Hae
Inka Nitta

VOIKO AMATÖÖRI MEIKKAAJA OLLA KAUNEUSBLOGGAAJA?

Oma meikkihistoriani?

Mä oon meikannut jo 13-vuotiaasta asti. Pitkään se oli sellaista, että suditaan nyt tuonne ja tuonne eikä oikeen kiinnitetty huomioita, että miten pitäisi oikeasti meikata. Yläasteen jälkeen siirryin ammattikouluun autoalalle ja siellä harvemmin tuli meikattua yhtään. Jos meikkiä löytyi oli se ripsiväri, kulmakynä ja hento BB-voide kasvoilla. Viikonloppuisin oli sitten sama meikki, mutta lisäksi oli ehkä hieman vielä aurinkopuuteria.

Vuonna 2015 kauneus- ja meikkausjutut alkoivat pikkuhiljaa kiinnostaa enemmän ja enemmän, samana kyseisenä vuonna osallistuinkin kahteen eri kauneuskilpailuunkin. Erilaista kosmetiikkaa alkoi pikkuhiljaa kerääntymään ja sain blogini kautta muutamia kosmetiikka-aiheisia yrityksiä yhteityöhön.

voiko amatööri meikkaaja olla kauneusbloggaaja 6

Olenko kehittynyt?

Sanotaanko näin, että vuosi sitten oon vasta alkanut oppia meikkaamaan jotenkin. Olenhan mä ihan amatööri koko hommassa vielä, mutta pikkuhiljaa sitä alkaa löytämään omaa juttuansa meikkaamisen ja kosmetiikan saralla. Uskon, että voisin olla parempi, jos jaksaisin keskittyä ja jaksaisin opetella. Olen vain liian kaikki heti mulle nyt tyyppinen ihminen, joten välillä meikkauksen opetteleminen on kamalan turhauttavaa. Edelleenkään huulipunan rajat ei ole suorat ja luomivärit karisevat poskille asti, mutta muutos on kyllä huomattava. Huomattavin muutos kuitenkin on tapahtunut oikeanlaisten tuotteiden ansiosta. Vaihdoin huonot euron siveltimet laadukkaampiin ja rupesin hieman katsomaan eri sävyjä mm. luomiväreissä jotka sopivat mulle.

voiko amatööri meikkaaja olla kauneusbloggaaja 5

Mutta voiko amatööri meikkaaja olla kauneusbloggaaja?

Kun blogiin alkoi pikku hiljaa tulla enemmän kosmetiikka-aiheisia postauksia tuli mulle aika paljon negatiivista kommenttia siitä, että kuinka tuollainen amatööri aloittelijia voi tehdä kauneuteen liittyviä kirjoituksia blogiin? Mä tykkään kosmetiikasta ja meikeistä, joten miksi en kirjoittaisi niistä? Perustin blogini, jotta voin kirjoittaa ja jakaa juttuja joista itse inspiroidun ja joista tykkään! Olen ehkä amatööri meikkaaja, mutta voin silti mielestäni kirjoitella silloin tällöin kauneusaiheisia postauksia. Omista meikeistä en arkimeikkiä pidemmälle ole vielä uskaltanut jakaa tai tehdä meikkivinkkejä, mutta muutamia tuotearvosteluita sekä meikkien esittelyjä olen tehnyt.

Mun mielestä myös amatööri meikkaaja voi olla kauneusbloggaaja. Jatkossa aion toteuttaa ehdottomasti enemmän kauneus- ja meikkausaiheisia postauksia. Kannustan muitakin postailemaan ja tekemään just sitä mistä itse tykkää, vaikka ei paras mahdollinen siinä aiheessa olisikaan!

voiko amatööri meikkaaja olla kauneusbloggaaja 4

Mitä mieltä sinä olet? Voiko amatööri meikkaaja olla kauneusbloggaaja?

 

ps. Blogia voit myös seurata Bloglovinin tai Blogit.fi kautta!

12 kommenttia

 1. Viivi kirjoitti:

  Kauneusbloggaajana sun ei tarvitse olla täydellinen meikkien tekijä, eikä meikkaajana täydellinen kosmetiikka tietäjä. Jos kauneus ja kosmetiikka kiinnostaa, pystyy siitä bloggaamaan kuka tahansa aiheesta kiinnostunut 🙂

  Meikkaamisen oppimiseen kuluu aikaa, mutta täytyy muistaa ettei meidän kaikkien tarvitse tehdä samanlaisia silmämeikkejä tai meikkejä ylipäätänsä kuin esimerkiksi jotkut meikkigurut.. Meikkaamisessa täytyy uskoo siihen mitä ite tekee ja jos lopputulos miellyttää itseään, ei sen tarvi miellyttää muita!

  • Inka Monola kirjoitti:

   Oot ihan täysin oikeassa! Mulla ei tähän oikeen mitään lisättävää ole. 😀 Jotenkin tuntuu, että valitettavan moni olettaa, että kaikki meikkaisivat kuin kauneusgurut yms ja ei osata arvostaa sitä omaa tyyliä :/

 2. Mira kirjoitti:

  Oon ehdottomasti sun kanssa samaa mieltä! Jatka ehdottomasti samaan malliin kun tähänkin asti ja jätä tuollaiset kommentit omaan arvoonsa! 🙂 Musta bloggaamisen ydin on juuri se, että tekee juuri sitä mikä itseään kiinnostaa 🙂 Sitäpaitsi eihän meikkaamisessa oo mitään sääntöjä, mikä olisi oikein tai väärin. Jokainen meikkaa omien taitojensa ja mieltymyksien mukaan ja jos se ei jonkun silmää miellytä, niin voivat pitää mölyt mahassaan ja antaa jokaisen tehdä sitä juttua mihin on intohimoa ja kiinnostusta 🙂 Sitäpaitsi musta blogimaailma ois tosi tylsä, jos kaikki kauneusbloggaajat olisivat ammattilaisia ja kaikki olisi tosi huoliteltua. Vaihtelu virkistää eikä kaiken aina tarvitse olla niin täydellistä. Eihän elämä muutenkaan ole 🙂

  • Inka Monola kirjoitti:

   Totta kai jatkan samaa hommaa, enkä välitä niistä ilkeistä. Nykypäivänä ilkeät kommentoijat ovat kyllä lähteneet pois, eikä edes noista mun meikkijutuista pahemmin ole tullut kenelläkään mitään sanomista. Mun mielesrä blogimaailma olisi kans hurjan tylsä, jos kaikki bloggaajat olisivat samanlaisia mm. kauneusnloggaaajat kertoisivat ja meikkaisivat samallailla ja muotibloggaajat suosisivat kaikki yhtä merkkiäå ja pukeutuisivat samanlailla!:D

 3. Anna kirjoitti:

  Mun mielestä on mahtavaa, että teet sitä mistä tykkäät! Mä tykkään tosi paljon sun blogista ja siitä että teet omalla tyylillä. Mun mielestä ylistetään ihan turhan paljon kaikkia meikkiguruja. Mä tykkään amatööreistä ja niistä jotka tekee omalla tyylillä asioita ja lukea heidän ajatuksia ja kokemuksia. Ja mitäs sen väliä onko ammattilainen vai amatööri kunhan itseä miellyttää loppu tulos! 😀

  • Inka Monola kirjoitti:

   Ihana kuulla, kiitos Anna! Sä kyllä oot oikeassa: ei tarvitse olla ammattilainen kunhan jälki näyttää omaan silmään hyvältä 🙂

 4. Minna Rajala kirjoitti:

  Ehdottomasti amatööri-meikkaaja voi olla kauneusbloggaaja! Ihan kuten monessa muussakin: miksi pitäisi olla pro-tasoinen jossain asiassa, että siitä voi pitää blogia? Musta on vaan hyvä, että blogin pitäjä voi innostua uudesta asiasta, kehittyä siinä, jakaa vinkkejä ja saada niitä muilta jne. Joten anna mennä! 🙂

  • Inka Monola kirjoitti:

   Kiitos Minna kommentistasi! Mun mielestä on kivaa myös, kun blogia voi pitää vaikka ei ammattilainen olekaan 🙂

 5. Reetta kirjoitti:

  Ehdottomasti voi! Itsekään en osaa edes eyelineria käyttää kunnolla, mutta silti nautin meikkaamisesta, meikeistä ja kun tietoa kuitenkin löytyy, luotan siihen, että osaan muita hyödyttävästi aiheesta kirjoittaa. 🙂 Hyvä postaus!

  • Inka Monola kirjoitti:

   Kiva ja hyvä kuulla, että oot Reetta tota mieltä! Ollaan siis yhdessä amatöörejä eyelinerin kanssa ja tehään tätä hommaa! 😀

 6. Elli Leppiniemi kirjoitti:

  Mulla on vähän samoja fiiliksiä tyylin kanssa. Luokittelen oman blogini lifestyleblogiksi, joka painottuu omaan tyyliin. Ja monesti oon kamppaillut niiden ajatusten kanssa, että kuka muka saa mitään inspiraatiota mun pukeutumisesta ja että kuinka tylsä tyyli mulla onkaan, ja voinko blogata omasta tyylistäni kun se on niin perus ja tylsä? Silti mä tykkään tosi paljon ottaa asukuvia ja oon totta kai huomannut isoa kehitystä omassa tyylissänikin. On varmasti ymmärrettävää, että tällaisia ajatuksia tulee, mutta täytyy vaan koittaa sysätä ne syrjään ja jatkaa kun siitä vaan itse pitää kuitenkin 🙂

  • Inka Monola kirjoitti:

   Mä kans luokittelen lifie tyyppiseksi mun blogin, mutta painottuen omaan tyyliin ja kauneuteen. Toisaalta tylsä, klassinen ja pelkistetty tyylihän on se kaikkein helposti samaistuttava ja ainakin mulle sellainen tuo eniten inspiraatiota. Tälläiset ajatukset todellakin ovat todellakin ymmärrettäviä, kuten sanoit ja täytyy jatkaa sitä mistä itse pitää, vaikka joku toinen ei tykkäisikään. Kiitos Elli kommentista <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.