Hae
Inka Nitta

PYHIMYKSEN KEIKALLA IHAN FANITYTTÖNÄ

pyhimyksen keikalla 2

Maaliskuun ensimmäisenä lauantaina (3.3.) suuntasin mun ystävän kanssa Tampereen pakkahuoneelle kuuntelemaan mun nuoruuden ehdotonta suosikkia Pyhimystä. Edellisen kerran kävin YO-talolla Pyhimyksen keikalla vuonna 2015 ja siitä itseasissa löytyy oma postaus tästä. Postauksen kuvituksena löytyy asukokonaisuus, joka löytyi päältäni kyseisenä iltana.

Mä oon aina ollut rokkimimmi, ihan pienestä pitäen. Vuonna 2008 kuitenkin löysin sen silloin puhutun underground suomiräpin ja rakastuin. 30 seconds to mars ja HIM sai väistyä tieltä ja mun uudet suosikit Pyhimys, Juno ja Heikki Kuula vei mun iPodin muistin, haha. Mä kuuntelin paljon yläasteen alkuvaiheissa Pyhimystä ja mä muistan edelleenkin ensimmäisen täyspitkän levyn Salainen maailma kappaleet ulkoa.

pyhimyksen keikalla

Vaikka kuinka kliseiseltä tää kuulostaakin niin Pyhimys biiseillään ja lyyrikoillaan on auttanut mua jaksaa silloin teininä pahimpien vaiheiden yli ja ymmärtämään elämää. Olen aina tykännyt musiikista ja uppoutunut mielelläni sängyn pohjalle kuuntelemaan kuulokkeilla kappaleita ja miettimään maailman menoja. Pyhimyksen biisien sanat ja biitit vaan upposi suoraan mun sydämeen.

Monta vuotta haaveissa on ollut tatuoida kylkeen Pyhimyksen Medium levyltä yhden biisin vikat sanat. Se tuo mieleen teinivuosien parhaimmat ja pahimmat ajat ja toivottavasti vielä joskus rohkaistun ottamaan ne lyriikat.

Harvemmin on tullut fanitettua ketään julkisuuden henkilöä niin paljoa, että olisin ollut kaksi kertaa keikalla tai omistaisin mitään kamaa. Minulta löytyy siis Paranoid levy vinyylinä. Tosin oon nähnyt sitten myös Teflon Brothersin kaksi kertaa ja Ruger hauerin kerran, joten periaatteessa Pyhimyksen perässä on menty viidesti keikalle, haha.

pyhimyksen keikalla 3

Kuka oli sun teinivuosien musiikki-idoli? Kuunteletko edelleen?

ps. Muistathan, että löydyn instagramista nimellä @inkanitta?

8 kommenttia

 1. Milla kirjoitti:

  Kuulostaa tutulle mutta en ole varma oonko kuunnellut. 😀 Ois kyllä kiva päästä keikoilla käymään ihan kenen tahansa. 🙂

 2. NelliL kirjoitti:

  Itse olen moniruokainen musan suhteen. Välillä kuuntelen raskaampaa ja välillä sitten vaikka batucadaa 🙂 Teininä kuuntelin The Doorsia, Queenia sekä Hanoi rocksia. Myöhemmin tuli kuvioon mukaan disco ja lattarit. Sama homma edelleen.

  • Inka Monola kirjoitti:

   Itse olen myös moniruokainen musiikin kanssa. Spotify listaltani löytyy mm. George Michaelista JVGhen tai vaikka Five finger death punchista Ed sheeraniin! Mun mielestä on ihanaa, kun porukka ei ole enään liian genre riippuvaisia 🙂

 3. Marjo kirjoitti:

  Mun on pakko paljastaa, että olen ollut Spicy Girls Hartwall Areena keikalla, joka jäi bändin viimeikseksi. 😀

 4. Emma Karoliina kirjoitti:

  Miun teini-idoli oli aikanaan Ilkka Jääskeläinen, se Idols-voittaja 😀 Sittemmin siirryin Antti Tuiskuun! Nykyisin en sillain fanita ketään, mutta kuuntelen kyllä suosikkiartistejani oikein roppakaupalla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.