Hae
Inka Nitta

MIKSI OSTIN KOIRAN?

MIKSI OSTIN KOIRAN

Kysymys jota olen kuullut jonkin verran viimeisen vuoden aikana on se, että miksi ostin koiran? Rotuvalintaa on ihmetelty myös suuresti, että miksi juuri siperianhusky, kun asun Tampereella ja vielä pennun hankkimisvaiheessa asuin kerrostalossa ja ylimmässä kerroksessa. Nykyään tosin luhtitalossa omalla pihalla.

Se, että hankin oman koiran on ollut tiedossa jo siitä asti kun muutin ensimmäiseen omaan asuntooni vuonna 2014 ollessani vielä 17-vuotias. Olen aina rakastanut isoja koiria, mutta kun asuin 27 neliöisessä opiskelijayksiössä kävi mulla ensimmäistä kertaa mielessä, että jos hankkisin pienen koiran, sillä sen saa myös helposti mukaan kaikkialle. Tämä vaihe meni kuitenkin nopeasti ohi ja rupesin taas miettimään isompaa rotua itselleni.

P5110080

Kun asuin entisen poikaystäväni kanssa keskusta-alueella Pyynikillä, kävin lähes päivittäin Pyynikin metsässä ja Pyhäjärven rannalla joko hölkkä- tai kävelylenkeillä. Viihdyn erityisen paljon metsä- ja luontopoluilla ja asfaltoiduilla tiellä kävely ei koskaan ole ollut mun suosikkijuttujani. Tällöin rupesin miettimään taas omaa koiraa ja monien rotuvaihtoehtojen jälkeen otin yhteyttä lähellä asuvaan saksanpaimenkoirien kasvattajaan, jolla oli tulossa pentue. Onneksi kuitenkin kaikki pennut olivat varattu jo, sillä 18-vuotias minä ei olisi ollut valmis vielä omaan pentuun plus sakemanni olisi ollut ihan väärä rotu minulle.

Erottuani muutin yksin ja muutin uudelle luonnonläheiselle asuinalueelle ja koiran hankinnan miettiminen oli taas ajankohtainen. Valitettavasti tähän asuntoon ei lemmikkieläimiä saanut ottaa, joten päädyin yksin lenkkeilyyn ilman karvaista kaveria. Aloitettuani uuden suhteen halusimme molemmat koiran ja ruvettiin yhdessä miettimään meille parasta rotua.

BAMSELIINI

Takaraivossa koko koiran mietinnän ajan oli ollut siperianhusky. Yllätyksekseni poikaystäväni lempi roduksi paljastui husky ja kyseessähän oli myös minun lempi rotuni. Aikaisemmin kun asuin äitini kanssa, meillä oli siperianhusky, joten rotu oli tuttu minulle. Sen olin päättänyt, että yhtä huskyä en hanki yksin, mutta kaksin olisi se helpompi hoitaa ja aktiviteettiä olisi rodulle tarpeeksi. Käytiin myös monta muuta rotuvaihtoehtoa läpi ja meinattiinkin päätyä belgianpaimenkoiraan tai valkoiseen paimenkoiraan, mutta loppujenlopuksi päädyttiin siihen ensimmäiseen vaihtoehtoon, eli siperianhuskyyn. Koiran hankinta tapahtui niin nopeasti nykyisen kanssa, kun molemmat on kunnon koirahulluja.

Se, että miksi ostin koiran varmasti johtuu siitä, että lapsuuteni ja nuoruuteni aikana äidilläni oli koiria. Ensin kun olin todella nuori meillä oli sekarotuinen keskikokoinen koira ja nuoruusajan sain touhuta huskyn kanssa ja olin myös mukana koulutuksessa. Olen hakeutunut asumaan jatkuvasti luonnonläheiselle alueelle ja lenkille on tullut lähdettyä ennen koiraakin.

BAMSEEE

Koira on tuonut mun elämääni tosi paljon lisää sisältöä, joka oli tarkoituksenakin. Ennen sitä nähtiin välillä kavereita, viikonloppuisin ravattiin yöelämässä ja muuten käytiin vaan töissä. Koiran jälkeen baareilu on loppunut ja elämään on tullut niin paljon sisältöä ja rakkautta. On ihanaa tulla kotiin, kun toinen häntä heiluen ja jutellen ulvoen tulee vastaan osoittamaan niin paljon iloa. Uusiin ihmisiin on tullut tutustuttua huskyn hankinnan jälkeen ja itseasiassa parista tytöstä on tullut mulle ihan kunnon kavereita.

On ihanaa olla koiranomistaja!

facebook bamse

Onko sinulla koira?


Näistä voisit myös pitää:

KARVALAPSI 1 VUOTTA

KAKSI VIIKKOA KOIRANPENNUN KANSSA

PERHEENLISÄYSTÄ

10 kommenttia

 1. Niina kirjoitti:

  Mielenkiintoinen aihe! 🙂 Oli kiinnostavaa lukea miksi otit koiran 🙂 Koirat on kyllä ihania ja Bamse on vaan niin suloinen <3

  • Inka Monola kirjoitti:

   Oi kiva kuulla Niina, että tämä oli siis kiva postaus! Koirat on kyllä ihania ja kiitos paljon! Bamse on kyllä maailman suloisin <3

 2. Hannah-Tuulia kirjoitti:

  Koiran hankinta on kyllä yksi elämän suurista päätöksistä 🙂 hienoa että teillä löytyi kumppanin kanssa yhteinen suosikkirotu ja olette liikunnallisia 🙂 koiran kanssa on tosissaa helpompi olla kun on kaksi hoitajaa ja lenkittäjää 😀

  Sain oman koiran ollessani rippikoulu ikäinen. Sitä ennen perheessäni oli koira. Hoidin myös tuttujen koiria ja lenkitin heitä. Sain lapsena vastuulleni oman hamsterin. Halusin kuitenkin aina sen oman koiran jonka monen vuoden odottelun jälkeen sainkin. Lapsella täytyy olla vanhemmat mukana koiran hoidossa, olin kuitenkin fiksu nuori ja hoidin oman koirani pääosin itse. Koirasta tuli minulle paras ystävä, tuki ja turva.

  Olimme päättäneet jo silloin, että kun muutan omaan kotiin niin koira tulee mukanani. Niin kävikin ja sama koira on edelleen rinnallani. Koiralla ikää nyt se 12 vuotta ja niistä on kertynyt paljon hyviä muistoja 🙂

  Koiran omistaminen on parhain päätös minkä olen tehnyt ja nautin arjesta täysillä. On ihanaa herätä uuteen päivään kun on karvakamu vierellä. Käydä yhdessä lenkeillä ja harrastamassa. Ja kun saapuu kotiin niin aina on iloinen karvakamu vastassa. Tämä on elämäntapa josta nautin täysillä 🙂

  Ihanaa kesää teille ja rapsutukset Bamselle! 🙂

  • Inka Monola kirjoitti:

   Kyllä vain, koiran hankinta on iso päätös! Uskon, että vaikka husky ei meidän molempien suosikkirotu olisikaan ollut olisimme varmasti päässeet kompromissiin rodun kanssa, paitsi jos avopuolison makuun olisi ollut alle keskikokoa olevat koirat.

   Olet kyllä nuorena saanut täysin oman koiran. Itse en olisi pystynyt, koska minulla ei ainakaan olisi ollut rahaa koiran eläinlääkäreihin, ruokiin ja leluihin. Onneksi kuitenkin olet hoitanut koirasi kunnialla ja edelleen se siinä vieressäsi on.

   Koiran omistaminen on iso, mutta ihana päätös ja täällä myös nautitaan. Tämä kyllä on sellainen elämäntapa, että noita meinaa haluta vaan lisää!

   Ihanaa kesää myös sinne ja Bamse kiittää! 🙂

   • Hannah-Tuulia kirjoitti:

    Onneksi nykyään on niin paljon erilaisia koirarotuja että jokaiselle löytyy varmasti se juuri sopivin rotu se kun on parisuhteessa niin joutuukin neuvottelemaan asiasta myös puolison kanssa

    Haluan nyt hieman antaa tarkennusta. Sain siis oman koiran mutta kyllä vanhemmat olivat siinä tukena ja mukana. Auttoivat juurikin kaikissa hankinnoissa, eläinlääkärikuluissa jne. Siinä kun vanhenin niin yhä enemmän aloin maksamaan menoja itse. Huolehdin kuitenkin heti alusta asti että kaikki rokotteet tulee otettua, koira on madotettu ja että ruoka on oikeanlaista. Mutta eihän koskaan voi lasta jättää täysin yksin hoitamaan koiraa, päävastuu on aina vanhemmilla. Halusin kuitenkin pärjätä ja hoidin koulutuksen, yksinolo harjoittelun ja perustottelevaisuuden opetuksen pääosin itse. Kävin myös pentukurssilla, tokossa, agilityssä, näyttelyissä. Oli vahva tukiverkosto ja aina sain apua kun vaan kysyin. Vähän oli nyt harhaanjohtava kun enhän nyt noin nuorena olisi täysin yksin pärjännyt, ainakaan rahallisesti

    Olen ollut kuitenkin aina se vastuun tuntoinen lapsi. Saadessani oman hamsterin niin siitä kannoin vastuun täysin itse. Isompi vastuu on aina koiran hoidossa mutta juuri pienen jyrsijän hoito toi varmuutta ja luottoa. Olin aina touhunnut eläinten parissa (heppatyttö, hoitokoirat, hamsterit) ja siinä sitä oppi kantamaan vastuuta ja tuottamaan oikeanlaista hoitoa ja huolenpitoa

    Hienoa kuulla, että teillä arki sujuu hyvin hysky on haastava rotu, onneksi tiedostatte sen ja osaatte antaa riittävästi liikuntaa ja virikkeitä. Bamse on kyllä niin nätti ja komea koira

    • Inka Monola kirjoitti:

     Huh nyt vasta pääsen vastaamaan! Pahoittelut venyneestä vastauksesta. Olet täysin oikeassa, että koira ei voi olla täysin lapsen vastuulla, ainakaan jos ei ole rahaa pitää siitä huolta. Koiran omistaminen on kuitenkin todella kallista loppu peleissä, varsinkin jos haluaa harrastaa kaikennäköstä muutakin kuin vain lenkkeilyä. Ihanaa kuitenkin, että pärjäsit nuorena koiran kanssa!

     Husky on haastava itsepäisyytensä takia, mutta ei hankallimmasta päästä eikä omasta mielestä niinkään haastava mitä annetaan olettaa. Kiitos paljon kehuista <3

 3. Elli Leppiniemi kirjoitti:

  Koirat on kyllä best<3 Mullakin oli pitkään ollut haaveissa oma koira perheen yhteisen koiran lisäksi, vähän just silmällä pitäen omilleen muuttamista. Mä en nimittäin yhtään tykännyt koti ilman koiraa -ajatuksesta:D Vaikka kauan se oli mielessä ja harkinnassa, niin sitten loppujen lopuksi Mishan hankkiminen tapahtui ihan supernopeasti, mutta en oo katunut hetkeäkään!<3 Toista karvakorvaa odotellessa ;D

  • Inka Monola kirjoitti:

   Koirat on! Mä kans suunnittelin, että otan heti koiran kun muutan omilleni, mutta siitähän on jo viis vuotta! 😀 Ei koiria voi katua <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.