Hae
Inka Nitta

HYVÄ YSTÄVÄ PAHOINPITELI

Nyt vuorossa on todella erilaista postausta kuin mitä minulta on totuttu näkemään. Mä kuitenkin koen, että mun täytyy kertoa tämä tarina. Vastaavanlaista tapahtuu Suomessakin kokoajan ja haluan jakaa tämän, jotta tälläistä kokevat tietävät, että eivät ole yksin asian kanssa. Se, että ystävä pahoinpiteli tai, että kuka tahansa pahoinpitelee on todella julmaa ja surullista. Kenenkään ei pitäisi kokea sitä.

ystävä pahoinpiteli

Siitä on 10 vuotta

Olin pian siirtymässä yläasteelle ja sitä edeltävänä kesänä tutustuin minun silloiseen yhteen parhaaseen ystävääni. Hyvä ystäväni oli poika ja me jaettiin yhdessä ilot, surut, ihastumiset ja parisuhdehuolet. Me oltiin pari vuotta kuin paita ja perse ja nähtiin lähes päivittäin kyllästymättä toisiimme.

En oikein muista milloin se alkoi, mutta sitä jatkui kauan nimittäin henkistä solvausta ja päivittäistä haukkumista. Alkuun muutaman kerran idiootiksi sanomisen voi ottaa ihan huumorilla, mutta huorittelu päivästä toiseen alkoi tuntua turruttavalta. Haukkuminen ja solvaus toimi alkuun viesteillä sekä kahden kesken, mutta myöhemmin se alkoi siirtyä kaveriporukan eteenkin, sekä myös uusien tuttavien läheisyyteen. Jossakin kohtaa mun toiset ystävät mainitsivat asiasta huolissaan ja myös mä havahduin siihen, että hei eihän tämä taida olla enään edes huono vitsi. Puhuttiin asia yhdessä läpi, hän pyysi anteeksi ja minä annoin.

Annoin anteeksi

Haukkuminen loppui ja yhdessä oli taas kivaa. Yhtenä kesänä oltiin viettämässä kaveriporukalla hauskaa ja mä vahingossa muistaakseni hajotin ystäväni sytkän, josta hän suutahti. Haukkuminen alkoi taas ja tällä kertaa mukaan tuli töniminen. Sain pari hellää tönäystä mäessä ja loppuun potkun mahaan, joka oli tarpeeksi kova siihen, että ilmat lähti pihalle. Anteeksipyynnöt tulivat taas kuvioihin ja annoin anteeksi sinisilmäisenä. Myöhemmin kuulin, että en ollut ainoa ja joku muu oli kuulemani mukaan saanut jopa nyrkistä, mutta tiedäppä sitten mikä on totta ja mikä ei.

hyvä ystävä pahoinpiteli

Siirtyi ystävään

Muistaakseni tämän tapahtuman jälkeen mun kaveriporukka hieman vaihtui. Ei enään nähty tai viestitelty useasti tämän kaveripojan kanssa. Mun toinen hyvä ystävä rupesi näkemään tätä kaveripoikaa enemmän ja siellä taisi olla hieman ihastustakin taustalla toisen puolesta. Solvaamista ja maahan lyttäämistä esiintyi tässäkin kaverisuhteessa ja edelleen tunnen olevani vastuussa siitä, että mun toinen hyvä kaveri joutui kokemaan samaa kuin minä, että ystävä pahoinpiteli.

Jossakin kohtaa meidän kaveruus vain jäi ja vielä tänä päivänä jos satutaan vahingossa jossain näkemään, on se todella vaivalloista ja en tiedä pitäisikö tuntea kaipuuta, vihaa vai sääliä?


Näistä voisit myös pitää:

UUSIEN ASIOIDEN PELKO

NAISTENPÄIVÄN MERKITYS HUKASSA?

2 kommenttia

  1. Minna Rajala kirjoitti:

    Tosi rohkea kirjoitus ja hienoa, että otit esille tämän aiheen! Tosi hyvä, että et jatkanut tätä ystävyyssuhdetta hänen kanssaan, koska ei kukaan ansaitse tuollaista kohtelua. Toivottavasti hän saa apua tunteiden ym. käsittelemiseen, ettei kohtelisi ystäviä noin enää jatkossa.

    • Inka Monola kirjoitti:

      Tämä postaus oli ollut valmiina jo kesäkuusta asti, joten rohkeutta piti kerätä tämän julkaisuun. En tosiaan tiedä millaiseksi tämä poika on kasvanut, mutta toivon, että kohtelee lähimmäisiään nykyään paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *