Hae
Inka Nitta

KOIRAN ENSIMMÄINEN YÖ TELTASSA

Juhannuksen aikoihin suoritimme yhden yön retken Birgitan polulla ja oli samalla meidän koiran ensimmäinen yö teltassa. Me ollaan Bamsen kanssa harrastettu pitkiä päiväretkiä aikaisemmin, mutta telttailemaan ei vielä ennen viime viikkoa oltu jääty kertaakan. Pikkuhiljaa ollaan aloitettu harjoittelu telttaöille koiran kanssa, sillä matkustetaan elokuussa pohjois-Norjaan, jossa aiotaan yöpyä varmaankin kaikki yöt teltassa.
huskyn ensimmäinen telttaretki

Mihin majoituttiin?

Majoituttiin laavulle, jossa ei ollut toisia telttailijoita. Meillä oli neljän hengen porukka, kaksi koiraa ja kaksi telttaa. Kaveripariskunnan husky olikin jo kokenut telttailija, kun meillä edes suurinpiirtein nähtiin teltta ekaa kertaa. Koirat eivät päivän aikana kamalasti rasitusta saanut, muutakun pitkän hereilläolon. Mentiin melko myöhään nukkumaan ja lähes kokoyön pyyhkäisi nopeita ukkos- ja sadekuuroja, mikä hieman jännitti enemmän, että millainen telttayö tulee olemaan.

Makuualustat olimme teltassa sijoittaneet niin, että keskelle jäi tyhjää tilaa, jossa Bamse pystyi makoilemaan. Vaikka meillä oli käytössä meidän pikkuteltta tässä reissussa, oli tilaa silti tarpeeksi yhden yön tavaroille, kahdelle ihmiselle ja isolle koiralle. Norjassa meillä on isompi teltta ja suurin osa tavaroista jää autoon, joten yöt tulevat olemaan paljon mukavampia!
bamsen eka yö teltassa

Yönkulku

Ensimmäinen tunti meni hyvin, kun Bamse heti meni makoilemaan ja oli rauhassa. Kun me pistimme silmät kiinni, alkoi Bamse etsimään parempaa asentoa ja pieni vinkuminen alkoi. Varmaankin noin tunnin jälkeen Bamse taas rauhottui ja pari tuntia meni ihan hyvin, lukuunottamatta kovaa tuulen puuskaa, joka sai teltan seinät heilumaan ja Bamsen hyökkimään telttaa vasten. Myös yksi kovakuoriainen teltassa pilasi hieman yöunia, kun meidän herra husky sitä alkoi jahtaamaan kuumeisesti puoli kolmen aikaa yöllä.

Oltiin asetettu meidän teltat vain muutaman metrin päähän toisistamme, joten yöunet päättyivät lopullisesti kuuden aikaan aamulla, kun naapuriteltasta kuului pientä ääntä, josta Bamse sitten innostuikin ja huskyt päättivät aloittaa oopperan telttojen välillä. Pieni kävelylenkki ja tarpeiden teko ei auttanut, vaikka kokeilinkin vielä mennän Bamsen kanssa telttaan nukkumaan. Päädyinkin sitten sitomaan Bamsen puuhun samalla, kuin kaveri alkoi keittämään nokipannukahveja.
koiran ensimmäinen yö teltassa

No miten se yö meni?

Mun mielestä koiran ensimmäinen yö teltassa meni silti ihan ok, vaikka nukuttua tulikin vain muutama tunti. Kuulemma yö meni paremmin kuin monilla muilla ensimmäinen yö. Bamse on muutekin aika vauhdikas ja nukkuu mieluiten omassa rauhassa kotonakin, joten oli yllättävää kuinka rauhassa se oli meidän vieressä. Yö oli myös todella lämmin, joten uskon, että lämpötilojen pudotessa on nukkuminen helpompaa.

Te ketkä telttailette koirien kanssa, millainen teillä oli koiran ensimmäinen yö teltassa?


Lue myös nämä:

Kesän retkeilysuunnitelmia

Päiväretki Helvetinjärvelle koirien kanssa

Luonnonsuojelualue lähes takapihalla – Halimasjärvi

2 kommenttia

  1. Roosa kirjoitti:

    Meillä onnistui noin vuoden ikäisen suomenlapinkoiran kanssa telttailu oikein hyvin. Ensiksi koira yritti kävellä teltan kankaista läpi, ihan kuin etsien reittiä pihalle. Ulkona nukkuva mieheni huusi sitten hyvät yöt ja koira rauhoittui. Tämä sitten hakeutui hyvin lähelle minua ja nukkui koko yön siinä välillä paikkaa vaihtaen.

    • Inka Nitta kirjoitti:

      Kiva kuulla, että teillä onnistui hyvin! Meillä varmasti isossa teltassa onnistuisi paremmin, kun saataisiin Bamse kauemmas meistä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.