Hae
Inka Nitta

MILTÄ OPISKELUJUTUT NYT NÄYTTÄÄ?

leoparditakki2Kokoajan mennään kesää kohti ja mulla alkaa koulusta valmistuminenkin pikkuhiljaa häämöttämään. Minähän aloitin viime elokuussa TAKKissa aikuispuolella liiketalouden perustutkinnon ja koulun kestoksi ilmoitettiin vuosi ja kaksi kuukautta. Lokakuuhun asti olisi siis aikaa, mutta oon laittanut itselleni tavoitteeksi valmistumisen jo kesällä. Tällähetkellä näyttää ihan hyvältä, mutta pientä stressiä on jo ilmaantunut, kun on kaikenmaailman verkkokursseja todella paljon yksin opiskelua. Koko kouluhan painottuu suurimmaksi osaksi työharjotteluun, sillä tutkinto suoritetaan näyttötutkintona.

Nyt kun mä sain harjottelupaikasta työpaikankin alkaa aika olemaan vähän kortilla. Mielenkiintoa ei verkkokursseihin tai tutkinnonsuunnitelmiin meinaa löytyä, kun töissä teen lähes 35 tuntia viikossa, joista edes puolet ei ole palkallisia pakollisten harjottelutuntien takia. Vähän reilu kuukausi vielä ja toivottavasti kaikki on silloin saatu hyvään malliin ja pääsen hieman hengähtämään.
Mä oon kuitenkin valinnut ihan huipun harkkapaikan ja on ihan mahtavaa, kun pääsin samaan paikkaan vielä tuntisopparilla töihin! Kyllä mä voisin melkein varmaksi sanoa, että tällähetkellä paikka tuntuu siltä, jossa haluan omaa uraani kehittää. Kesän jälkeen täytyy vain toivoa, että tunteja saa lisää! Oma panostus ja tuloksenhaku on kuitenkin korkealla.
leoparditakkiMä haluaisin kuitenkin myös opiskella vielä lisää. Mielessä on ollut tradenomin opinnot ammattikorkeassa. Omalla tavalla taas ei haluaisi opiskella taas putkeen kolmea vuotta, kun kuitenkin vasta 2015 valmistunut ammattikoulusta ja kohta tästä aikuiskoulutuksesta. Monimuoto kuulostaisi kuitenkin hyvältä, mutta se, että TAMKin monimuoto tradenomi koulutukseen valitaan semmonen noin 20 henkilöä ei kuulosta kivalta. Varsinkaan, kun mä en mikään paras pääsykokeiden lukija ole.

Sitten on vielä tämä blogi. Omasta mielestä blogin laatu ja sisältö on kehittynyt lähiaikoina ihan hurjasti. Tämä on ihan älyttömän rakas harrastus ja siksi haluaisin panostaa tähän vielä enemmän. Olisihan se ihanaa saada tästäkin hieman taskurahaa sivutuloina, mutta aika näyttää mitä mun blogista vielä joskus kehittyy. Kuitenkin kun on niin paljon juttuja missä mun pitäisi kehittyä bloggaamisessa. Mulla oli pari vuotta sitten myös itsensä brändäys ”ammatti” haaveena mm. promohommat ja kauneuskilpailut. Promohommat tottakai kiinnostaa edelleen, jos silloin tällöin jotain keikkaa tekisi, mutta ehkä enemmän tämän blogin kautta semmoset hommat olisi tosi jees. Toisaalta tuo mielikuva on lähes hävinnyt uuden työn takia, kun panostus siihen on niin kova.
leoparditakki3

jacket – Mango, sweater – H&M
jeans – Pieces, heels – Skopunkten

Miltäs teidän opiskelu/työkuviot kuulostaa?

8 kommenttia

 1. Kata kirjoitti:

  Ihanat kengät Inka! Onneksi opiskelemaan ehtii vielä myöhemminkin, jos nyt ei heti huvita lähteä. Voithan sä kokeilla sitä monimuotoakin ja jos ei nappaa niin sitten kokeilee uudelleen seuraavana vuonna – ihan totta, nuori kun on niin ehtii kyllä opiskella:)
  Mä oon ollut nyt monta vuotta töissä kn valmistuin ammattikoulusta, enkä vieläkään tiedä mitä haluan. Mulla ei edes oo mitään unelma ammattia niin en uskalla lähteä opiskelemaan mitä tahansa – pääsykokeet ei ole munkaan juttu vaikka luen kyllä niihin.. Haluan nyt tehdä töitä ja katson sitten joskus sitä opiskelemaan lähtöä;)

 2. Patricia Ström kirjoitti:

  Paljon tsemppiä loppu opintoihin!! <3

 3. emmavilhelmiina kirjoitti:

  Huisia, että oot saanut opinnot suoritettua noin nopeasti ja harjoittelupaikan kanssa on käynyt noin hyvin:)! Kiva, että oot löytänyt semmosen paikan, mihin haluaisit jäädäkin:) Itsellä tämän lukuvuoden opinnot alkavat olla loppusuoralla, yksi projekti saattaa olla vielä tehtävänä. Ensi vuonna voisi koittaa hieman rennompaa lukkaria, 65 opintopistettä tuntui aika raskaalta yhdistettynä fysiikkaan, jossa olikin paljon enemmän hommia mitä opintopisteet antavat ymmärtää:)

 4. inka nitta kirjoitti:

  Niin onhan se vaatinut niitä tunteja viikossa, että kymmenessä kuukaudessa pääsee koulun suorittamaan. Siis noi sun yliopisto jutut on mulle kyllä ihan hepreaa ja pakko nostaa hattua, kun jaksat kaikkea sitä 🙂

 5. inka nitta kirjoitti:

  Kiitos paljon Patricia <3

 6. inka nitta kirjoitti:

  Kiitos Kata! Niin onneksi opiskella ehtii koska vaan. Monimuoto onkin ainut vaihtoehto, sillä musta ei ole opiskelemaan ainakaan vielä moneen vuoteen reilua kolmea vuotta päiväopintoina. Mullakin kuitenkin nyt kaksi ammattia, kun merkonomiksi valmistun ja työkokemusta ravintola-alastakin, enkä mä siltikään tiedä mitä mä haluun tehdä joskus 10 vuoden päästä. Vaatekauppa näyttää kuitenkin just nyt siltä mitä mä hetken haluan. 😀 Ihana tää tsemppi kommentti sulta <3

 7. Ane / Timanttikenkätyttö kirjoitti:

  Mukava lukea sun ajatuksia opinnoistasi ja töistäsi 🙂 Tuollainen harjoittelupaikka, josta löytää myös työpaikan on kyllä plussaa ja varmaan motivoi entisestään kehittämään itseään alalla. Tuo monimuoto-opiskelu Tamkissa voi kanssa jossain vaiheessa kehittää entisestään, mutta mun mielestä sulla ei ole mikään kiire lähteä heti opiskelemaan lisää 🙂 Paljon tsemppiä tuon koulun loppuun saattamisessa ♥

  ♥: Ane

 8. inka nitta kirjoitti:

  Voi kiva kuulla! 🙂 Joo on kyllä huippua, kun voi työskennellä omassa harkkapaikassa, kun tietää miten kaikki toimii! Eiköhän sinne ammattikorkeaan ehdi. Kiitos paljon <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.