Hae
Inka Nitta

VUOSI KOIRAN KANSSA

On ihan käsittämätöntä kuinka nopeasti aika meneekään. 2.7 siitä tuli vuosi, kun haettiin Bamse Ilmajoelta tänne Tampereelle. Ihan kuin se olisi ollut viime viikolla, mutta toisaalta taas tuntuu, kun Bamse olisi ollut aina täällä.

bamse 11 viikkoa

bamse 9 viikkoa

Ensimmäinen vuosi koiran kanssa takana ja vielä monta edessä! Paljon tuo pentu on tuonut elämääni ja jotain se on poiskin vienyt. Ne mitkä on lähtenyt, niitä ei edes tarvi. Vuosi koiran kanssa on opettanut erilaista vastuuta mihin on tottunut ennen. Olen oppinut myös aikatauluttamaan elämäni, mikä oli ennen todella vaikeaa!

ensimmäinen vuosi pennun kanssa

bamse syksy

Ensimmäisenä vuotena olen saanut nähdä kuinka Bamse on kasvanut 6 kilosesta pienestä karvapallosta 30 kiloiseksi jättihuskyksi. Vuosi koiran kanssa on opettanut minulle jämäkkyyttä. Silloin kun Bamse oli alle 10 kiloa osa sen riehumisjutuista oli hauskoja, mutta kun painoa on 30 kiloa ja voimaa vielä enemmän, ei se enään hauskaa ole. Olen oppinut pitämään pintani, vaikka se onkin super söpö!

ensimmäinen vuosi koiran kanssa syksy

vuosi koiran kanssa talvi

Olen saanut kouluttaa omaa ensimmäistä koiraani ja saanut oppia virheistäni. Kivan koiran olen kasvattanut ja aina täytyy muistaa, että Bamse on husky ja se ei edes koskaan tule tekemään kaikkea just niin kun haluan.

bamse talvella

Untitled

Ensimmäinen vuosi takana ja olen vireämpi, reippaampi ja iloisempi. Olen löytänyt uuden todella kivan harrastuksen, josta en olisi voinut ajatella edes pitäväni nimittäin patikointi ja retkeily. Olen saanut vuoden aikana myös hirmu paljon uusia tuttavuuksia, jotka ovat ehdottomasti tullut tarpeen, sillä vuosi on myös näyttänyt osasta ihmisistä erilaisia puolia, jotka ei ole elämääni tervetulleita.

Untitled

Untitled

Vuosi koiran kanssa on ollut niin suloista ja ihanaa ja opettanut minulle paljon rakkautta!

Untitled


Näistä voisit myös pitää:

LUONNONSUOJELUALUE LÄHES TAKAPIHALLA

ENSIMMÄINEN PÄIVÄVAELLUS – HELVETINJÄRVI

MIKSI OSTIN KOIRAN?

10 kommenttia

 1. Soile kirjoitti:

  En osaisi 8 vuoden jälkeen edes kuvitella minkälaista olisi ilman koiria. Kuka liikuttaisi ulos säässä kuin säässä 3xkrt päivässä, harrastuksiakaan ei olisi ilman koiria. Lähes kaikki kaverit on jollain tapaa tulleet elämään koirien kautta. Tietty syöväthän nuo sitä vapautta mitä voisi olla mutta hetkeäkään en kadu että omistan koiria eikä mulla ole niin isoa tarvetta lähteä mihinkään pidemmälle et koirista eroon olisi päästävä 😀

  Bamse on kyllä komeaksi kasvanut! 🙂

  PS. Kun ottaa yhden niin kohta tulee toinen, ehkä kolmaskin…

  • Inka Monola kirjoitti:

   Mun elämä ei olisi todellakaan näin rakkauden täyteläistä ilman Bamsea! 😀 Koiran kautta kyllä on tutustunut ihan huikeisiin ihmisiin. Kyllähän se syö joo paljon vapautta, mutta toisaalta kuinka monta kertaa vuodessa sitä vapautta tarvitsee oikeasti? Bamse kiittää <3

 2. Niina kirjoitti:

  Ihana postaus! <3 Bamse on niin suloinen koira 🙂

 3. Anni kirjoitti:

  Ihana postaus! Odotan innolla tulevaa tuon meidän akitan pennun kanssa ja on hauska kuulla muiden kokemuksia ison koiran kanssa elämisestä. Bamse on niin hurmaava! 🙂

  • Inka Monola kirjoitti:

   Voi kiitos!<3 Mä en näe eroa ison ja pienen koiran kanssa elämisessä. Roduissa on ne erot mitkä huomaa, kun elää koiran kanssa. 🙂 Mutta kyllä sitä kaiken kanssa pärjää, kun vaan päättää niin! 😀

   • Anni kirjoitti:

    Totta kai! Mä itse huomaan joitakin eroja ison ja koiran välillä, mutta toki myös rodut ovat hyvin erilaisia. 🙂

    Lisää vaan koirajuttuja!

    • Inka Monola kirjoitti:

     Joo ja esim. akita ja siperianhusky ei mistään helpoimmista päistä oo! 😀 Koirajuttuja tulossa ehdottomasti lisää 🙂

 4. Kalle kirjoitti:

  Kiehtovat siniset silmät.

  Lapsuudessa oma koira oli paras kaveri, ja vielä vanhana ukkona haaveilen, että jos asuisin muualla kuin kerrostalossa, niin hankkisin siperialaisen tai alaskalaisen sinisilmän.

  • Inka Monola kirjoitti:

   Kiitos Kalle! Me asuttiin ensin kerrostalossa Bamsen kanssa ennenkuin muutettiin rivitaloon. Alaskanhyskyjä on harvemmin sinisilmäisinä, kun kyseessä kuitenkin sekarotuinen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.