Hae
Inka Nitta

UUSIEN ASIOIDEN PELKO

En varmasti ole ainut, jota jännittää kaikki uusi ja tuntematon. En varmasti ole myöskään ainut, kuka ottaa selvää asioista kauan etukäteen ja ajattelee, että jos teoriassa asia ei mene päähän, ei käytännössäkään se onnistu. En myöskään varmasti ole ainut, joka ei aina uskalla tehdä toisten nähden jos ei ole paras asiassa.

uusien asioiden pelko

Uusien asioiden pelko on sellainen asia, josta mä itse henkilökohtaisesti kärsin. Jos asia keskittyy vielä muihin ihmisiin ja heidän esim. turvallisuuteen saattaa asia jännittää minua niin kovaa, että se lamaannuttaa mut. Tiedän, että kukaan ei ole seppä syntyessään ja kaikessa ei voi olla luonnonlahjakkuus.

uudet asiat pelottavat

Se, että uudet asiat pelottavat minua on välillä todella häiritsevää ja koskettaa aika kovaa elämääni. En välttämättä saa kokeiltua asioita, joita olen halunnut kauan, koska se pelottaa. Esimerkiksi matkustelu olisi hyvä asia johon verrata. Haluaisin todella kovasti lähteä ulkomaille ja näin kaukaisena asiana se ei pelota ja rakastan haaveilla sekä ihastella muiden valokuvia kauniista paikoista, mutta uutena asiana koko matkustaminen jännittää paljon, että rupean miettimään liikaa asioita mitkä voisivat mennä pieleen, koska asia on uusi minulle. Ajokortin ajaminen oli myös lähes ylitsepääsemätön juttu ja ensimmäistä ajotuntia panikoin siitä asti, kun klikkasin itseni ensimmäiselle teoriatunnille. Onnekseni olinkin luonnonlahjakkuus autolla ajamisessa, sillä jos en olisi ollut, en varmaan olisi ajanut ikinä ajokorttia loppuun asti.

pelottaako uudet asiat?

Uusien asioiden pelko saattaa näkyä myös toisten silmään aikaansaamattomuudelta, mutta tosi asia on se, että ei vain uskalla. Tämä on itsellenikin välillä sellainen asia jota en ymmärrä, vaikka koenkin pelkoa, sillä olen kuitenkin kova ääninen, hyvä puhumaan ja sosiaalisesti lahjakas. Työssäni vaatekaupassa myös otan mieluusti kokoajan lisää ja lisää vastuuta ja en pelkää kokeilla urallani uusia haasteita, mutta taas blogin kanssa tämä pelko näkyy ja etenkin näkyi ennen. Nyt kun blogihommiakin on painettu lähes 10 vuotta, voi sanoa, että ei tämä enää niin jännittävää ole.

uusien asioiden pelottavuus

 

Mesh paita – VERO MODA [linkki]** / housut – Only [linkki]**

Jännittääkö muita uudet asiat näin paljon?

**Mainoslinkki

Näistä voisit myös pitää:

TÄMÄ VAI TUO?

VIP-ILTA VERO MODA PIRKKALASSA

MIKSI OSTIN KOIRAN?

8 kommenttia

 1. Ane kirjoitti:

  Todella upeat kuvat ♥ Ja ihanan samaistuttava teksti <3 Mä kanssa pelkään liikaa tiettyjä uusia asioita ja myöskin stressaan ja tutkin asioita ihan liikaa etukäteen :/ Mutta se fiilis, kun ylittää itsensä ja tekee kaikesta pelosta huolimatta niitä uusiakin asioita, on ihan mahtava! Aina kuitenkin pitää muistaa kuunnella itseään, ei kaikkien täydy tehdä elämässään samoja asioita kuin toisten ilman että leimataan aikaansaamattomaksi tai pelkuriksi 🙂

  • Inka Monola kirjoitti:

   Voi kiitos Ane!<3 Toi on kyllä paha, kun ressaa ja tutkii asioita etukäteen, koska se yleensä loppujen lopuksi vaikeuttaa koko asian kokemista. Ja oot niin oikeessa, että paras tunne ikinä on se, kun tekee asian mikä pelottaa! Parin kerran pelottavan asian tekemisen tai kokemisen jälkeen on aina fiilis, että miksi tätä piti pelätä? Viimeinen sun lause on totta <3

 2. Hannah-Tuulia kirjoitti:

  Mahtavasti kirjoitettu 🙂 juuri samoista asioista olen kamppaillut aina.

  Junnuna oli helpompi lähteä tekemään uusia juttuja. Aloittamaan agilitya taikka menemään heppakurssille. Vaikka ilman kavereita. Muistan äidin kannustaneen että jos jotain oikeasti haluan tehdä ja kokea niin silloin täytyy vaan uskaltaa mennä yksin. Ja että se ensimmäinen kerta on aina se jännittävin. Tämän saanut monta kertaa huomata ja kokea. Siitä ekan kerran melkein lamaannuttavasta jännityksestä kun selviää niin on jälleen astetta vahvempi. Vaikka alkuun kävisi taistelua itsensä kanssa että onko pakko, voinko jättää menemättä, mitä jos en osaa ja nolaan itteni.. Aina sitä vaan selviää 🙂 ihminen on vahva 🙂

  Varsinkin matkustelu jännittää aina. Itsekkin mietin etukäteen kaikki mikä voi mennä pieleen. Ja kartoitan riskit. Näin teen kyllä töissäkin koska haluan olla valmis kaikkeen. Noh ei aina pysty eikä kannata miettiä liikaa. Kuitenkin elämä heittää eteen odottamattomia juttuja joista on vaan mentävä eteenpäin 🙂

  Kuitenkin olen pitkään halunnut mennä vaellustallille. Noh on lahjakortti ja kaikki ettei ole rahasta kiinni. On vaan liian iso kynnys uskaltaa yksin mennä. Entä jos en osaakkaan enää vaikka olen hevosalan ammattilainen (tosin vuosimallia 2011..). Mutta yksi suurin syy on kun en uskalla ajaa sinne kun pelkään etten pääse ahtaasta pihapiiristä ajettua pois.. Miten tyhmää kun onhan nyt muutkin siellä käyneet 😀 toinen mitä haluaisin kokeilla olisi jooga mutta pelkään etten osaa tai taivu mihinkään vaikka olen joogannut kotona vuodesta 2012.. Ihmisen mieli. Se on se joka tekee muureja.

  Hiljattain oma äitini sanoi jälleen ne sanat: ”uskalla vaan koska silloin se asia voi aueta uudella tavalla. Pelot on meille ne muurit joiden yli täytyy vaan mennä”.

  Ihanaa juhannuksen aikaa!

  • Inka Monola kirjoitti:

   Kiva kuulla, että pystyis myös samaistumaan tekstiin. Minulle oli myös lapsena helpompi kokeilla kaikkea uutta, mutta myös silloin olin pelokas uusien asioiden kokeilemisessa. Se on totta, että mitä enemmän tekee ja kokee, sitä vahvemmaksi tulee ja uusi kerta on aina helpompi. Koen kuitenkin myös omalla tavallaan sitä, että pieni jännitys on hyväksi onnistuakseen.

   Matkustelussa on kuitenkin varmasti hyvä käydä hieman reissua läpi ja miettiä riskejä ja sitä mikä voi mennä pieleen. Mulla kuitenkin jännitys ja pelkotila on niin suuri välillä, että en edes pysty liikkua.

   Minulla ei ole pelkoa tai jännitystä asioista joita olen jo tehnyt, mutta ne uudet asiat joita haluaisin tehdä jännittävät. Tietenkin joskus saattaa jännittää tuttu ja turvallinenkin asia, mutta ei sillä tavalla kuten kerroin tässä postauksessa. Toivottavasti saat rohkaistua itsesi ja pääset vaellukselle sekä joogatunneille. 🙂

   On myös hassua, koska muutokset eivät pelota minua, vaan asiat ja niiden tekemiset. Muutokset otan hyvillä mielin vastaan ja koen ne rohkeasti.

   Hyvää juhannusta myös sinulle! 🙂

 3. Viivi Nurminen kirjoitti:

  Tää teksti yllä osu ja uppos. Vaikka oon aika sosiaalinen tyyppi pelkään silti aina erilaisia tapaamisia tai uusiin ihmisiin tutustumista. Esimerkiksi työhaastattelut on mulle ihan hirvee paikka 😀 Haluaisin myös matkustella, mutta luon päässäni kauheita pelko kuvia että mitä jos siellä sattuu jotain esimerkiksi.

  • Inka Monola kirjoitti:

   Kiva juttu, että monet on pystynyt samaistumaan tähän tekstiin. Mulla taas tapaamiset ja työhaastattelut ei jännitä normaalia enempää, mutta uuteen paikkaan yksin meneminen, se jännittää! 😀

 4. Niina kirjoitti:

  Todella hyvä postaus! Itse en sillee tuosta uusien asioiden pelosta kärsi, mutta ymmärrän kuitenkin sua. Älä kuitenkaan anna pelon olla esteenä, koska me kaikki ollaan matkustettu ensimmäisen kerran tai ajettu autolla se eka kerta. Ainahan se jännittää, mutta se ei saa olla esteenä elämälle! 🙂

  • Inka Monola kirjoitti:

   Kiitos Niina! Ajokorttia ajaessa huomasinkin sen, että eise enään jännittänyt, johtuen tosin siitä, että olin luonnonlahjakkuus. Jos olen jossain asiassa huono, en edes halua enään yrittää, jos jännittää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.