Hae
Inka Nitta

TYÖHARJOITTELU VAATEKAUPASSA?

Monet lukijat tietävätkin, että suoritin merkomintutkinnon työharjottelussa vaatekaupassa.

No millaista sitten oli työskennellä VERO MODAssa ja JACK&JONESissa harjottelussa?

Monet kuvittelevat, että vaatekaupassa työskentely on pelkkää kassalla olemista ja vaatteiden viikkaamista, mutta se ei ole lähelläkään totuutta! Etenkin työharjoittelu vaatekaupassa mielletään tälläiseksi.

Ensinnäkin vastaanotto oli ihan superhyvä! Näin jälkikäteen mietittynä voin sanoa sen, että kukaan ei ollut mulle ilkeä. Myymäläpäälliköt on ihan super rentoja sekä hauskoja ja heidän seurassaan on helppo olla oma itsensä. Myös aluepäällikkö on ihan huippu tyyppi!

vero moda pirkkala veskaveromoda vaatteita

Pirkkalassa oli kivaa se, että JACK&JONES ja VERO MODA ovat yhden saman katon alla, joten voi tehdä molemmin puolin pitkin päivää töitä. Hain kuitenkin ensisijaisesti VERO MODAlle, joten mikään pakko mun ei ollut tehdä miesten puolella. Asiakaskunta Veskassa on ehkä ei niin stereotyyppistä mitä voisi VERO MODAlla kuvitella olevan ja se on vain hyvä juttu. Asiakkaita ei myöskään tulvi ovista ja ikkunoista ihan jatkuvalla syötöllä, joten lähes kaikki asiakkaat pystyy kontaktoimaan yksittäin ja pääsee maistamaan palan sitä oikeaa asiakaspalvelua.

Veskan liikkeessä on hyvä puoli harjottelijalle se, että siellä pääsee tekemään paljon ja vähän enemmän. Pääsee opettelemaan sujuvaa asiakaspalvelua ja pystyy kehittymään hyväksi myyjäksi. Täysi-ikäiset pääsevät kassalle ja oman aktiivisuuden ja myymisen mukaan pääsee oikeasti myös olemaan siinä kassalla omien asiakkaiden kanssa.

bid2017 veromodashoppailemassa

Yhden päivän aikana saattaa päästä tekemään montaa hommaa niin ei pääse kyllästymään. Saatat toimia ”kentällä” elikkä palvelet asiakkaita heidän tarpeitteinsa mukaan, mahdollisesti stailaat ja suunnittelet uusia asukokonaisuuksia heille, autat sovituksessa, etsit kokoja ja etenkin myyt asiakkaille sekä toimit kassalla ja saatat heille hyvän loppuvaikutelman. Hiljaisina hetkinä myymälässä siistitään vaatepinoja, laitetaan rekeissä vaatteita kokojärjestykseen, viedään oikeille paikoille ja höyrytetään vaatteet suoriksi. Saman päivän aikana saattaa päästä varastoon siistimään hyllypinoja, purkamaan kuormaa ja tarkastamaan uusia tuotteita. Toimistossakin saatetaan tarvita apua, jolloin pääset huolehtimaan papereita ja vastaamaan sähköposteihin.

Sitten on vielä visualistinkin hommat. Somistajaa kun erikseen ei Pirkkalan liikkeessä ole, pääsee tekemään niitäkin hommia. Pääsee rakentamaan uutta teemaa ja suunnittelemaan seinälle uusia asukokonaisuuksia, näyteikkunan nukkejen asut ja esimerkiksi liikkeen sisällä olevat nuket pääsee myös pukemaan. Jopa harjottelijana pääsee tekemään kaikkea, jos vain innostusta ja motivaatiota löytyy.

Harjottelijan on helppo napata extran soppari, kun näyttöä löytyy harjottelun ajalta.

Itse harjottelun aikana sain ensin extraajan paikan, jonka jälkeen minusta tuli tuntilainen. Hyville myyjille on aina tarvetta ja töitä tarjolla. Me otetaan esimerkiksi myös työkokeilijoita ja koululaisia harjotteluun, jos haluat nähdä mitä on työskennellä vaatekaupassa.

vero moda pirkkalavero moda asukokonaisuus Näillä vinkeillä pääset alkuun työharjottelussa:

 • Tervehdi jokaista asiakasta, joka saapuu sisään.
 • Jos et tiedä mitä tekisit, siisti esimerkiksi vaatepinoja ja laita vaatteita kokojärjestykseen, mutta älä koskaan ole tekemättä mitään.
 • Kysy aina apua, jos et ymmärrä.
 • Ehdota paljon tekemistä mitä voisit tehdä esim: saako roskat viedä yms.
 • Ota selvää tuotteita ja nykyhetken trendeistä. Niillä pääsee alkuun myymisen opettelussa.
 • Muista näyttää iloiselta!

 

8 kommenttia

 1. aliccimo kirjoitti:

  Olitko oppiopimuksen kautta? Piti itse hakea oppisopimuksen kautta harjoitteluun ja soitin ympäri eri kauppoja ja kaikissa mihin soitin niin sanottiin, että ei ota oppisopimuksen kautta harjoitteluun, luovuin sitten soittelusta, koska tuli turhautuminen! Valmistuin siis kokiksi vasta nyt keväällä ja tällähetkellä teen keittiötöitä. Edelleenkin mua kiinnostaa kuitenkin kaupan ala, niin ehkä myöhemmin aion hakea siihen koulutukseen, kun saa ensin työkokemusta lisää, haha. Mutta kiva postaus sulla. :))

 2. Linda kirjoitti:

  Tosi kiva kuulla, että Vero Modassa pääsee harjoittelijatkin tekemään noin monipuolista työtä! Mä oon itse aina ollut kyseisen kaupan asiakaspalveluun tosi tyytyväinen. Eräässä tietyssä nimeltä mainitsemattomassa kaupassa suorastaan ärsyttää välillä asioida, kun osa myyjistä katselee aina pitkin nenänvartta eikä sitä hymyä tai ystävällisyyttä irtoa lainkaan. Mäkin oon asiakaspalvelutyössä, joskin ihan erilaisessa, kun oon sairaalan labrassa näytteenotossa, mutta ei mulle tulisi mieleenkään alkaa nyrpistelemään mun asikkaille. Varsinkaan jossain vaatekaupan tyyppisessä ympäristössä en sitä ymmärrä ollenkaan, sillä jokainen asiakas tuo potentiaalisesti rahaa sille yritykselle. Pari kertaa oon oikeesti kassalla meinannut sanoa, että joo jätetäänkin nää ostokset tähän, kun kohtelu on ollut niin tylyä. Enkä mä koe kuitenkaan vaativani mitenkään kovin paljon ollakseni tyytyväinen saamaani palveluun 😀

  Tää oli tosi kiva postaus ja sori kun mun ajatukset alkoi vähän juosta niin meni ehkä vähän aiheen ohi tää kommentti :'D

 3. ELLI kirjoitti:

  Tosi hyvä ja kattava postaus! 🙂 Kuulostaa niin kivalta, itsekin tykkäisin joskus olla edes hetken aikaa vaatekaupassa töissä tai harjoittelussa 🙂

 4. inka nitta kirjoitti:

  Jees kiva kuulla Elli, että tykkäsit tästä! Vaatekaupassa on hyvät ja huonot puolet, mutta onse kyllä kivaa 🙂

 5. inka nitta kirjoitti:

  Joo mustakin oli super kivaa, kun pääsin tekemään niin paljon. Nyt kun oon kouluttanut harkkoja niin on tottakai tekemistä rajoitettu myös osaamisen ja tason mukaan, mutta ideana tietenkin on se, että kaikkea pääsee tekemään. Hieno kuulla, että oot ollut meihin tosi tyytyväinen. On aina ihana kuulla, että ollaan onnistuttu! <3

  Mua kans ärsyttää ne myyjät ketkä ei tyyliin moikkaa, jos niitä ei itse asiakkaana tervehdi ja apua ei saa, vaikka kuikuilee kuinka. Avun tilalle saa vaan päästä varpaisiin tuijotuksen. Mä oon tehnyt ton oikeesti, että huonon asiakaspalvelun takia olenkin jättänyt ostokset kassalle ja kävellyt ovesta pihalle! 😀

  Kiitos Linda kivasta kommentista <3

 6. inka nitta kirjoitti:

  En ollut, vaan aikuiskoulutuskeskuksen kautta näyttötutkintona suoritin. Kuukaudessa oli keskimäärin noin 5 koulupäivää ja muuten tein 24 tuntia työharjottelua tottakai poislukien koulupäivät. Rahaa harkkapäiviltä ei siis tullut, mutta maaliskuussa, kun kirjotettiin mulle työsoppari niin harkkatuntien lisäksi aloin tekemään ihan töitä ja siitä sain rahaa.

  Kaupanala on kyllä ihan jees, että jos kiinnostaa niin suosittelen kyllä siirtymistä tälle alalle. Aikuiskoulutuksiakin on vaikka millasia erilaisia ja eripituisia. Itse suoritin 1,5vuoden koulutuksen 10 kuukauteen, joten alalle pääsee siirtymään suht nopeastikkin. 🙂

 7. Iina M. kirjoitti:

  Hyvä lista! Aktiivisuudella ja hymyllä pärjää muutenkin elämässä. 🙂

 8. inka nitta kirjoitti:

  Kiva kuulla, että oli mieleen! Oot oikeessa, että niillä pärjää myös elämässä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.