Hae
Inka Nitta

KOTI ÄRSYTTÄÄ

kettiötä

Nykyisessä rivarikaksiossa ollaan asuttu viime lokakuusta saakka ja tämä asunto on vieläkin ihan puolitiessään. Verhoja ei edelleenkään olla sälekaihtimien ja rullaverhojen lisäksi laitettu ja muutamat taulut makaa edelleen makuuhuoneen nurkassa odottaen paikkaansa.

Mä yleensä laitan valmiit jutut paikalleen tosi nopeasti ja sitten pikkuhiljaa ostelen uutta kivaa sisustushärpäkettä ja huonekaluja. Mulla oli syksy kylläkin tosi kiireinen työrintamalla, joten se selittää osaksi sen miksei siinä ”alku sisustushuumassa” saanut laitettua heti kaikkea paikalleen.

tauluhylly olkkari

Sanotaanko näin, että mä en myöskään tykkää tästä asunnosta. Tää koti ärsyttää! Itsessään asunto on parilta osalta mun mielestä ihan kamala mm. kylppäri/wc tilat näyttää siltä, kun materiaalit yms olisi suoraan ysäriltä, vaikka tää koko taloyhtiö on valmistunut kahdeksan vuotta sitten! Kysynpähän vaan, että mitäköhän suunnittelijat on miettinyt, kun kaakelin tilalle vedetään muovia seiniin ja lattiaan. Meillä on myös täällä se perus harmaa muovimatto ja tarpeeks kivoja mattoja ei löydy peittämään sitä.

Oma sisustuskaan ei oikein enään nappaa. Osa huonekaluista on kuitenkin pyörinyt mukana jo niin monessa asunnossa, että tekisi mieli vaihtaa. Tää on myös isompi, kun meidän edellinen kaksio plus isompi kuin mikään missä yksinkään olen koskaan asunut. Keittiöön mahtuisi vihdoinkin haaveilemani suurempi ruokaryhmä ja olohuoneen nurkassa on yksinäinen ammottava paikka työtilalle. Keittiössä on edelleen suuri aukko lattiassa, johon ei ole mattoa löytynyt. Mattoja on muuten tosi hankala shoppailla, sillä hyviä vaihtoehtoja löytyy kyllä paljon, mutta ei sitä täydellistä!

Bamsen peti

Veikkaan, että jos nyt muutaman sisustusjutun ja isomman huonekaluhankinnan tekisin tänne asuntoon, mä rupeisin taas ehkä vähän tykkää tästä enemmän. Tässä asunnossa on kuitenkin niin paljon hyvääkin, että olisi tyhmää jo muuttaa pois. Tämä on halpa ikäisekseen, kokoisekseen ja kun on oma piha ja saunakin. Säilytystilaa löytyy enemmän kuin laki sallii ja meillä on jumalattoman kokoinen keittiö mitä rakastan tässä asunnossa. Alueenakin toimii sellanen, josta sitten haluan tulevaisuudessa sen omankin asunnon. Tai ainakin läheltä.

Onko sulla jotain miksi koti ärsyttää vai onko sulla unelmien kotisi?

hedelmä hhylly

14 kommenttia

 1. Liisa kirjoitti:

  Mulla on säännöllisesti kausia jolloin inhoan meidän kotia. Meillä on hiljalleen kellastuvat hirsiseinät. Joka toinen päivä inhoan niitä, joka toinen päivä ja jouluna ne tuntuu kodikkaalta 🙂

 2. Julius kirjoitti:

  Muovimatto on halpaa niin siksi sitä laitetaan seiniin ja lattiaan. Näkee myös hellasta joka on tuollainen vanhanaikainen 🙂 Tai keittiön kaakelit joka on tuota halvinta vaaleanpunaista neliölaattaa mitä kaupasta löytää.

  Mutta on tuo kivan näköinen sisältä eli mun mielestä aika hyvin balanssissa. Jos tuo olisi oma niin muovimaton päälle olisi aika helppo laittaa parkettia tai laminaattia. Kun joskus ostat omaa asuntoa kannattaa miettiä myös sellaista ”remonttikohdetta” niin voi tehdä pinnoista kerralla omannäköiset 🙂

  • Inka Monola kirjoitti:

   Tiedän, että muovimatto on halpaa, mutta mun mielestä on hassua, että edes kylpyhuoneeseen ei ole laitettu 2010 ikäisessä asunnossa kaakeleita, vaan muovit seiniin ja lattialle. Asunnon harmaa muovimatto ei tosiaankaan häiritse mua niin kuin kylpyhuoneen vaaleansininen matto ja keltaiset seinät. 😀

   Tää talo on aikoinaan vuokrakäyttöön rakennettu, joten siinä syy miksi kaikki materiaalit niin halpaa hah! Kaakelit ovat muuten kerman väriset. En tiennytkään, että vaaleanpunaista käytetään keittiöissä. Onneksi minulla ei ole. 😀 Valurautaliesiä käytetään edelleen aika paljon, sillä on halvempi kuin keraaminen. Rumahan se on, mutta kestää käyttöä paremmin.

   Omaksi asunnoksi pientä remonttikohdetta olenkin katsonut ja pitkän pohdinnan jälkeen olenkin päätynyt vinyylilattiaan, vaikka se ei halvimmasta päästä ole.

   Kiitos Julius kommentistasi! 🙂

 3. Viivi kirjoitti:

  Koskakohan löydät asunnon missä haluut asua! 😀

  • Inka Monola kirjoitti:

   Vuoreksen yksiöö rakastin, mutta sinne kun ei tosiaan lemmikkejä saanut ottaa ja kun toi Vesku muutti sinne niin loppu tila. :DJos yksin asuisin niin asuisin varmaan vieläki siellä 😀

 4. Linda / Revontulipalo kirjoitti:

  Joo mäkään en tajua noita muovimattoja. Miks ihmeessä niitä pitää tunkea joka paikkaan, kun ne on tuskin kenenkään mielestä hienoja 😀 Oma kämppä on sen verran vanha, että sinällään ymmärrän ne, mutta uuteen kämppään ei oo mitään järkeä laittaa sellaisia.

  • Inka Monola kirjoitti:

   No jep! Mulla oli edellisessä asunnossa sellainen laminaatin näköinen muovimatto ja se oli ihan jees vielä. Tämä meidän nykyinen muovimatto on elänyt jo parhaat aikansa ja lattiasta löytyykin kivasti reikiä.. 😀

 5. Ida kirjoitti:

  Ehdottomasti sama fiilis! Kun mökki ei tunnu omalta on sielä myös levoton, hieman vaivaantunut olo. Mulla siis ainakin. Omalla kohdalla koin tehokkaimmaksi huonekalun jos toisenkin vaihdon sekä uusien tekstiilien hankinnan. Silti, tiedän muuttavani tästä asunnosta heti elämän tilanteen salliessa. Vaihtaisin myös teidän harmaat lattiat mielelläni oman vaalean beigen/oranssin tilalle. Kiva kuulla että toisellakin samoja fiiliksiä sen oman kodin tunnun löytämisessä.

  • Inka Monola kirjoitti:

   Mulla tulee varsinkin kun pysähtyy ajattelemaan asuntoa niin tuo vaivaantunut ja tosi levoton olo. Kirjoitin myös, että veikkaan, jos vaihtelen muutamat huonekalut uusiin saatan taas alkaa hieman tykkäämään tästä asunnosta. Mä itse asun tässä vielä vaikka väkisin ainakin tämän vuoden loppuun jos ei muuta! Haha joo ei nää harmaat lattiat pahat oo, mutta kylppärin vaaleansininen lattia ja kellertävät seinät kammottaa 😀

 6. Paula kirjoitti:

  Tiedän niiiiin ton tunteen! Itteeni ärsyttää oma asunto – vessa on aina ollu kauhee (seinät on siellä keltaiset), keittiö liian pieni ja ruma sekä muutenkin asunto on yksiö. Tila alkaa loppua, kun tavaraa tulee lisää. 27 neliötä ei loppujen lopuksi ole kovinkaan paljoa.

  • Inka Monola kirjoitti:

   Voi ei! No sulla kyllä on tosi pieni asunto. Mä en itse jostain syystä pystyisi yksinkään asua alle 30 neliöisessä. Ensimmäinen asunto oli juurikin tuon 27 neliöö, mutta asuin siellä vaan 5kk ja sitten pää hajos! 😀

   Täällä kans kylppärin seinät kellertävät ja lattia vaaleansininen 😀

 7. Marika kirjoitti:

  Jännästi valittu myös nuo lattialistat. Miksi ne on puunväriset, vaikka lattia ei ole puuta? Seinän mukaan valitut listat olisivat huomaamattomammat. Uskon kyllä, että alat viihtymään paremmin, kun saat tavarat paikoilleen ja hankittua itselle mieluisia sisustusjuttuja.

  • Inka kirjoitti:

   Täällä ei kyllä olla mietitty mitään mikä sopii yhteen, kun asuntoa on rakennettu. En tiedä mitä sillä miehellä tai naisella on päässä liikkunut, kun tätä suunnitellut 😀

   Uskon kyllä, että tää tästä vielä kivemmaksi muuttuu, jos jaksaisin pikkuhiljaa tehdä uusia huonekaluhankintoja ja vaihtaa vähän järjestystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *