Hae
Inka Nitta

YÖN YLI RETKI BIRGITAN POLULLA

yönyliretki nokipannukahvit
Kirjoittelinkin muutama postaus taaksepäin koiran ensimmäisestä telttayöstä, joten ajattelin nyt kertoa ihan yleisesti tästä meidän yön yli retkestä. Oltiin sovittu kaveripariskunnan kanssa jo aikasemmin, että juhannuksen aatonaattona lähdetään retkelle yhdessä. Meillä on usein yhdessä aikaa vain päiväretkille, sillä meillä kaikilla menee aina viikonloput ristiin. Nää ristiinmenemiset tosin yleensä johtuu mun työvuoroista ja toisen kaverin päivystysvuoroista, kun ollaan ainoat ketkä tekee vuorotyötä ja myös viikonloppuisin.
koiran kanssa yönyliretki
Alkuperäinen suunnitelma oli lähteä heti jo neljän aikaan Seitsemisiin, mutta päivä oli niin kuuma, että päästiin loppujenlopuksi koirien takia lähtemään 8 illalla. Ei ole kiva läkähdyttää niitä. Seitsemisiin on pikku ajomatka, joten päädyttiinkin nopealla päätöksellä Birgitan Polulle ja kaverit päättivät lennosta ajomatkan aikana laavun, johon suunnataan.

yönyliretki vähä-riutan laavu
Minulla tämä oli ensimmäinen yön yli retki Birgitan polulla, tai oikeastaan taisi olla ensimmäinen kerta koko polulla ylipäätänsä! Itse olen aina nuorempanakin ollut toisella puolella Tamperetta, joten Kaarinanpolku ja Laipanmaa on minulle enemmän tuttuja. Ja niin, olihan tämä myös tietääkseni ensimmäinen yöni teltassa ikinä! Mä olen nyt reilu vuoden harrastanut päiväretkeilyä yms, mutta koskaan en ole yötä teltassa viettänyt. Norjassa tullaan tosiaan reilu viikko nukkumaan teltassa, niin olihan se aikakin! Mun fiiliksiä teltassa nukkumisesta löytää postauksen lopussa olevasta videosta!

yönyliretki birgitan polulla
Autojen jättöpaikalta ei ollut pitkä matka laavulle. Käveltiin Vähä-Riutan laavulle varmaan n. 2.5 kilometria ja totta kai käppäiltiin illan aikana ympäristössä koirien kanssa, kun aurinko laski kokonaan. Ilta meni pitkälti istuskellessa. Syötiin herkullista härkisrisottoa, juteltiin ja juotiin pari lasillista viiniä. Harmiksemme metsäpalovaroitus oli voimassa, joten ei voitu sytyttää nuotioo illalla. Telttoihimme suunnattiin varmaan kello 1 yöllä, kun alkoi sataan ja hieman ukkostamaan. Onneksi ne oli kuitenkin pelkkiä kuuroja.
retkellä viiniä
Aamu oli todella kaunis. Koko telttailussa paras kokemus oli herätä upeaan aamuun suoraan lunnossa. Mun toinen kaveri heräsi samoihin aikoihin kuin minä, joten keiteltiin sitten nokipannukahvit. Niin hyvää! Voisin juoda päivittäin nokipannukahvit ulkona, varsinkin aamuisin. Mä olen muutenkin todella suuri kahvinystävä.
paraskaveri Bamse
Yön yli retki Birgitan polulla oli oikein kiva kokemus kokonaisuudessaan ja seuraavat telttaretken on jo alle kuukauden päästä siellä Norjassa!

 


Lue myös nämä:

Kesän retkeilysuunnitelmia

Päiväretki Helvetinjärvelle koirien kanssa

Pieni päiväretki Kirskaanniemeen

4 kommenttia

  1. Jenni / Outinthenature.com kirjoitti:

    Kiva postaus! Pitää itsekin ottaa tuo Birgitan polku kohteeksi joskus.

  2. Heeled Adventures kirjoitti:

    Vitsi näyttää ihanalta, upeat maisemat! Pitää kyllä kokeilla yön-yli-retkeilyä, siitä on vuosia kun viimeksi olen käynyt telttailemassa! 😀

    https://heeledadventures.wordpress.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *