Hae
Inka Nitta

BLOGI 7 VUOTTA – MITEN BLOGIMAAILMA ON MUUTTUNUT?

Voitteko kuvitella, että seitsemän vuotta sitten päätin perustaa bloggeriin mun oman blogin ja tässä sitä edelleen ollaan, taas blogi vuoden vanhempana. Tosin itse blogimaailmassa on ollut vähän kauemmin, mitä Inka Nitta on ollut olemassa, sillä ennen omaa blogiani tosiaan kirjottelin ystäväni kanssa noin kahden vuoden ajan yhteistä muoti ja lifestyleblogia.

Ei se 14-vuotias tyttö edes tajunnut 7-vuotta sitten, että tästä blogista voisi joskus saada lisätyön. Eikä sitä silloin ajatellut, että ihan oikeasti blogi täyttäisi joskus 7-vuotta ja edelleen harrastus on yksi rakkaimmista. Tarkoituksena oli ensin tehdä muutamakin erilainen synttäripostaus ja järjestää jokin kiva arvonta teille ihanille lukijoille, mutta rehellisesti sanottuna mä muistin blogin synttärit vasta eilen illalla. Korvataan tämä siis viimeistään joulun aikaan!

miten blogimaailma on muuttunut 2011

2011

Ajattelin kuitenkin listata tähän postaukseen hieman juttuja, miten blogimaailma on muuttunut tämän seitsemän vuoden aikana. Samalla kuvituksena myös vanhoja asukuvia blogista vuodesta 2011 tähän päivään.

Blogin ensimmäiset postaukset on vuodelta 2013, koska vuosilta 2011 ja 2012 olen joutunut poistamaan postaukset, sillä latasin silloin photobucketin kautta kuvat, joka ei enään valitettavasti toimi.

miten blogimaailma on muuttunut 2012

2012

Asukuvat

Asukuvat on muuttunut todella ammattimaisiksi. Silloin kun mä alotin bloggaamaan, vain rohkeimmat otti kuvia erilaisissa miljöissä ja suurin osa kotona joko peilin kautta, tai itselaukaisimella hyllyn reunalta, kun itse seiso valkoista seinää vasten. Mä itse tykkäsin esimerkiksi 2012 ottaa kuvia paljon mun äidin takapihalla ja suurimmassa osassa kuvissa seisoin ilman kenkiä sukkasiltaan terassilla.

yy41-002

2013

Kuvat yleisesti

Ei silloin seitsemän vuotta sitten tarvinnut osata valokuvata tai ottaa kauniita inspiroivia kuvia, jotta menestyisi bloggaamisessa. Suurin osa kuvista otettiin digipokkarilla ja osalla oli järkyttävän painavia vanhoja järkkäreitä. Nykyään hyvät ja laadukkaat kuvat on isossa roolissa menestyvässä blogissa ja laadukkaita kameroita löytyy lähes jokaiselta bloggaajalta. Oon niin onnellinen, että enään ei tarvitse kantaa isoa järkkäriä mukana, kun laadukkaita kuvia saa myös esimerkiksi tuolla minun omistamalla Olympus pen kameralla.

inkablogiii 176

2014

Yksityisyys ja päiväkirjamainen teksti

Oli joskus muotia kirjoittaa blogiin päiväkirjatyyppisiä tekstejä ja oikeastaan kaikki jaettiin! Ilot, surut, vaikeat erot ja jopa ystävistä tehtiin postauksia, eikä sillon pidetty niin suurta huolta yksityisyydestä. Nykypäivänä bloggaaminen ja bloggaajat on yleisiä ja menestyneimmät bloggaajat on tehnyt hyvän ratkaisun siinä, että kaikkea ei enään jaeta. Nykypäivänä on enään vaikea ymmärtää kuinka tälläiset ”Kävin mäkkärissä Veeran kanssa ja sen jälkeen shoppailtiin ja illalla katsottiin elokuvia” tyyliset postaukset on muka ollut niin suosittua luettavaa, hah.

IMG_6880

2015

Bloggaaminen on yleistynyt

Olen iloinen, että bloggaaminen on yleistynyt nykypäivänä. Nykyään on tietenkin vaikeampaa menestyä, kun uusia hyvä blogeja syntyy kuin sieniä sateella, mutta ihmiset eivät enään katso oudosti kadulla, jos nappaat asukuvia eikä ravintolassa ihmetellä, kun ruoka-annoksesta napataan taiteellisia kuvia. Ei sillon seitsemän vuotta sitten blogeja ollut näin paljoa.

_MG_9498

2016

Kaupallisuus

Isoin ero varmasti seitsemän vuotta sitten ja nykypäivänä on bloggaamisen kaupallisuus. Blogeja luetaan kuin hyvää lehteä ja myös yritykset ovat huomanneet tämän. Vaikuttajille maksetaan rahaa siitä, että suositellaan esimerkiksi yrityksen palveluita tai tuotteita. Ennen oli hyvä jos menestyneimmät bloggaajat saivat sen yhden tai kaksi rasvapurkkia kuukauteen. Seitsemän vuotta sitten en olisi voinut kuvitella, että suuretkaan bloggaajat suomessa olisi voinut tehdä tätä ammatikseen.

hattara asu

2017

Tietenkin myös yleisesti blogien laatu ja ammattimaisuus on muuttunut, mutta tässä muutama iso ero ja muutos mitä seitsemässä vuodessa on tapahtunut.

Miten blogimaailma on muuttunut sun mielestä viimeisten vuosien aikana?

blockfest pukeutuminen

2018

 


Näistä saatat myös pitää:

KESÄN POSTAUKSET – HITIT JA HUDIT

NÄIN VALEHTELEN SOMESSA

KEVÄÄN POSTAUKSET – HITIT JA HUDIT

6 kommenttia

 1. Jenny kirjoitti:

  Olipa tää kivasti toteutettu postaus! Haluaisin itsekin keksiä jotain spesiaalia lokakuussa ku mun blogi täyttää viisi vuotta 🙂 Saa nähdä mitä tulee keksittyä.

 2. Varpuslintu // Viikarivartti kirjoitti:

  Kiinnostava postaus! On muuten tosi hauskaa selailla välillä taaksepäin sellaisia isoja blogeja, joita on seurannut vuosikausia, ja lukea uudestaan ihan älyttömän vanhoja postauksia. Silloin todella huomaa miten paljon blogimaailma on muuttunut. Päiväkirjatyyppisiä juttuja ei enää juurikaan näy, eikä myöskään pienikokoisia kuvia. 😀

  • Inka Monola kirjoitti:

   Kiitos paljon! Minä myös teen tuota välillä, että tosi isojen bloggaajien postauksia selailen sinne alkuaikoihin asti. 😀 Huh mä en onneksi koskaan käyttänyt noita pienikokoisia kuvia 😀

 3. Kata kirjoitti:

  Tosi mielenkiintoinen postaus kaiken kaikkiaan! Moneen kohtaan samaistun, mulla tosin on vain viisi vuotta takana bloggailua 😉 Musta tuntuu että nykyään on taas paaaljon vähemmän blogeja kuin silloin aloittaessa. Suurin osa on siirtynyt tubettamaan ja myös se että blogien lukijatkin ovat vähentyneet ja ovat ehkä enemmän siellä tube maailmassa nykyään 😀 Mä mielin lukea enemmän vieläkin sellasia blogeja joissa on päiväkirjatyyppimäisiä postauksia ja sellaisia vähän rennompia, eikä liian ammattimaisesti tehtyjä. 🙂

  • Inka Monola kirjoitti:

   Viisi vuotta on ihan super pitkä aika sekin! Aktiivisia blogeja on ehkä nykypäivänä vähemmän, mutta tuntuu, että niitä syntyy nopeemmalla tahdilla. Musta tuntuu, että blogit on vähän vanhempien juttu, kun silloin kun itse oli ihan junnu, niin blogit oli se the thing! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *