Hae
Inka Nitta

ALOITETTIIN VETOHARRASTUS

Vihdoin aloitettiin se harrastus mihin tuo rotu on tehty. Me aloitettiin vetoharrastus Bamsen kanssa! Vetoharrastuksen aloittaminen kiinnosti jo viime talvena, mutta nyt kun Bamse täyttää kahden huhtikuussa, uskalsi jo oikeasti aloittaa vedättämisen.

Huskyn suositeltu vetoharrastuksen aloittaminen on noin. 9kk iässä, mutta moni aloittaa silloin todella kevyesti ja aina suositellaan myöhemmin kuin liian aikaisin. Useimmiten 9kk iässä on laitettu koirat juoksemaan valjakkoon muiden mukaan, mutta esimerkiksi meillä kun on vain yksi koira jota reenata, niin näimme että myöhemmin aloittaminen on parempi vaihtoehto.
aloitettiin vetoharrastus
Hankittiin joulun välipäivinä Eslan Kickspark Max, mikä on siis vähän hienompi potkukelkka ja samalla hankittiin siihen koiravarusteet mm. adapteri, vetoliinat, jarrut jne. Nyt meidän menopeli on kisoihin sallittu ja koiran vedätykselle täysin turvallinen. Tähän päälle totta kai teetettiin vielä mittatilaustyönä husky-valjaat vedättämiseen.
koiravaljakko
Meidän ystäväpariskunnalla on hieman Bamsea nuorempi huskynarttu, jonka kanssa ollaan reenattu aikalailla kahdesta kolmeen kertaan viikkoon muutamia kilometrejä. Reenaus on alkuvaiheissa, mutta kyllä joka kerta mennään jo paremmin! Yksin Bamsea reenataan kerran viikossa ihan muutamia kilometrejä, jos tuntuu, että energiaa riittää liikaa.
ruvettiin vetään
Talvi on aina tälläistä koiran kanssa olemista ja tekemistä, kun säiden takia voi tehdä vaikka mitä! Lisää koira sekä ulkoilu juttuja siis on ehdottomasti tulossa vielä tänä talvena. Itseasiassa, toivottavasti koko vuotena!

Onko teillä toiveissa jotain koira-aiheisia postauksia tai liittyen vetoharrastukseen?

Näistä saatat myös pitää:

Helvetistä itään

Pentukuumetta

Miksi ostin koiran?

2 kommenttia

  1. Sofia kirjoitti:

    Voi kun söpöjä hauveleita <3 kiva kun kirjoitit tästä aiheesta postauksen 🙂 haha mulla tuli mieleen tästä mun lapsuuden ajan lempileffa lumihauvat missä oli huskyjä jotka veti rekeä x) <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *