Hae
Inka Nitta

ENSIMMÄINEN PÄIVÄVAELLUS – HELVETINJÄRVI

helvetinkolu

Nyt se on vihdoin tehty, meinaan ensimmäinen päivävaellus koiran kanssa ja paikaksi valikoitui Helvetinjärvi ja sen upeat maisemat! Retki taitaa olla virallinen nimitys tälle meidän kansallispuistomatkalle, sillä ymmärtääkseni vaellukset ovat monen päivän mittaisia.

helvetinkolu rotkot

Valittiin Helvetinjärvi kohteeksi lyhyen vain tunnin ajomatkan takia ja sen upeiden maisemien. Tämä oli meille kaikille ensimmäinen kerta kyseisessä kansallispuistossa ja odotettiin avopuolison kanssa paljon Helvetinkolun rotkolaakson ja kehutun näköalapaikan näkemistä.

helvetinjärvi päiväretki

Alkuperäinen tarkoitus oli kävellä näyttävä Helvetistä itään luontopolku ja jatkaa vielä 7 kilometrin mittainen polku vanhimpien metsien läpi Luomajärvelle. Ajettiin kuitenkin vahingossa väärään päähän, joten päädyttiin kävelemään 11 kilometrin matka Haukanhiedalta Helvetinkolulle ja takaisin.

helvetinjärvi portaat

Sanoisin, että jos ei olisi tottunut kävelemään epätasaisessa maastossa ja pitkiä matkoja olisi tämä ollut näin ensikertalaisena todella haastava. Reitin varrella oli jyrkkiä mäenharjanteita ja todella paljon rappusia joita piti kulkea sekä ylös, että alaspäin. Näkymät kuitenkin oli täydelliset ja tämä reitti oli suhteellisen hiljainen. Hiljaisuuden takia olenkin tyytyväinen, että vahingossa mentiin tämä reitti, sillä Bamsellakaan ei ollut liikaa häiriöntekijöitä.

helvetinjärvi koiran kanssa

Mukaan pakattiin ehdottomasti liikaa kaikkea. Vettä kuitenkin olisi saanut olla enemmän. Bamsella oli yhteensä litra mukana vettä ja meillä vielä puolentoistalitran muovipullo repussa. En tiedä mikä tarve tuli pakata paljon kaikkea muutakin mukaan, kun eihän tämä kamalan montaa kilometriä enempää ollut kuin päivälenkitkään. Seuraavalla kerralla on taas viisaampi.

helvetinjärvi

Reitissä meni reilu neljä tuntia yhteensä. Pysähdyttiin moneen otteeseen nauttimaan maisemista, ottamaan kuvia ja pitämään juomataukoja. Paluu matkalla pysähdyttiin Iso Ruokejärven telttailualueella syömään eväitä. Kyllä tuohon täytyy ehdottomasti koko päivä varata, kun ajaahan tuonne myös Tampereelta sen tunnin.

helvetinjärvi vaellus

Päivävaellus oli kertakaikkiaan todella kivaa ja ehdottomasti lähdetään vielä uudestaan päiväretkelle! Helvetinjärvi on sellainen paikka, jonne haluan vielä uudestaankin. Ehdottomasti luontopolku Helvetistä itään täytyy vielä kulkea, sillä sen varrella on esimerkiksi vesiputous. Seitsemisen kansallispuisto löytyy myös tästä läheltä ja siellä olisi myös kiva käydä vielä tässä kesän aikana.


Näistä voisit myös pitää:

KORKEASAAREN TOP

MIKSI OSTIN KOIRAN?

TULEVAN KESÄN SUUNNITELMAT

6 kommenttia

 1. Viivi Nurminen kirjoitti:

  Oon joskus pienenä käynyt tuolla vaeltamassa ja haluaisin ehdottomasti itsekkin päästä tonne uudelleen! Ihania kuvia <2

 2. Niina kirjoitti:

  Tuo nimi on aika karu, mutta muuten kyllä upean näköinen paikka! 🙂 Kauniita kuvia olet ottanut.

  • Inka Monola kirjoitti:

   Oon käsittänyt niin, että moni paikka, jossa on rotkolaaksoja ja kallioisia pudotuksia olisi nimetty jotenkin Helvetin tyyliin. Lapista ymmärtääkseni löytyy myös ”Lapin Helvetti” jne. Nimi on kyllä karu, mutta kaunis paikka kuten sanoit. Kiitos paljon Niina <3

 3. Elli Leppiniemi kirjoitti:

  Helvetinjärvi on niin upee<3 Me ollaan käyty paristi myös ja kovasti haluaisin taas tänä kesänä, mutta veikkaan ettei aika vaan riitä 😀

  • Inka Monola kirjoitti:

   Helvetinjärvellä oli kyllä huikeat maisemat. Me käydään varmaan toisenkin kerran tänä kesänä ja toivottavasti vielä Seitsemisissäkin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.