Hae
Inka Nitta

KIRPSAKKA MARJAPIIRAKKA RESEPTI

Mun bravuuri on aina ollut leivonnassa erilaiset piiraat ja etenkin marjapiirakat. Ajattelin tulla tänään jakamaan tämän kirpeän, helpon ja todella nopean marjapiirakka reseptin, sillä ruokajutut on ollut vähän vähissä viime aikoina blogissani.

marjapiirakka teko

Marjapiirakka resepti

Piirakkapohja:

150g margariinia

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl maustettua rahkaa (kuningatar)

1 muna

3/4 dl sokeria

marjoja (punaviinimarjat ja mustikat)

voinen marjapiirakka

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tehdään ensin pohja. Sulata margariini juoksevaksi, jonka jälkeen sekoita sokeri ja margariini keskenään. Tämän jälkeen sekoita muna nesteeseen ja lopuksi jauhot. Sekoita hyvin. Taikinan kuuluu olla melko jäykkää. Tuputtele taikina tasaisesti piirakkavuokaan ja jätä vuoka voitelematta, sillä taikina itsessään on todella rasvainen.

Pohjan jälkeen tehdään täyte. Sekoita rahka, muna ja sokeri keskenään hyvin ja levitä täyte piirakkapohjan päälle tasaisesti. Levitä tämän jälkeen marjat täytteen päälle. Punaviinimarjoilla saa hyvää kirpeyttä piirakkaan!

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20-25min riippuen uunin tehokkuudesta.

marjapiirakka resepti

Olisiko reseptit toivottuja jatkossakin täällä blogin puolella?


Näistä voisit myös pitää:

RUOKAILUTILAN MUODONMUUTOS

PIKNIK PARVEKKEELLA

TOMAATTINEN KIKHERNEPASTA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.