Hae
Inka Nitta

NAISTENPÄIVÄN MERKITYS HUKASSA?

naistenpäivän merkitys

Me eletään tällä hetkellä just sellaista aikakautta, että naistenpäivä, kuten mikä muu tahansa juhlapyhä/päivä kaupallistuu vuosi vuodelta aina vain enemmän. Mun mielestä on tosi surullista, että koko naistenpäivän merkitys ainakin näin meillä koti suomessa alkaa olla täysin hukassa. Tuntuu, että ollaan onnistuttu kadottamaan se aito merkitys ja hautaudumme kermavaahdolla vuorattuihin kakunpalasiin, lahjakortteihin ja erilaisiin kukkasiin. Joka vuosi saa lukea Facebookin ryhmistä keskusteluita, joissa kerrotaan mitä oma puoliso on ostanut ja kilpaillaan siitä kenen puoliso on hemmotellut naistaan parhaiten ja eniten lahjoilla.

Mä en saanut tänä vuonna kukkia. Viime vuonna sain elämäni ensimmäiset kukat ja sanotaanko näin, että nekin ihan vahingossa löysi tiensä mun luokse päivä ennen naistenpäivää. Tottakai se hieman haikealta aina tuntuu, kun päätyy illan mittaan kuitenkin lukemaan Facebook ryhmien keskusteluja. Ei se kuitenkaan oikeasti haittaa, sillä kansainvälisen naistenpäivän idea ei ole juhlia naiseutta miesten ostaessa naisille kaikkea. Hienoahan se on, kun puoliso muistaa ja naisia muistetaan, mutta oma pointtini on se, että ehkä meidän pitäisi muistaa miksi se naisten päivä on oikeasti olemassa.

naistenpäivän merkitys 2

Suomessa on hyvä olla nainen, mutta täytyy muistaa, että monissa maissa naisilla ei ole olemassa minkäänlaisia oikeuksia ja juuri niitä varten täytyisi taistella. En voi kuitenkaan väittää, että naisen asema Suomessakaan parhain olisi, sillä myös täällä esimerkiksi miehen euro on naisen 80 senttiä. Luin juuri myös tutkimuksesta, jonka mukaan tilastollisesti joka 3 nainen kärsii perheväkivallasta Suomessa ja se on todella iso summa!

Mitä mieltä olette onko naistenpäivän merkitys hukassa? Kuitenkin haluan toivottaa kaikesta huolimatta ihanaa naistenpäivää ihanille ja mahtaville naisille! Toivottavasti saatte kuitenkin niitä kukkia puolisoiltanne tai edes aamukahvit sänkyyn. Kunnioitetaan erityisesti tänään naisten oikeuksia, tasa-arvoa ja muistellaan vahvojen ihanien naisten saavutuksia.

naistenpäivän merkitys 3

ps. Olethan tykännyt jo blogin Facebook-sivuista?

14 kommenttia

 1. Susanna Paappanen kirjoitti:

  Mä olen samoilla linjoilla sun kanssa tässä asiassa! Ehkäpä myös juuri sen takia, ettei mua yleensäkään naistenpäivänä hemmotella suklaalla, kukilla tai lahjoilla. En myöskään koe sitä tarpeelliseksi, sillä meidän parisuhteessa tätä päivää juhlitaan poikaystävän syntymäpäivän merkeissä, eikä siis juurikaan naistenpäivänä.

  Mutta ihanaa naistenpäivää myös sulle! ♥ Pistin sun blogin seuraukseen Bloggerin kautta 🙂

  • Inka kirjoitti:

   Ihana kuulla, että oot samaa mieltä! Onhan ne kukat ja suklaat totta kai kivoja juttuja, mutta mulle riittää se, että toinen tyyliin toivottaa hyvät naistenpäivät. No teillä päivä jokatapauksessa menee siis juhlimisen parissa. Onnea sun poikaystävälle!

   Kiitos Susanna paljon ja tervetuloa seurailemaan mun blogia <3

 2. Viivi kirjoitti:

  Mun mielestä naistenpäivän tarkotus ei oo vertailla kenen mies on hemmotellut naistaan kaikista parhaiten ja kuka sai kalleimmat lahjat. Saatika jos sun mies ei hemmottelekkaan sua naistenpäivänä niin siitä tehään hirvee haloo. Valehtelisin jos väittäisin ettei kukkien/suklaiden saaminen tai hyvää naistenpäivää toivotus piristäis mieltä mutta liiallinen hehkutus koko päivästä saa mut lähinnä raivon partaalle. Kaupallistaminen on niin nykypäivää etten edes kiinnitä siihen kaupoilla huomioo mikä juhlapäivä on tulossa.

  • Inka kirjoitti:

   Ihanaa, kun tästä mun postauksesta saatiin hieman keskustelua aikaan! Sun kanssa selvästi mennään täysin samoilla linjoilla tän asian kanssa. Tää on naistenpäivä eikä mikään ”kenen mies hemmottelee eniten” päivä. 😀

 3. Henna kirjoitti:

  Mieheni sanoi tänään mielestäni hyvin: ”musta on surullista, että naistenpäivä tarvitaan, koska se kertoo, miten huonossa jamassa maailma ja yhteiskunta on”. Tämä lause oli itselleni tärkeämpi kuin yksikään kukkapuska tai suklaarasia. Toki on hienoa ja ihanaa, että naisia huomioidaan, mutta se ei kuitenkaan tämän päivän tärkein sanoma ole 🙂

  • Inka Monola kirjoitti:

   Todella hyvin miehesi sanonut ja ihan täyttä asiaa! On kyllä ihanaa, että naisia huomioidaan, mutta kun asioiden eteen pitäisi tehdä enemmän kuin ostaa niitä kukkia 🙁

 4. Jasu kirjoitti:

  Olipa hyvä postaus, oon ihan samaa mieltä sun kanssa! On tietenkin kiva saada kukkia tai lahjoja, mutta sen ei tosiaan pitäisi olla mikään kilpailu, että kenen mies muistaa parhaiten…En tiennytkään tuota, että Suomessakin joka kolmas nainen kokee perheväkivaltaa, ihan sairasta ja todella surullista ;(

  • Inka Monola kirjoitti:

   Kiitos Jasu ja kiva kuulla, että oot samoilla linjoilla! Mä järkytyin myös noista tilastoista. Jotenkin ajatellut että eihän täällä Suomessa, mutta valitettavasti täälläkin 🙁

 5. Jenna kirjoitti:

  Samaa mieltä! Esim Venäjällä naistenpäivä on todella iso juttu ja siellä naiset ui kukkamerissä – mikä on toisaalta ihana asia, mutta toisaalta taas ei. On paljon muitakin tapoja osoittaa rakkautta ja arvostusta <3

  • Inka Monola kirjoitti:

   No onneksi Suomessa ei Kansainvälinen naistenpäivä ihan noin kaupallinen vielä ole. Oot oikeassa ja monia muitakin päiviä jolloin sen huomioin ja rakkauden voi antaa<3

 6. Natalie kirjoitti:

  Olen ihan samaa mieltä siitä, että naistenpäivän perimmäinen tarkoitus on kyllä unohdettu. Olen kyllä itse saanut muutamana vuonna kukkasia mieheltäni, mutta yleensä naistenpäivänä pysähdymme juttelemaan tasa-arvosta ja siitä, miten se toteutuu ja mitä pitäisi Suomessakin parantaa. Kiitos hyvästä tekstistä!

  • Inka Monola kirjoitti:

   Hyvä kuulla, että pidit tekstistä! Ihana kuulla, että yhdessä miehesi kanssa olette pohtineet näitä asioita<3

 7. Ansku kirjoitti:

  Hyvä ja aiheellinen postaus! Mä en odota naisten päivänä mieheltä mitään. Itse vein äidilleni kukkia, mutta niin teen kyllä aika usein ihan muutenkin. ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *