Hae
Inka Nitta

UUSI KAUPPAKESKUS TAMPEREELLA – RATINAN ENNAKKOAVAJAISET

ratinan ennakkoavajaiset

Tampereelle avautui viime viikon torstaina paljon odotettu ja puhuttu uusi kauppakeskus Ratina. Minä ja monet muut onnekaat kutsuvieraat päästiin tutustumaan kauppakeskukseen jo ennakkoon edeltävä iltana, eli keskiviikkona. Olin kyllä hyvin innoissani, että pääsin ennakkoavajaisiin mukaan, sillä liika ihmismäärä saa ehdottomasti keskittymiseni herpaantumaan ja haluan vain paeta paikalta. Luulisin, että keskuksessa oli noin 1500 ihmistä keskiviikko-iltana ja kauppakeskuksen kokoon nähden se oli pieni määrä ja Ratinassa pääsi kiertelemään ja kaartelemaan ihan rauhassa ilman suurta ihmisvilinää.

kauppakeskus ratinan ennakkoavajaiset

Ulkonäöllisesti kauppakeskus sisältä yllätti minut todella positiivisesti, sillä se oli avara, vaalea ja nykypäiväinen! Liiketilat olivat siistejä ja avaria joka oli ihanaa, sillä vanhempien kauppakeskuksien liiketilat ovat ehdottomasti liian pieniä, sillä pöydät ja rekit on tungettu liian lähekkäin. Vaikka kauppakeskus on kolmikerroksinen, on se silti selkeä ja omasta mielestä paikat oppi todella helposti. Tykkäsin kuinka liikkeet oli lähtenyt myös mukaan avajaishulinaan ja mm. Halosen sisäänkäyntiä koristi ilmapallokaari ja Monkissa oli sisällä jopa DJ, kenen otsalla kimalteli kauniit ihotimantit. Jopa K-Supermarket yllätti minut, sillä mm. juusto- ja hedelmäosastot olivat visuaalisimpia mitä koskaan olen ruokakaupassa nähnyt!

kauppakeskus ratina

Kauppakeskus Ratinan sisäpiha yllätti minut. Kun sisäpihalle astui se ei näyttänyt lainkaan siltä, että olisi saapunut Tampereelle. Omasta mielestäni se perinteinen Tamperelainen arkkitehtuuri oli täysin unohdettu tässä tilanteessa. En sano, että sisäpiha olisi ollut ruma tai huono, vaan päinvastoin. Minusta on ihanaa, että Tampere uudistuu ja uskon, että itseltäni tämä vaatii vaan totuttelua ja muutamia käyntikertoja. Ehkä vuoden päästä sanon jo, että se on niin Tamperetta kuin voi vain olla!

ratinan kauppakeskus

Tykkäsin todella paljon siitä, kun muutamia ketjuliikkeitä lukuunottamatta Ratinan kauppakeskuksesta ei löydy samoja liikkeitä kuin esimerkiksi Ideaparkista tai naapurissa olevasta Koskikeskuksesta. Ratinan mukana saapui paljon myös ketjuliikkeitä mitä ei Tampereella olla aikaisemmin nähty mm. Zara ja Goodwear.  Ravintoloiden tarjonta oli ihan mieletön ja upeaa, kun Tampereellekkin saapui niin paljon kaikkia uusia ruokapaikkoja.

uusi kauppakeskus tampereella

Ennakkoavajaisista jäi positiivinen fiilis ja uusi kauppakeskus on todellakin lämpimästi tervetullut tänne Tampereelle! Ps. Tein myös Myday videon päivästä, jossa myös mun fiiliksiä kauppakeskuksesta ja sen pääset näkemään tästä.

kauppakeskus ratinan avajaiset

Onko tämä uusi kauppakeskus Ratina jo sulle tuttu?

12 kommenttia

 1. Susanna kirjoitti:

  Ratinassa voisi piipahtaa vaikka kesällä kun Tampereella käy

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Pitää Tampereella käydessä tuo pitää mielessä 🙂

 3. Written by Neea kirjoitti:

  Vähän harmittaa, että muutin Tampereelta juuri ennen Ratinan avautumista pois. Pitää ehdottomasti käydä kiertelemässä seuraavan kerran kun sattuu paikkakunnalle.

 4. Jenni S. | big mamas home kirjoitti:

  Näyttää kivalta. Kivijalka liikkeet on tosi Ihania, mutta kyllä näin lasten kanssa kauppakeskukset ovat helpompia.

  Ihanaa kevättä sinne Tampereelle.

  • Inka Monola kirjoitti:

   Ja on ihanaa, kun säällä kuin säällä voi shoppailla ja kierrellä. Helppoa myös, kun kaikki löytyy saman katon alta. Kivaa kevättä myös sinne 🙂

 5. Piia / La La Lilja kirjoitti:

  Ratina on kyllä ehdottomasti tosi positiivinen piriste keskustassa! Muutaman kerran on tullut jo piipahdettua. Ihan parasta, kun meillä manselaisillakin on vihdoin Zara ja Monki 🙂

  • Inka Monola kirjoitti:

   Samaa mieltä olen. Mä en vielä toista kertaa ole Ratinassa käynyt, mutta ehdottomasti täytyy käydä joku päivä ihan shoppailemassakin 🙂

 6. Elli Leppiniemi kirjoitti:

  Hih ihana postaus<3 Ihanaa kun viihdyitte! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.