Hae
Inka Nitta

TAIKAFARKUT: MUSTAT FARKUT JOISTA EI LÄHDE VÄRI

Minulle ainakin mustat farkut on pakollinen vaatekappale vaatekaapissani ja on aina niin vaikea löytää niitä täydellisiä. Yksi ongelma mustissa farkuissa on värin nopea haalistuminen jo parin pesu kerran jälkeen. Ei tekisi mieli jatkuvasti ostaa muutaman kympin mustia housuja, joita voi käyttää sen muutaman kerran. Toinen mikä on ollut iso ongelma on se, että olen niin pieni, että harvoin löytyy sopivia joustavia farkkuja, jotka eivät heti ala lörpöttää polvista tai pepusta.

taikafarkut

Taikafarkut, joissa todellakin sitä taikaa!

Vuosi sitten kun aloitin työt vaatekaupassa, mä löysin ne täydelliset yksilöt. Housuja kutsutaan nimellä taikafarkut. Taikaa näissä kyllä todellakin on! Farkkujen valmistusvaiheessa housut pestään kymmenkertaisesti mustalla, kun taas normaali musta farkku sen kerran tai kaksi. Farkut on merkitty Stay Black merkinnällä ja luvataan, että pysyy mustana sekä käytössä, että pesussa. Omani on nyt noin vuoden vanhat ja pesty suurinpiirteen kerran kuukaudessa. Taikafarkut ovat pitäneet lupauksensa ja ovat edelleen yhtä mustat, kuin ostaessa!

Ps. Vinkkinä vain että, pesen farkkuja mahdollisimman harvoin, jotta kangas ei ohentuisi ja käyttöikä olisi tuplat pidempi. Pienet tahrat voi pyyhkiä rätillä ja tuulettumaan voi laittaa pakkaseen muutamaksi tunniksi. 

taikafarkut 2

Materiaalina ihana modaali!

Farkut ovat todella mukavaa kangasta eikä yhtään liian paksua. 90% materiaalista on modalia ja se tekee materiaalista ihan hieman kiiltävän ja todella pehmeän. Modaali tuntuu hieman puuvillalta, mutta on oikeastaan kuin viskoosi, tosin paljon pehmeämpää ja kestävämpää, eikä menetä muotoaan edes pesussa kuten viskoosi tekee. Sanotaanko näin, että nämä housut joustavat jokaiseen suuntaan, ei kiristä tai purista mistään ja tuntuu kuin olisi jumppapöksyt jalassa!

Hyvänä plussana se, että farkkuja löytyy niin hieman lyhyemmille kuin pidemmillekkin, sillä lahkeenpituuksia löytyy jopa kolmea eri numeroa 30, 32 & 34. Kokoja löytyy XXS-XL ja koska tupla elastaanin takia nämä joustaa tosi paljon, joten menee varmasti aina pienempi koko päälle. Minultakin kun löytyy kotoa paljon karvaa tiputtava siperianhusky niin voin sanoa, että nämä eivät pahimmasta päästä ole karvan tarttumisen kanssa! Miinuksena ehkä se, että nämä täytyy pestä 30 asteessa ja jos tupla elastaania pesee kuumemmassa, se menee pilalle ja venähtää.

Lopuksi tärkein eli nämä taikafarkut löytyy VERO MODAsta kautta maan ja hintaa näillä on 59.99€. Farkun nimi on Lux, mutta myös kysymällä taikafarkkua, tietää myyjä heti mitä tarkoitat.

Tässä, tässä & tässä asukuvia, joissa mulla on päällä Lux farkut.

taikafarkut 3

Onko taikafarkut sulle jo tutut?

22 kommenttia

 1. Piia / La La Lilja kirjoitti:

  Olen ihan vannoutunut mustien housujen käyttäjä, joten kiitos tästä vinkistä 🙂 Taikafarkut kuulostaa ihan täydellisiltä!

 2. Anna kirjoitti:

  Samoilla linjoilla ollaan, mustat farkut täytyy aina löytyä kaapista. Kuulostaa tosi mahtavilta, täytyykin laittaa ostoslistalle. 😀

  • Inka Monola kirjoitti:

   Mustat farkut on kyllä pakolliset. Hyvä, että tästä oli sulle apua ja ehdottomasti käyt ainakin testamassa 🙂

 3. Minna Rajala kirjoitti:

  Kiitos näiden vinkistä! Ovat mulla vielä pitkäaikaistestissä ja toistaiseksi vaikuttaa hyvältä! 😀

 4. Reetta kirjoitti:

  Taidan heittää noi alati hajoavat Ginan Mollyt nurkkaan ja testata näitä seuraavaksi. Mustat pillifarkut on kyllä must myös mun vaatekaapissa!

  • Inka Monola kirjoitti:

   Mä käytin ennen näitä Lux farkkuja Ginan Mollyja ja ne kans pysyy kyllä hyvin muodossa, mutta ratkee helposti ja halistuu heti ekassa pesussa. Olin kerran pesemättä varmaan puoli vuotta, kun en halunnut, että ne Mollyt haalistuu! 😀 Annan kyllä ison peukun näille taikafarkuille 🙂

 5. Laura kirjoitti:

  Siis allekirjotan tän tekstin täysin! Itellä kans työnpuolesta tuli nää hankittua ja ai että! Parhaat farkut ikinä

 6. Jenna kirjoitti:

  Kiitos vinkistä! 🙂 Käytän mustia farkkuja lähes joka päivä ja ne usein kyllä haalistuu tai niistä ei lähde meikkivoide tahrat.

  • Inka Monola kirjoitti:

   Meikkivoidetahrat eivät kyllä välttämättä näistäkään housuista lähde, kun meikkivoide tuppaa olemaan aika tujua kamaa ja pitäisi aina varoa, ettei sitä tule vaatteisiin. Tietenkään mulla ei koskaan ole housuihin tarttunut meikkivoidetta, joten en tiedä jos näistä sitten irtoisi. Kiva, että tästä oli sulle apua 🙂

 7. Viivi kirjoitti:

  Parhaimmat mustat farkut ikinä!

 8. Tiia Emilia kirjoitti:

  Kuulostaa täydellisiltä farkuilta!

 9. Tytti kirjoitti:

  Kiitos vinkistä! Jalassa onkin nyt uudet farkut, kun tuli reissulla Porissa sopivasti Vero Moda vastaan. Vinkkasin blogistasi

 10. B kirjoitti:

  Saako näitä korkeemmalla vyötäröllä?

  • Inka Monola kirjoitti:

   Tällä hetkellä valikoimassa on vissiin vain tämä medium waist, mutta esimerkiksi Tampereen Hämeenkadun myymälä sai viime kesänä korkeavyötäröistä versiota, joten ei ole mahdottomuus, että esim Helsingin myymälöistä löytyisi 🙂

 11. Anna kirjoitti:

  Siis mun oli pakko käydä testaamassa, ja sen jälkeen olikin pakko ostaa 😀 Aivan mahtavan tuntuiset farkut, ihan kun ois tosissaa jumppapöksyt jalassa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *