Hae
Inka Nitta

HYVÄT JA HUONOT PUOLET VAATEKAUPPATYÖSKENTELYSSÄ

työskentely vaatekaupassa

Minun työstäni tulee säännöllisin väliajoin kyselyitä, joten ajattelin, että tälläinen vinkki postaus hyvät ja huonot puolet vaatekauppatyöskentelyssä voisi olla paikallaan. Mä tein viime vuonna postauksen mitä on työharjoittelu vaatekaupassa ja se sai todella hyvän vastaanoton. Jaoin tämän postauksen hyviin ja huonoihin puoliin ja muistakaa, että tämä on vain oma mielipiteeni ja jonkun muun mielipide saattaa olla täysin erilainen.

hyvät ja huonot puolet työssä

Hyvät puolet

Uskaltaa kokeilla jotain erilaista omassa tyylissä. Ja hyvänä plussana voin myös sanoa, että oman tyylin löytyminen helpottuu. Vaatekaupassa kuormaa tulee päivittäin ja viikottain joitain uutuustuotteita. Silmä alkaa tottumaan erilaiseen ja pian huomaatkin, että yhdistät vaatteita rohkeammin yhteen.

Pysyy perässä kaikenmaailman trendeissä. Mun mielestä on hyvä, että myyjät tietävät, että mikä on pinnalla. Sanoisin, että myös se, että tietää trendeistä muita aiemmin on myös auttanut mm. bloggaamisessa ja päässyt olemaan hieman ns. ”edelläkävijä”.

Henkilökuntaedut. Vaatekaappi on helppo uusia kokonaan, kun saa pienen alennuksen mallistoista. Ja ainakin näin hieman materialistille tuo mielihyvää ostaa jotain uutta, mutta halvemmalla.

Ei pelkkää kassatyöskentelyä. Tästä suuri plussa, että pelkän kassan hakkaamisen sijasta pääsee vaatekaupassa tekemään paljon kaikkea muutakin mm. purkamaan kuormaa, somistaa, stailata asiakkaita ja vaikka kävellä myymälää ympäri! Vaatekauppaan ei palkata pelkkiä kassoja.

Nippelitietoa materiaaleista ja niiden valmistustavoista. Sitä alkaa väkisinkin tunnistamaan materiaalit ihan lähes pelkällä silmälläkin ja on hauska huomata kuinka osaakin nimetä monet materiaalit ja kertoa niiden valmistustavat, vaikka ihan kavereille.

vaatekauppatyö hyvät ja huonot puolet

Huonot puolet

Ei käyttöä muille vaatteille. Harmittavaa on, kun oikein muista kaupoista ei voi hankkia vaatteita, sillä ei niitä ehdi käyttämään, kun töissä kuitenkin käytettävä omaa merkkiä.

Muiden myyjien vertaaminen itseensä. Huono juttu, joka pitäisi saada pois. Väkisinkin on alkanut esimerkiksi ruokakaupassa karttamaan niitä myyjiä, jotka ovat hiljaisempia tai eivät hymyile. Välillä sitä miettii miten itse voisi olla yhtä hyvä kuin vaikka toisen liikkeen myyjä ja välillä taas tulee mietittyä miksi tuo käyttäytyy näin.

Täydet tunnit vain myymäläpäälliköillä. Täysiä 40 tunnin viikkotunteja on vaatekauppaan vaikea saada, jos et ole myymäläpäällikkö tai apulaismyymäläpäällikkö.

Palkka menee sinne mistä tuleekin. Ainakin jos vaatekaupassa myydään oman tyylisiä vaatteita menee palkka sinne mistä se on tullutkin. Viikottain kun tulee ihania uutuuksia, tulee niihin pakkomielle ostaa jotain. Onhan se myös asiakkaalle parempi, että myyjän päällä on jotain uutta, eikä 3 vuotta vanhasta mallistosta olevaa toppia.

Vaihtelevat työvuorot ja viikonlopputyöt. Työvuorot saattava heitellä arkena aamu, ilta, aamu, ilta ja viikonloput sekä pyhät joutuu vähän väkisinkin olemaan joskus töissä. Toisille tämä hyvä puoli, mutta itse pidän huonona, vaikka välillä vaihtelu myös virkistää.

hyvät ja huonot puolet vaatekauppatyöskentelyssä

Tässä nyt oli mun 5 x hyvät ja huonot puolet vaatekauppatyöskentelyssä. Mitä tykkäsitte tästä ja haluaisitteko ehkä lisää postauksia mun työstä?

Mitkä on sinun työsi hyvät ja huonot puolet?


ps. Jos kaipaat vapuksi vielä asuideoita tsekkaa tämä postaus!

12 kommenttia

 1. Memmu kirjoitti:

  Siis mitä? Teidän myyjien on siis vähän pakko ostaa vain tämän ketjun vaatteita? Jos töissä ei saa käyttää muiden merkkien vaatteita, niin eikö silloin olisi aika kohtuullista että työnantaja lahjoittaisi teille ne työvaatteet. Mutta nekin siis joutuu itse ostamaan ja aina olemaan uutta mallistoa päällä! En ole koskaan törmännyt vastaavaan käytäntöön.

  Ihana blogi sinulla ja jaksat aina olla postitiivinen ja iloinen!

  • Inka Monola kirjoitti:

   Ei ole aina pakko olla uutta mallistoa päällä, mutta on asiakkaalle reilumpaa, että vaatteita löytyy myymälästä eivätkä ne ole esimerkiksi yli vuoden vanhoja.

   Kiitos paljon Memmu kommentistasi <3

  • Me kirjoitti:

   Kaikkialla ei tarvitse olla tai ainekin ketjulla missä itse olen 🙂 onhan se tietty plussaa kun tavallaan kävelevä mallinukke samalla.

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Itsellä onkin mielessä ollut tehdä nykyisestä sekä entisestä ammatista joskus jonkinlainen esittelypostaus, jossa voisi tuoda ammattien hyviä ja huonojakin puolia esille – vielä en vain toteutukseen asti ole päässyt 😀

 3. Marianne / STAY FRESH kirjoitti:

  Kiva postaus ja hauska lukea just nyt, kun aamulla kävin Jack & Jonesissa työhaastattelussa! 😀

 4. Priska kirjoitti:

  Tää oli mielenkiintoinen katsaus myyjän työnkuvaan! Oon aina ihaillut, kuinka laitettuja vaatekauppojen myyjät on, mutta en oo hoksannut, että ne vaatteet on myymälän omaa mallistoa, niin ei ole tullut kysyttyä tarkemmin. Seuraavan kerran, kun näen myyjän päällä jotain ihanaa, avaan suuni 🙂

  • Inka Monola kirjoitti:

   Kiitos paljon Priska! Useimmiten kyllä on vaatekaupan omaa mallistoa, mutta riippuen kaupasta saattaa olla jotain muutakin pöällä 🙂

 5. Teresa kirjoitti:

  Kiva postaus! Vaatteisiin saa hyvä tuntuman kun niitä hiveltää kaupassa. Myin myös noita merkkejä joskus. Toivottavasti saatte pian uudet kesävaatteet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.