Hae
Inka Nitta

NORJAN REISSU LÄHESTYY: MITÄ PITÄÄ VIELÄ HANKKIA?

norjan reissu lähestyy
Meidän Norjan reissu lähestyy ja siihen on itseasiassa enää reilu kaksi viikkoa aikaa! Puhuttiin tästä reissusta jo viime syksynä ja lyötiin Norjan reissu lukkoon jo alkuvuodesta. Aika menee niin nopeasti! Me ollaan tienpäällä vähintään viikko ja kokemusta tälläisistä reissuista ei minulla ole aikaisempaa, joten paljon on ollut matkalle hankittavaa. Hankittavien määrää lisää siis se, että majoitutaan ainoastaan teltassa. Minulla, poikaystävällä eikä koiralla ollut passeja, joten ne täytyi hoitaa(Bamsen passi tosin vielä vaiheessa), uuteen autoon ei käynyt vanhan auton kattokaiteet, joten nekin piti hankkia uudestaan, jopa erilaisista ulkoiluvaatteista on ollut pulaa ja olenkin tässä kuukauden sisällä ostanut vaikka mitä.
patikointireissu

Mitä pitää vielä hankkia?

Nukkumiseen liittyviä juttuja on mm. uusi paksumpi makuupussi, sillä nykyinen on tarkoitettu +10 kelille ja pohjosissa saattaa olla yöt paljon kylmempiä. Muita on mm. retkityynyt ja makuupussien lakanat.

Kosmetiikkaa ja lääkkeitä täytyy hankkia jonkin verran mm. aloe veraa sisältävää geeliä/rasvaa, kortisonirasvaa, allergialääkkeitä, vatsan hyvinvointiin lääkkeitä yms. Ikinä ei tiedä, jos sairastuu reissussa.

Minulle tämä reissu on myös sisällöntuotannon takia tärkeä ja on mahtavaa päästä kuvailemaan ulkomaille! Tarkoituksena on hankkia ennen reissua kameraan uusi laajakulmaisempi objektiivi ja koska en pääse tyhjäämään kameran muistikorttia kokoajan tietokoneelle on hankittava uusi isompi ja nopeampi muistikortti. Ostan reissuun myös vara-akun kameraan, jotta akku ei pääse loppumaan.

Lähes kaikki ruoka on ostettava etukäteen reissuun, sillä Norjan hintataso on todella kallis, mutta niiden hankinta tapahtuu sitten lähempänä reissua tai matkalla pohjosiin. Uusia ruokailuvälineitä tosin on hankittava mm. muovikulhoja. Me otetaan myös lainaan retkikeitin ja kaasu poikaystävän vanhemmilta, mutta ennen reissua täytyy tarkistaa niiden kunto. Voi siis olla, että joudutaan hankkia uusi keitin ja kaasukin.

Vaatteet olenkin pikkuhiljaa hankkinut jo kaikki, mutta vielä aluskerrasto puuttuu sekä sormikkaat ja vettä kestävät hanskat. Mulla sormikkaat on aina yhden talven juttu ja viime talvelta ei jäänyt yksiäkään ehjiä, joten toivotaan, että joku kauppa myy jo sormikkaita. 😀

Koiralle täytyy hoitaa tosiaan vielä se passi, uusi juoksuvyö sekä maahan kiinnitettävä koukku ja vaijeri.
norjan reissu

Pikkuhiljaa alkaa siis olemaan kaikki kamat hankittuna Lofoottien reissua varten! Teen vielä pakkauslistaa joko ennen tai jälkeen reissun myös tänne blogin puolelle. Odotan Lofoottien roadtrippiä jo ihan kamalasti!


Lue myös nämä:

Yön yli retki Birgitan polulla

Koiran ensimmäinen yö teltassa

Kesän retkeilysuunnitelmia

4 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Ihana takki! Mistä olet onnistunut löytämään?

 2. Sari kirjoitti:

  Innolla odotan Norjan päivityksiä. Meilläkin oli alunperin suunnitelmissa lähteä Norjaan tänä kesänä, mutta siirrettiin kiireiden ja järjestelyjen vuoksi ensi vuoteen. Oikein ihanaa reissua! 🙂

  http://www.kotokunnas.fi/

  • Inka Nitta kirjoitti:

   Ihana kuulla, että siltä puolen löytyy reissua odottavia! Voi harmi, no onneksi pääset sitten vuoden päästä. Kiitos paljon Sari 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.