Hae
Inka Nitta

UPEA HAUKLAND BEACH

haukland beach leknes
leknes ranta
Pohjois-Norjan reissullamme ne upeat vaaleat hiekkarannat turkoosineen merivesineen yllätti ehkä eniten. Mun ”must see” – listalla oli ehdottomasti Lofoottien kuuluisa ranta: Haukland beach. Haukland beach on kuulemma äänestetty Lofoottien parhaimmaksi rannaksi, enkä kyllä ollenkaan ihmettele miksi näin on. Rannalla oli melkoisesti väkeä niin käymässä kuin leiriytymässäkin. Oltaisiin ehdottomasti haluttu jäädä yöksi rannalle, mutta siellä oli leiriytyminen kielletty eikä uskallettu ottaa riskiä, vaikka kymmeniä ihmisiä siellä olikin laittomasti leiriytynyt.
haukland white beach
Hauklandin ranta sijaitsee Leknesin keskustasta noin vartin ajomatkan päässä Lofooteilla. Leknes on siis Lofooteilla hieman isompi kaupunki, josta löytyy mm. lentokenttä ja ostoskeskus. Haukland beach ei ole salaranta, vaan ihan yleinen joten paikanpäälle on helppo löytää ja opasteita löytyy.
haukland ranta
Rannan ympäristöstä lähtee paljon patikointi sekä vaellusreittejä helposta haastavaan. Meidän oli tarkoitus lähteä huiputtamaan alueen vissiinkin korkeinta vuorta, joka muistaakseni kohosi jopa 900 metriin, mutta heti alkuun eksyimme reitiltämme ja päädyimme valloittamaan vuoren hieman yli 400 metrin korkeudesta. Nuo reitit vaati välillä kyllä aikamoista päättelykykyä, että mihin sitä seuraavaksi lähdetään, ettei juurikin käy niin, että eksyy ja päätyy ihan väärään paikkaan tai esimerkiksi liian haastavalle reitille.
haukland beach hikeäkymät ylhäältä rannalle oli ihan mahtavat ja pakko sanoa, että näitä kuvia katsellessani kaipaan kovin jo takaisin. Me harmiksemme kävimme Hauklandissa melko pilvisenä ja tuulisenä päivänä, auringonlasku ylhäältä olisi ollut varmasti taianomainen. Alueella seikkailee myös paljon lampaita ja saimmekin nähdä todella läheltä muutaman lammasperheen.
haukland beach lampaat
Sesonkiaikaan ranta on todella täynnä ja suosittelen joko aikaista aamua tai iltaa, niin rannalla saa hengailla rauhassa ja vuorilla vaeltaa ilman suurempaa ryysistä. Parkkipaikkoja oli myös kovin rajoitetusti. Jos joskus olet menossa Lofooteille reissuun, suosittelen Haukland beachia ehdottomasti! ps. Mun Norjan reissuvideoiden ensimmäisessä osassa näkyy myös videolla Haukland beachia ja näet sen tästä.
norjassa haukland beach

Haukland beach oli upea ja ehdottomasti yksi hienoimmista kohteista koko reissun aikana.


Lue myös nämä:

Norja videolla

Ihastuttavat kalastajakylät: Reine & Å

Norjan kuvapäiväkirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.