Hae
Inka Nitta

HELVETISTÄ ITÄÄN

tervetuloa helvettiin helvetinjärvi

Kesän toinen kerta kauniissa Helvetinjärven kansallispuistossa. Tällä kertaa ajettiin Kankimäen puolelle ja käveltiin suosittu Helvetistä itään reitti. Helvetistä itään on osaksi pitkospuilla päällystetty luontoreitti, jonka hieman alta puolessavälissä on Helvetinkolu. Ihana näköalapaikka, upeat maisemat ja karu rotkolaakso.

helvetinkolu

Lähdettiin arkipäivänä ja suht aikaisin liikkeelle, joten reittiä sai kävellä aika rauhassa ilman muita ihmisiä. Tietenkin myös lomakausi alkaa pikkuhiljaa olemaan ohi, joten se vaikutti varmasti myös paikan rauhallisuuteen. Nyt tällä kertaa Helvetinkolulla ei ollut niin suurta ruuhkaa kuin viimeksi, joten uskaltauduttiin koiran kanssa kävelemään itse kallioiden välissä rotkossa. Viimeistään tämä pisti jalat hapoille, jos muuten ei luontopolku siinä onnistunut.

helvetinkolu rotkolaaksoMulla oli odotuksen korkealla reitin kauneudesta, mutta sanoisin että tykkäsin kuitenkin enemmän Haukanhiedalta Helvetinkolulle ja takaisin reitistä. Siellä Suomen luonnon karuus ja sellainen tuli ehkä paremmin esille ja reitiltä löytyi enemmänkin pieniä näköalapaikkoja.helvetinjärvi rotkolaakso

Luontopolulta tosin olisi pitänyt löytyä pieni kaunis vesiputous, mutta eihän siellä tietenkään mitään vettä ollut, kun kuivien kelien takia jopa se oloi kuivunut olemattomiin. Harmittaa paljon, sillä sen näkemistä odotin kovasti tällä patikointireissulla.

helvetistä itään

Kivaa meillä kuitenkin oli, vaikka retki jäikin hieman lyhyemmäksi kuin viimeksi. Jos meitä olisi ollut vaelluksella vain minä, Bamse ja avomies oltaisiin varmasti jatkettu lisäksi vielä joku extrareitti, mutta meni se nyt noinkin. Helvetinjärvi on kuitenkin loppujenlopuksi tosi lähellä Tamperetta eikä ajomatka ole liian puuduttava.

helvetinjärvi

Näitä reissuja haluan ehdottomasti toteuttaa lisää koiran kanssa. Olisiko teillä jotain postaustoiveita liittyen koiran kanssa retkeilyyn ja patikointiin tai vaikka ilmankin?


Näistä saatat myös pitää:

VUOSI KOIRAN KANSSA

LUONNOSUOJELUALUE LÄHES TAKAPIHALLA – HALIMASJÄRVI

ENSIMMÄINEN PÄIVÄVAELLUS – HELVETINJÄRVI

2 kommenttia

  1. Tiia Koivusalo kirjoitti:

    Aivan mielettömät kuvat ja miten upea koiruus. <3 Mukavaa sunnuntaita Inka <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *