Hae
Inka Nitta

ILKEÄN KOMMENTIN TAKANA OLI TOINEN BLOGGAAJA

Kirjoitin hetki sitten tämän postauksen, joka herätti tunteita anonyymissä. Anonyymi kertoi, että meni maku minusta ja, että toivottavasti menetin paljon blogini lukijoita. Lopussa oli lause, että blogissani ei ole enään tietoakaan siitä aidosta Inkasta. Sivuutin tämän kommentin kokonaan ja siirsin sen roskakoriin, koska olen päätynyt siihen tulokseen, että mitä tahansa kommenttiin vastaa, negatiivisuus jatkuu.
ilkeän kommentin takana ystävä
Jaoin kuitenkin kommentin yhdessä whatsapp ryhmässä, jossa on ystäviäni ja yksi ystäväni sanoi, että kyseessä on varmasti joku tuttu viimeisen lauseen perusteella. Tämä jäi meitä häiritsemään ja hän neuvoikin minua, että selvitän ip osoitteen, että onko kyseinen anonyymi kommentoinut minulle aikaisemmin.

Koska blogini on WordPressin pohjalla, pystyn vain klikkaamalla ip-osoitetta selvittämään onko samalla ip-osoitteella kommentoitu aikaisemmin. Klikkasin osoitetta ja järkytyin. Ilkeän kommentin takana oli toinen bloggaaja! Bloggaaja joka aikaisemmin on lähettänyt kehukommenteja omalla nimellään olikin päättänyt sitten suutuspäissään kommentoida minulle anonyyminä vihakommentin. Me tehdään samaa hommaa, ollaan kaikki toistemme kollegoita ja monet puhuvat tästä kuinka anonyymikommentit ärsyttää ja silti niitä tulee ja vielä toisilta bloggaajilta. Tämä kyseinen bloggaaja on vielä blogituttu vuosien takaa ja luulin tämän henkilön olevan mun kaveri.
ilkeän kommentin takana toinen bloggaaja
Olen kuullut, että tälläistä on tapahtunut ennenkin isoimmissa blogipiireissäkin. Kommentti nyt sinänsä ei ollut minua loukkaava, mutta silti ihmettelen miksi toisen bloggaajan täytyy kommentoida anonyyminä näin. Miksi asiaa ei voinut sanoa suoraan omalla nimellä tai miksi piti edes sanoa mitään, kun se piti tehdä anonyyminä. Annetaan me bloggaajat toistemme olla rauhassa, jos ei ole kuin huonoa sanottavaa ja tehdä tätä just niin kuin itse haluamme.

Tietenkin saattaahan se niin olla, että ip-osoitteet on vain heitellyt, mutta tiedän, että tämä ei ole ainoa tapaus kun on käynyt niin, että ilkeän kommentin takana oli toinen bloggaaja.


Näistä saatat myös pitää:

HYVÄ YSTÄVÄ PAHOINPITELI

UUSIEN ASIOIDEN PELKO

NAISTENPÄIVÄN MERKITYS HUKASSA?

10 kommenttia

 1. Susanna kirjoitti:

  Mun mielestä toi kondomipostaus oli just hyvä! Varsinkin nuoria lukijoita ajatellen hyvä nostaa jotain niinkin arkipäiväistä esiin, joka kuitenkin hävettää monia. Askel kerrallaan saadaan tabut rikottua. Ihme homma, että toi kommentoija jotenkin loukkaantu tosta kirjotuksesta. Kuulostaa vähän sellaselta tyypiltä, jonka mielestä naiset ei sais puhua seksuaalisuudesta, vaan heti leimaa ne jotenkin likaisiksi. Blogimaailma on niin siloteltua, että musta oli ainakin piristävää lukea valtavirrasta poikkeava postaus.

  • Inka Nitta kirjoitti:

   Kiva kuulla Susanna! Juuri tämän takia haluan puhua asioista, että joskus voidaan hyvin mielin puhua niistä ilman, että joku loukkaantuu tai katsoo paheksuvasti.

 2. HENNA kirjoitti:

  Mulle on käynyt ihan samalla tavalla jokunen vuosi sitten! 😮 Tosin mun kohdalla se oli ihan suoraa haukkumista, muistaakseni se kutsui mua raiskatuksi pulkan naruksi silloin 😀 Mua jäi asia silloin niin vaivaamaan, että mä kysyin suoraan tältä bloggaajalta että mikä homman nimi, ja hän ainakin kiisti kaiken ja oli tosi hämmentynyt asiasta. Tässä mun tapauksessa tältä kommentoijalta oli tullut monesta muustakin IP- osoitteesta kommentteja ihan omalla profiilillaan. Et mulle ei ainakaan koskaan sit selvinnyt totuus, oliko hän kommentin takana oikeasti, vai ei.

  • Inka Nitta kirjoitti:

   Kukaan ei kyllä ansaitse tulevan tuollalailla haukutuksi. Tältä kyseiseltä henkilöltä ei minulle ollut tullut kuin vain yhdestä osoitteesta kommentteja. Mua ei oikeastaan edes loppujenlopuksi enään häiritse asia niin paljoa, jos kyseessä on se henkilö, luulen että hän tietää kyllä.

 3. Ninni kirjoitti:

  Onko kyseisen bloggaajan kommentit tulleet pitemmän ajan kuluessa samasta ip-osoitteesta? Jos näin on, niin todennäköisesti kyseessä on hän. Jos häneltä on tullut kommentteja myös muistakin osoitteista, niin sitten kyseessä voi olla joku toinenkin. Ainakin omat ip-osoitteet vaihtelevat paljon, ja joskus jollakin ip-osoitteella hakiessa sain yhdeksi kommentiksi omani ja yhdeksi vieraan. Se opetti, että täysin noihin ei voi luottaa,

  Samoin kuin jos ip-osoitteen perusteella hakee paikkakuntaa, mistä kommentti on tullut, niin sekin voi näyttää pieleen. Riippuen onko kommentoitu puhelimella vai tietokoneella, ja onko oma vai yrityksen verkko, missä kone on.

  Niin, ja tervetuloa Vaikuttajamediaan kollegaksi! 🙂

  • Inka Nitta kirjoitti:

   Mun ystävä tarkasti samalla koko edellisen portaalin kommentoinnit ja sama ip-osoite oli samalla henkilöllä ainakin vuoden ajalta muissa blogeissa plus se yksi ilkeä kommentti siihen päälle, joka oli tullut minun blogiini. Uskon siis vahvasti tähän, mutta ikinä ei tästä tietotekniikasta voi tietää! 😀

   Kiitos paljon Ninni! 🙂

 4. Viivi Nurminen kirjoitti:

  Ihmiset ei välttämättä vieläkään tajua, että et pysty kommentoimaan täysin anonyyminä enää blogeihin. Jossai vaiheessa jäät kuitenkin kiinni, kun nykyään pystyy noista ip- osoitteista katsomaan kuka on ollut kommentin takana. Sun saama kommentti oli kyllä niin selkeä, että se oli joltain sellaisesta joka sut todella tuntee!

 5. Saija kirjoitti:

  Eikä!! Mulla on juuri samanlaiset kokemukset 🙁 Eräs bloggaaja kommentoi useamman kerran ilkeästi tai no jopa törkeästi ja kun katsoin ip-osoitteen niin hän oli osallistunut mun ”linkkaa blogisi-postaukseen” omalla blogilla. Tämä on niin ikävää, että miksi täytyy loukata toista. Varsinkin, kun meidän kaikkien pitäisi vetää yhtä ja tukea toisia tällä alalla :/

  • Inka Nitta kirjoitti:

   Voi ei! Siis tää on ihan hirveetä, että miksi ihmeessä somessa esiintyvän henkilön, jota luulee tutuksi tai vähintään ihanaksi kolleegaksi täytyy piiloitua anonyymin nimimerkin taakse. Onneksi sinunkin tilanteessa hän jäi kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.