Hae
Inka Nitta

VIKTEN – LOFOOTTIEN HIDDEN GEM

viktenin kylä
vikten kafe
Paluumatkallamme Lofoottien häntäpäästä pohjoiseen pysähtelimme myös pienemmissä kylissä sekä rannoilla. Matkalla Leknesiin Napp kaupungin laitamilla huomasi meidän ystävä kylttejä lasinpuhaltamoon. Eksyimme vahingossa Vikten nimiseen kylään. Vikten on kylänä sellainen, että en koskaan aikaisemmin siitä ollut kuullu yhtään mitään.
lasinpuhaltamo norjassa
norjan kahvilat
Ensimmäisenä kun parkkeerattiin autot lasinpuhaltamon pihaan, katselin ympärilleni. Maisemat Viktenissä oli upeat! Jylhät vuoret ja valkoinen hiekkaranta. Itse pelkästään jo rakennukset ovat taidetta. Vikten ei ole kovinkaan suuri kylä ja se taitaa pääasiassa painottuaa yhden kahvilan ja lasinpuhaltamon ympärille.
vikten kylä lofooteilla
glasshytta vikten

Glasshytta Vikten

lofoottien hidden gems
glasshytta

Viktenin lasinpuhaltamo on avoin kaikille. Sisällä näytetään esityksiä lasipuhallinsalissa sekä tarjoaa myös tehtaanmyymälän suht. edullisin hinnoin. Perustaja Åsvar Tangrand rupesi puhaltamaan lasia 1977 ja oli silloin ensimmäisiä pohjois-Norjassa. Lasinpuhaltamossa on kerrottu paljon heidän historiastaan ja esimerkiksi syitä miksi he käyttävät Kvartsia töissään.

Lasinpuhaltamon takaa löytyy ihana rentoutumispaikka terasseineen ja upeine puutuolineen. Merinäköala ja jylhät vuoret saavat kyllä mielen lepäämään. Jos koskaan matkustat Lofooteille suosittelen kyllä kiertämään Viktenin kautta. Niin suloinen ja kaunis hidden gem kohde Norjan Lofooteilla. Lasinpuhaltamot yhteystiedot ja aukioloajat löydät heidän omilta nettisivuiltaan täältä.
lasinpuhaltamo vikten
glasshytta i lofoten
Vikten sijaitsee siis Flakstadin saarella Lofoottien koillisessa. Napp:in ja Rambergin välissä aikalailla. Reitti hieman poikkeaa päätiestä, mutta se on täysin sen arvoista, lupaan sen.
norge lofoten vikten
norge vikten


Lue myös nämä:

Upea Haukland Beach

Norja videolla

Ihastuttavat kalastajakylät Norjassa: Reine & Å

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.