuisen naisen mittasuhteet, vaikka siro kropaltani olenkin. En kuitenkaan ole lapsen vartalossa. Nykyään myöskään lastenvaatteiden ulkonäkö ei miellytä silmääni.

Vaatekaupassa työskennellessä kuulen myös useasti, kuinka meidän XS vaatteisiin ei mahdu kukaan ja, että jos mahtuu on ällöttävä luuranko tai kuoleman partaalla yms yms. Tässä kohtaa tekisi mieli monesti sanoa, että noh meillä on aika iso XS ja suurin osa meidän vaatteistamme on mulle todella isoja, mutta tietenkin myyjänä pidän suuni kiinni. Ne on vain aika useasti sellaisia hetkiä, kun hieman pahoitan mieleni siitä, sillä itse en pidä itseäni ihan luurankona.

En tiedä oliko tässä tekstissä nyt päätä tai häntää, mutta halusin kuitenkin avautua ja kertoa siitä, että joskus ärsyttää olla pienempi kuin XS kokoinen. Ja, että ärsyttää kun vaatteita on todella hankala löytää! Suurimmalta osalta olen kuitenkin ihan ok mun kroppani kanssa ja toivottavasti kaikki muutkin ovat! ♥

Pienempi xs


Lue myös nämä:

Ilkeän kommentin takana oli toinen bloggaaja

Hyvä ystävä pahoinpiteli

Uusien asioiden pelkon 

2 kommenttia

 1. taijku kirjoitti:

  mä kyllä niin tunnistan tuon sun tunteesi.
  Itse oon myös tosi pieni kokoinen ja siro ja toisinaan sopivien vaatteiden etsiminen on yhtä tuskaa,etenkin kun lähdet ostaan jotain juhlavaatetta,tuntuu ettei missään oo tarpeeksi pientä kokoo.
  Mä myös kuin säkin kirjoitit oon ihte hyväksynyt itseni tämän kokoisena,mutta kieltämättä toisinaan ärsyttää,kun ihmiset ajattelee,että toisen laihuutta/pienuutta on ihan ok päivitellä julkisesti ja kuuluvasti. ei lihavuuden arvosteluakaan sallita vaan siitä kyllä heti ollaan huomauttamassa,mutta jos asia on toisinpäin silloin tuntuu olevan ok.
  ihanaa syksyä sulle <3

  • Inka Nitta kirjoitti:

   Todella suuret pahoittelut, että vastaan näin myöhässä tähän! Ihana löytää ihmisiä ketkä ymmärtävät, että pienenäkään ei aina oo kivaa 😀 Ihanaa tulevaa joulua sinulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.