Hae
Inka Nitta

4 X VINKIT KUINKA SÄÄSTÄÄ AIKAA BLOGGAAMISESSA

Mulla kun on koira, työt, ystävät ja tämä blogi on pakko suunnitella etukäteen hieman postauksia ja niiden julkasemista. Siksi olenkin listannut vinkit kuinka säästää aikaa bloggaamisessa, vaikka blogini ei aina tasaisesti päivitykkään, olen todennut nämä vinkit toimiviksi.

ARBORETUM AURINKO

1. Oma ”blogivihko”

Tää on oikeesti ihan super fiksua omistaa! Saman ajan ajaa tosin puhelimen muistio, mutta itse tykkään jotenkin vihkon tuomasta tunnelmasta. Vihkoon kirjaan oikeastaan kaiken. Postausideat ja välillä jopa luonnostelen karkeasti postauksien tekstejä sinne. Vihkoon merkitsen myös viikot ja postaukset, jotka haluan julkaista milläkin viikolla. Mahdolliset kiinnostavat yhteistyökumppanitkin löytyvät sieltä.

2. Ota kuvat kerralla ja muokkaa

Jos mulla on esimerkiksi tulossa huulipunista, vaatekaapin suosikeista ja vaikka uusista sisustusjutuista, otan useasti kaikkien niiden kuvat kerralla, jos vain mahdollista. Näin säästää aikaa, kun on jo valmiiksi kamera kädessä. Pyrin myös muokkaamaan kerralla kaikki valitsemani kuvat, jotta on kiva alkaa postailemaan tekstejä, kun kuvat ovatkin jo valmiina muokattuja.

3. Luonnostele postauksia

Mulla on useasti ainakin kaksi postausta luonnoksissa odottelemassa julkaisua. Valmiita ja keskeneräisiä tekstejä. Näin säästää aikaa kiireisinä ja laiskoina hetkinä, kun voit vain painaa julkaise nappia ja blogia on päivitetty!

4. Hoida yhteistyökumppanit ja sähköpostit samalla

Tää vaatii multakin vielä reeniä. Helpointa olisi jos vastailisi kiinnostaviin yhteistyötarjouksiin kaikkiin samalla ja vielä hoitaisi omat kyselyt yhteistyökumppaneille kerralla. Mulla on jäänyt monta mielenkiintoista tarjousta sivusuin, koska aina jotain jää, kun kysymys on sähköposteista.

AURINKO ARBORETUM

Tässä siis nämä vinkit, jotka olen itse koennut hirmu toimiviksi. Onhan bloggaamiseen varmasti enemmänkin vinkkejä kuinka sitä aikaa säästää, mutta näitä olen itse käyttänyt ja käytän jatkossakin. Onko teillä jotain omia vinkkejä jotka haluatte jakaa?

10 kommenttia

 1. Kata kirjoitti:

  Todella hyviä vinkkejä! Mä merkkailen yleensä kalenteriin blogipoukset sen päivän kohdalle millon haluan julkaista.:) Mulla aika hyvin on nuo luonnostelut, tekstit ja yhteistyö jutut hanskassa, mutta kuvailun suhteen olisi petrattavaa, se on vaan niin hiton vaikee otttaa kotona se kamera käteen ja alkaa kuvaileen:'D Ulkona ollessa sitä taas tekee enemmän kun mielellään.

 2. ELLI kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä! Mun itseni pitäisi petrata tossa että olisi aina edes joku postaus valmiina luonnoksissa, koska haluan postailla kuitenkin aika tiheään ja siitä syystä löydänkin itseni usein kirjoittamassa postausta vasta iltamyöhällä silmät ristissä 😀

 3. Maru kirjoitti:

  Tosi hyviä vinkkejä! Mulla on aina kalenteriin raapustettu blogi-ideoita. Lisäksi kotikoneelta löytyy Excel-faili johon merkitsen viikkokohtaisesti postaukset, julkaisuviikonpäivän, katsojamäärän ja kommenttien määrän. Siihen on helppo suunnitella myös tulevien viikkojen postausjärjestystä. Mulla on suunnitteilla myös tän kaltainen postaus blogivinkeistä 🙂

 4. Linda kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä! Mäkin otan monesti samalla kertaa useammankin postauksen kuvat ja kirjoitan äkkiä ylös kaikki pienetkin ideat ja inspiraatiot, jotka päähän putkahtaa. Aika monesti alan iltaisin sängyssä ennen nukahtamista miettiä blogijuttuja ja mieleen tulee välillä tosi hyviä uusia postausideoita tai muita ajatuksia. Vaikka se ärsyttää välillä, ne on pakko myös kirjoittaa heti ylös vähintään puhelimeen, sillä aamulla en todellakaan välttämättä muista niitä enää 😀 Muutaman kerran on meinaan käynyt niin, että oon vaikkapa päässäni "luonnostellut" jonkun uuden postausidean tekstiä ja aamulla herätessäni saanut huomata, etten muista siitä mitään.

 5. Piia kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä, tuo kerralla kuvaaminen todella säästää aikaa! Itse oon havainnut toimivaksi sen, että oon tehnyt postausten julkaisuaikataulun Exceliin (toimii vähän samalla lailla kuin blogin ideavihko). Sieltä näkee kätevästi, mitä postauksia oon suunnitellut milläkin viikolla julkaisevani 🙂

 6. inka nitta kirjoitti:

  Kerralla kuvaaminen on kyllä semmonen must juttu. Varsinkin jos on kiva ilma ja kiva valo niin isommalla todennäköisyydellä kaikki onnistuu. Excelkin on varmasti tosi kätsy ja toimiva. Itse oon jämähtänyt vain vihkoon. 😀

 7. inka nitta kirjoitti:

  Mä kans yritän krjoittaa kaikki ideat ylös ainakin siihen puhelimeen, mutta aina välillä se vaan jää. Tiiän ton tunteen todellakin, kun pää on täynnä superhyviä postausideoita ja kokonainen postaus on suunniteltu päässä ja sitten aamulla ei muista edes sitä ideaa minkä oli keksinyt..

 8. inka nitta kirjoitti:

  Kiva, että oli mieleen! Mulla on kalenteriin merkattuna päivien kohdilla aina kun on postauksen julkaisupäivä. Odotankin innolla sun blogivinkki postausta 🙂

 9. inka nitta kirjoitti:

  Suosittelen kyllä, että jokin postaus olisi aina luonnoksissa, sillä jos on tulossa kiireellinen viikko niin pystyy vain painamaan julkaise nappia ja voila postaus on ulkona. Mä ennen myös olin just semmonen, että keskiyöllä silmät ristissä kirjottelemassa aamun postausta 😀

 10. inka nitta kirjoitti:

  Kiva, että on hyviä. Mä kans kalenteriin oon ruvennut merkkailemaan postauspäiviä, mutta eine koskaan mee sillätavalla, kun oon merkannut. Kotona kuvaillessa tulee aina välillä vaan semmonen buumi, että "nyt kuvaan kosmetiikkajuttuja, nyt ostoksia ja sitten vielä sisustuspostausta" sit mulla onkin yhtäkkiä jo kolmen postauksen kuvat 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.