Hae
Inka Nitta

BATAATTILOHKOT JA JAUHELIHAPIHVIT

Ruokajuttuja on tullut viimeaikoina nyt aika heikosti, mutta ihan hetki sitten tein ihan älyttömän hyviä jauhelihapihvejä sekä bataattilohkoja mulle ja miehelle kivan satsin, joten ajattelin, että tästä olisi kiva tehdä reseptipostausta! Näitä ruokajuttuja on muutenkin tosi kiva tehdä, joten täytyy jatkossa taas toteuttaa ruoka aiheisia postauksia enemmänkin.

bataatit ja pihvit2
Noin. 4 annosta:

Pihvit:
700 g jauheliha
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
200 g tuorejuustoa
kourallinen sipulirouhetta
reilusti pippuria
1 muna
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita korppujauhot ja vesi keskenään kulhossa ja anna niiden turvota muutama minuutti. Seuraavaksi heitetään loput aineet kulhoon ja sekoitetaan keskenään. Lopuksi raaka jauheliha sörsselin sekaan sillä tavalla, että tulee kunnon ”taikina”. 
Muotoile tasaisiksi samankokoisiksi pihveiksi pellille. Itse sain tästä 9 pihviä. Uunissa pihvit viihtyvät 20 minuuttia.
bataatit ja pihvit3
Bataattilohkot:
3 isoa bataattia
Suolaa ja pippuria
Oliiviöljy voiteluun
Näissäkin uuni voi olla 200 asteessa. Itse tykkään kuoria bataatit, mutta se ei ole pakollista. Leikkaa bataatit lohkoiksi, pistä pellille ja voitele lohkot oliiviöljyllä. Lopuksi ripottele pippuri ja suola oman maun mukaan lohkojen päälle. Uunissa 30 minuuttia ja puolessä välissä täytyy muistaa kääntää bataatteja, ettei lohko pala puoliksi, kuten minulla unohduksen takia.

bataatit ja pihvit
Valmista on! Tämän voisi tarjoilla esimerkiksi kermakastikkeen ja raikkaan vihersalaatin kera. Miten sä valmistat sun jauhelihapihvit?

2 kommenttia

  1. Sirpale kirjoitti:

    Bataattiranskikset/bataattilohkot ovat ihan mun lemppareita <3 Huomenna taas niitä luvassa!

  2. inka nitta kirjoitti:

    Oot niin oikeessa, että ihan parhautta! Samaa mieltä oon ja pitäisköhän munkin tehä taas noita 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.