Hae
Inka Nitta

KESÄN RETKEILYSUUNNITELMIA

Koiran hankinnan jälkeen intohimo luonnossa liikkumiseen on kasvanut ja olenkin kirjoitellut erilaisista päiväretkistä Bamsen kanssa ennenkin blogiini. Vaikka blogin pääpainona on muoti & kauneus, olen silti halunnut laajentaa blogiini sekä muihin someihi enemmän luontoon ja retkeilyyn liittyviä juttuja. Retkeily ja koirat kuitenkin liittyy niin vahvasti mun elämään, joten miksi ei?
kesän retkeilysuunnitelmia
Tänään ajattelinkin jakaa muutamia kesän retkeilysuunnitelmia. Paljon retkeiltystä painottuu lähialueille, sillä kun päivätyökseni teen vuorotyötä, johon kuuluu paljon viikonloppuvuoroja. Työt siis vähän rajoittavat retkeilyä, kun ystävät ja mies kenen kanssa sitä pääasiassa harrastan tekevät kuitenkin perinteistä maanantaista perjantaihin työtä pääasiassa.
summer camping

Pohjois-norja ja lofootit

Tästä olen ihan super innoissani! Me lähdetään elokuussa mun miehen ja Bamsen kanssa pohjois-Norjaan lofooteille autolla! Mukaan tulee myös toinen husky ja meidän kaveripariskunta, ketkä ovatkin jo aikaisemmin kiertäneet Norjaa autolla. Me ollaan Norjassa vähintään viikko ja kierretään Norjassa erilaisia kansallispuistoja ja vuoristoreittejä, poiketaan suloisissa kalastajakylissä ja parissa hieman isommassakin kaupungissa. Tästä sitten myöhemmin lisää!

Helvetinjärven kansallispuisto

Helvetinjärven kansallispuistossa on tänä vuonna käyty jo kerran, josta löydätkin artikkelin videon kera täältä. Kesällä olisi tavoitteena käydä ainakin kahdesti Helvetinjärvellä. Ollaan nyt kaksi kertaa kävelty Haukanhiedalta Kolulle ja takaisin reitti ja kerran helpompi Helvetistä itään reitti. Kesällä olisi hauska testata uusia reittejä, vaikka Helvetinkolu on aina yhtä hieno nähdä. Reitti Kolulta Luomajärvelle voisi olla kiva, sillä se kulkee vanhimpien metsien läpi! Helvetinjärven kansallispuisto sijaitsee Ruovedellä, joten Tampereelta ajaa sinne noin. 1,5 tuntia mikä on ihan kelpo matka.
kesän retkeilyä

Seitsemisen kansallispuisto

Seitsemisen kansallispuisto sijaitsee myös Pirkanmaalla, mutta jostain syystä siellä en ole koskaan käynyt. Itseäni kiinnostaa Seitakierros (18,8km) ja Virkatie (25,9km). Meillä Bamse ei vielä koskaan ole nukkunut teltassa, joten ajatuksena on heti alkukesästä käydä juurikin esimerkiksi Seitsemisissä harjoittelemassa telttailua koiran kanssa.

Isojärven kansallispuisto

Isojärven kansallispuisto on Kuhmoisissa, joten myös tänne on todella lyhyt matka. Musta tuntuu, että olen ollut Isojärvellä retkeilemässä nuorempana, mutta tästä en nyt ihan varma ole. 😀 Tykkään kamalasti rotkolaaksoista sun muista, joten Isojärven kansallispuisto kiinnostaa paljon. Täällä oli monia mielenkiintoisia reittejä, mutta uskon, että ne muotoutuu sitten lähempänä reissua.
kesän retkeilysuunnitelmia koiran kanssa

Lammassaari ja Kuusiluoto

Lammassaareen sekä Kuusiluotoon törmäsin itseasiassa Instagramissa ja voi vitsit kuinka ihanan ja kauniin kuvauksellisen näköisiä reittejä ja ympäristöä täältä löytyykään. Lammassaari ja Kuusiluoto saaret sijaitsee Helsingissä, joten myös tänne on helppo mennä täältä Tampereelta. Tämä retki tulee olemaan hieman erilainen kuin mun muut kesän suunnitelmat, sillä tänne haluan ehdottomasti lähteä ilman koiraa Viivin kanssa ja ottaa paljon kuvia ja materiaalia!

Kiikunlähde

Tämä paikka on ollut mun nähtävyyslistalla jo monta vuotta! Kyseessä on siis Hollolassa sijaitseva nimensä mukaisesti lähde, joka on yksi suomen suurimmista lähteistä. Tämä lähde ei jäädy koskaan ja sen vesi on turkoosia ja kirkasta. Tästä olen nähnyt todella tainomaisia kuvia instagramissa sun muualla.
retkeilysuunnitelmia kesälle

Lähialueiden reitit

Tällä tarkoitan siis ihan nurkilla olevia pieniä luonnonsuojelualueita ja retkeilypolkuja. Näitä tullaan varmasti koiran kanssa menemään paljon kesän aikana ja etenkin ihan meidän lähellä oleva Halimasjärvi kolutaan varmasti taas läpi moneen otteeseen niinkuin joka vuosi. Kesällä varmasti suoritetaan reittejä mm. Niihaman majalle ja siirtolapuutarha-alueelle, poiketaan mahdollisesti Vehoniemenharjulla ja Rapolan linnanvuorella yms. Muutaman kilometrin reissuja tulee kyllä siis ihan päivittäin tehtyä koiran kanssa läpi kesän.
retkeilysuunnitelmia
Tälläisiä kesän retkeilysuunnitelmia löytyy siis tällä hetkellä! Millaisia kesän retkeilysuunnitelmia teillä on, vai meinaatteko retkeillä? Pistäkää ihmeessä kommenttia kommenttiboksiin, että millaista materiaalia haluatte minun toteuttavan kesän retkiltä?


Näistä saatat pitää:

Pieni päiväretki Kirskaanniemeen

Helvetistä itään

Halimasjärvi – Luonnonsuojelualue lähes takapihalla

2 kommenttia

  1. Rinkkoja ja rekkuja -blogi kirjoitti:

    Hyvä postaus! Itse aloittelen myös koiran kanssa retkeilyä ja meillä näyttää olevan vähän samanlaisia suunnitelmia kesälle, Seitseminen kiinnostaa meikäläistä eniten. Oma 8-vuotias lapinkoirani on vasta tänä keväänä aloittanut telttailun ja kaikki on sujunut hienosti. Se nukkuisi mielummin kyllä ulkona, mutta en ole uskaltanut jättää. Telttaan tullessa se menee heti kerälle ja nukkuu levollisesti läpi yön, eikä huoli edes makuualustaa. Pitäisi opettaa se nukkumaan myös teltan eteisessä, kesän punkit mun kanssa samassa teltassa ei hirveästi houkuttaisi…

    • Inka Nitta kirjoitti:

      Kiitos paljon! Meillä myös tuo 2-vuotias aikoo aloittaa telttailun, saa nähä mitä tulee. Onneksi meidän telttailu painottuu sinne Norjaan ja siellä ei punkkeja asustele. Pitää kyllä heti opettaa Bamse teltan eteiseen nukkumaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.