Hae
Inka Nitta

VINKIT KAUPUNKIJUHANNUKSEEN

*Sisältää mainoslinkkejä

Ihanaa juhannuksen aaton aattoa! Varmasti siellä ruudun toisella puolella on monta, jotka viettävät juhannusta kaupungissa eikä mökillä tai suurilla juhannusfestareilla. Mä myös vietän osan tästä juhannuksesta kaupungissa, niin kuin olen nyt monta vuotta tehnytkin. Kaupungissakin tosin voi olla siistiä juhannuksena, joten halusin tulla jakamaan mun vinkit kaupunkijuhannukseen. Omat vinkit koskee aikalailla Tampereen alueella/lähistöllä tapahtuvia juttuja, mutta näitä voi varmasti soveltaa ihan mihin vain.
tampereen juhannuskokko

Vinkit kaupunkijuhannukseen!

 

Juhannusfestarit kaupungissa

Olisitko halunnut lähteä kunnon festareille esimerkiksi Himokselle, mutta matka olisi tullut liian kalliiksi tai et ehtinyt ostaa lippuja? Ainakin meillä täällä Tampereella järjestetään edullinen Valtteri Festival juhannuksena Tampereen Pakkahuoneella. Perjantaina esimerkiksi näillä festareilla on ilmaista Stand Up keikkaa ja Pariisin Kevät soittaa myöhemmin perjantaina. Valtteri Festival on järjestetty jo useampana vuotena ja mun mielestä ihanaa, kun kaupunkiinkin on tullut pienet juhannusfestarit. Festareitten sivuille tästä. Hiedanrannassa järjestetään Tampere Underground tapahtuma, joka on myös festarin tyyppinen näemmä.
vinkit kaupunkijuhannukseen

Viralliset juhannuskokot ja makkaranpaistoa

Ainakin meillä Tampereella sytytetään ympäri Tamperetta vuosittain paljon juhannuskokkoja. Pari näistä onkin aikalailla tunnin kävelymatkan päässä, joten varmasti mennään huomenna koiran kanssa ihastelemaan kokkoa iltalenkillä kauempaa, jos metsäpalovaroitus ei ole voimassa. Kokkojen paikat saa selvitettyä helposti kirjoittamalla esimerkiksi Googleen juhannuskokko paikannimi 2019. Kokkojen sytytyspaikalla useasti on myös makkaranpaistoa, lettujenpaistoa, myyjäsiä sun muuta mukavaa. Olen lukenut, että osa paikoista järjestää myös esimerkiksi lavatansseja. Tänä vuonna Tampereella juhannuskokkoja säävarauksella sytytetään mm. Viikinsaaressa, Niihaman majalla ja Keson kylätalolla.

Bileet!

Myös tälläinen juhannus on itse tullut koettua kaupungissa ja hauskaa oli! 😀 Tampereella on moni yökerho auki juhannuksena ja osassa on ”viralliset” juhannusbileet. Juhannusbileissä tarjoillaan hyvää ruokaa, juomaa ja hyvää meininkiä. Näissä illoissa on yleensä todella hyviä tarjouksia, joten ilta voi tulla erittäinkin halvaksi. Omat parhaat juhannusbileet olen kokenut Rannassa(tosin nimi oli eri silloin), joten sitä yökerhoa voin suositella juhannukseksi.
kaupunkijuhannus tampereella

Juhannus patikointi

Tämä tuli meillä perinteeksi viime vuonna. Juhannuksen voit viettää metsässä tai jossain upeassa kansallispuistossa, syöden hyvää nuotioruokaa ja nauttia upeasta ulkoilmasta. Jos sinulla on auto käytössä, voit lähteä vähän pidemmälle tai mahdollisesti myös kotikaupungistasi löytyy jokin kiva patikointireitti. Me oltiin viimevuonna Helvetinjärvellä 1,5h ajomatkan päässä päiväretkellä, mutta tänä vuonna mennään kokonaan yhdeksi yöksi telttailemaan, tosin jonnekkin muuaalle kuin Helvetinjärvelle. Mahdollisesti ehkä Seitsemisiin tai sitten pysytään ihan lähialueilla ja valitaan Birgitan polku?

Grillibileet kotona tai ystävän luona

Aina ei tarvitse lähteä mökille asti grillaamaan. Me ainakin aiotaan tänä juhannuksena yhtenä päivänä majottautua ystävien takapihalle nauttimaan hyvästä ruuasta ja juomasta. Vaihtoehtoisesti voi myös järjestää itse ystäville grillijuhlat omalla pihalla. Jos ei ole grilliä, niin pallogrillejä saa ihan parilla kympillä ja halutessaan sellasen voi ottaa mukaan kantoon vaikka rannalle ja laittaa siellä grillin kuumaksi 😀
juhannus tampere
Tässä olikin mun vinkit kaupunkijuhannukseen! Tampereella ja monissa kaupungeissa on varmasti enemmänkin menoa ja meinkiä, mutta nämä olivat enemmänkin sellaisia asioita, joita itse voisin tehdä kaupunkijuhannuksena. Kaksi kohtaa noista tulen toteuttamaan ja yhtenä päivänä ajetaan mökille syömään, mutta palataan illalla takaisin kaupunkiin.

Ihanaa juhannusta kaikille ja muistaa olla kunnolla! ♥
vinkit kaupunkijuhannukseen tampere

T-paita – Only [*tästä] / Hame – Only [*tästä mustana] – Sandaalit – Vidafashion.fi / Aurinkolasit – RayBan

*Affiliate-linkki


Lue myös nämä:

Hellepäivänä hattaraa?

Kesän Bucket List 2019

Kesän retkeilysuunnitelmat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.