Hae
Inka Nitta

PÄIVÄRETKI HELVETINJÄRVELLE KOIRIEN KANSSA

Kivaa sunnuntaita! Me tultiin vähän aika sitten Viivin kanssa Tampereen messukeskuksesta Supermessuilta, joista on tulossa sitten myöhemmin omaa juttuansa. Palataan nyt kuitenkin viime viikon sunnuntaihin, kun tehtiin kavereiden kanssa päiväretki Helvetinjärvelle koirien kanssa.
koirien kanssa retkellä
retki ruovesi haukanhiedalta kolulle
Meidän reittinä toimi tällä kertaa Haukanhiedalta kolulle ja takaisin. Käytiin tämä sama reitti viime juhannuksena mieheni sekä Bamsen kanssa ja tykättiin kovasti. Tällä reitillä on paljon portaita ja osa on todella jyrkkiä, joten tätä reittiä en ensimmäiseksi päiväretkeksi välttämättä suosittelisi.
päiväretki helvetinjärvelle koirien kanssa
ruovesi patikointi
Kolulta poikettiin hieman reitiltä ja käytiin muutama kilometri Helvetistä itään reittiä, sillä haluttiin nähdä vesiputous, joka on sen reitin varrella. Viime kesänä käytiin myös erikseen tuo Helvetistä itään reitti, mutta putous oli tällöin kuivunut kokonaan, enkä kyllä ihmettele miksi. Putous oli melko pieni, mutta tunnistettavissa ja olin kyllä super innoissani, että vihdoinkin näin sen!

helvetinkolu
Pysähdyttiin kolulla nuotiopaikalle tekemään ruokaa ja syömään. Ruuaksi valmistettiin kana ja falafel pitaleipiä. Tehtiin kaikki valmiiksi vasta paikanpäällä ja pakko sanoa, että propsit meidän kokille! Ei olisi itselläni tullut mieleenkään syödä metsässä pitaleipiä, mutta onneksi meillä oli mukana retkeilyä paljon ja kauan harrastanut kaveri.
retkinuotio ruovesi
retkellä pitaleipää
Kaikilla aikaisemmilla retkillä meillä on ollut Bamsella omat retkireput, mutta tällä kertaa hankittiin kävelyvyö ja pistettiin Bamse vetovaljaisiin, eli käytännössä Bamse veti pääosassa poikaystävääni kokoajan perässä. Hyvää liikuntaa myös koiralle, kun perässä on hieman taakkaa.

helvetinkolu helvetinjärvellä
Vietettiin noin seitsemän tuntia Helvetinjärvellä ja matkaa tuli 14 kilometria. Oli mukavaa mennä rauhassa ja tehdä rauhassa ruokaa sekä syödä. Ensi kerran jos lähden näin keväällä laitan kyllä talvikengät! Oli ehdottomasti liian aikaista lenkkareille. Ei varmasti ollut vuoden ainoa päiväretki Helvetinjärvelle. Kesällä varmasti uudestaan!

Tein meidän reissusta myös my day videon meidän Viivinka kanavalle ja sen näet alapuolelta.


Näistä saatat myös pitää:

Pieni päiväretki Kirskaanniemeen

Helvetistä itään

Luonnonsuojelualue lähes takapihalla – Halimasjärvi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *