Hae
Inka Nitta

IHASTUTTAVAT KALASTAJAKYLÄT NORJASSA: Å & REINE

ihastuttavat kalastajakylät norjassa
Pohjois-Norjan roadtripin reissupostaukset jatkuu! Tienpäällä ajaessa eri paikkoihin tuli nähtyä väkisinkin suloiset kalastajakylät Norjassa. Me käytiin Lofooteilla ollessamme kolmessa hieman ns. ”isommissa” kalastajakylissä ja tunnetuimmissa: Henningsvaer, Å ja Reine. Mä itse en Henningsvaerilla futiskenttää pidemälle oikein päässyt, mutta Å ja Reine oli mulla Lofoottien matkan must see – listalla.

Å i Lofoten

reine ja å kalastajakylät norjassa
Å on Lofoottien saarien loppupäässä oleva ihastuttava kalastajakylä. Lofootit ei varsinaisesti pääty Å:hon, mutta on viimeinen paikka mihin pääsee suoraan autolla ajamaan. Vaeroy ja Rost ovat eristäytyneet saaret vielä etelämmässä, joihin kulkee vain lauttayhteys.
bamse ja kiira seikkailee
Å on mun mielestä suloinen kylä. Kylä on todella paljon pienempi mitä alkuun oletin, sillä sen kävelee ympäri alle 10 minuutissa. Monet sanoo, että Å on kuin ulkoilmamuseo ja, että on Lofoottien kaunein paikka. Å on kyllä kaunis ja tunnelmallinen, mutta ei silti omaksi suosikiksi noussut. Å:n reunassa/päässä sijaitsee aallonmurtaja, jossa istuskeltiin pitkään koirien kanssa. Murtajalta näkee upeaa merimaisemaa kilometrien päähän ja toiselta puolelta näkee koko Å:n.
å i lofoten norja
Ååsta löytyy pari pikkumuseoo, joissa olisin halunnut käydä, mutta meillä ei aikataulut oikein natsannut ja toinen niistä taisi itseasiassa olla jo kiinnikkin. Museot Norjan kalastusmuseo sekä Norjan kuivatun turskan museo jäävät siis näkemisen kohteeksi minulle ensi kerraksi.
turkaa lofooteilla
Ååsta löytyy myös iso ravintola laiturilta, muutama kahvio sekä leipomo ja vihdoinkin sitä kuivatettua turskaa telineellä! Åån parkkipaikan läheltä löytyy myös kahvio/lahjakauppa, josta voi halutessaa ostaa vaikka kalastajahattuja Å i Lofoten tekstillä.
bamse seikkailee
Parkkipaikalta lähtee paljon vaellureittejä, joita ei valitettavasti ehditty ollenkaan kokeilemaan, mutta jääköön nekin ensi kertaan sitten.
å i lofoten

Reine

kalastajakylä reine
Reine on myös kalajastajakylä Norjassa ja sijaitsee itseasiassa melko lähellä Ååta. Mä olin itse kuullut ja lukenut Reinestä paljon hyvää sekä katsonut aivan upeita kuvia tästä ihanasta kalastajakylästä. Reine onkin selvästi jo isompi kylä kuin Å ja huomasi, että Reinessä oikeasti myös asuu ihmisiä, eikä kaikki talot ole vuokramökkejä tai muuten turisteille tarkoitettuja kohteita. Reinessä on myös super paljon ihania punaisia kalastajamökkejä, mutta niiden lisäksi löytyy myös perinteisiä omakoti- sekä rivitaloja toiselta puolelta Reineä.
siperianhusky lofooteilla
Reinessä sijaitsee todella suosittu Reinebringen vaellureitti, jonka hastaavustaso on keskitasoa. Reitillä on nykyään portaat, mutta nousu 448metriin on todella jyrkkä, joten me ei kertakaikkiin uskallettu lähteä noiden meidän uhkarohkeiden koirien kanssa. Ensi kerralla tosin tämä on pakko nähdä.
ihastuttava reine norjassa
Olin myös kuullut, että Reinessä voi nähdä todella upean auringonlaskun, jos vain pilviä ei ole tiellä. Meidän onneksemme oli täysin pilvetön taivas ja saimme nähdä todella upean auringonlaskun! Voin kompata siis sitä, että Reinessä on mahdollisuus nähdä Lofoottien upean auringonlasku.
turskan kuivattamo reine
Kalastajakylät Norjassa oli todella ihastuttavia, vaikka ei päätynytkään ihan maailman suosikkeihin Norjan kohteista. Haluaisin kuitenkin päästä joskus vielä yöpymään kalastajamökissä ja viettää koko päivän kierrellen esimerkiksi Reineä ja Ååta. Mun mielestä Norjassa vieraillessa kaikkien täytyy käydä tsekkaamassa suloiset kalastajakylät Norjassa!
auringonlasku reine
Oletko sinä käynyt kalastajakylissä?


Lue myös nämä:

Norjan kuvapäiväkirja

Ensimmäinen ulkomaanmatka, jännittääkö?

Koiran ensimmäinen yö teltassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *