Hae
Inka Nitta

6 + 1 VINKKIÄ INTTILESKI AIKAAN

inttivinkitKuinka monen puoliso tai ystävä lähti 2.1 puolustuvoimien hellään hoivaan? Vuosi sitten mä koin saman. Mä ajattelin, että nytten kun mulla on tämä ”inttileskeys” ohi jo toistamiseen niin voisin jakaa teille vinkkejä, jotka helpottaa tuota armeija-aikaa. Mutta huom nämä ovat vinkkejä mitkä itse koin hyväksi ja se ei tarkoita sitä, että joillakin toimii tai, että edes on mahdollisuutta. Muut inttiaiheiset postaukset löytyy tagin army alta.

1. Positiivisuus kunniaan! Se ei todellakaan auta asiaa yhtään, jos tekee kaikesta negatiivistä eikä ajattele mitään positiivisesti. Ihan kokemuksesta sanon. Hyvänä neuvona kannattaa googletella ihan mitä vaan positiivisia asioita ja yrittää kääntää ne huonot jutut jollakin tavalla hyväksi. Ja kyllä, on intissä paljon hyvääkin. Kestää vain hetki tajuta se.

2. Facebookissa on joka erälle oma suljettu inttileski ryhmä. Mä löysin sattumalta tälläisen ja liityin. Oli kiva huomata, että ei ollut ainut. Mä huomasin sen, että en ollut myöskään ainut kellä oli paha olla ja valitettavasti tuli huomattua myös se, että joillakin oli vielä pahempi tilanne. Tätä kautta myös me kaikki Säkylän inttilesket löydettiin toisemme ja päätettiin perustaa yhteinen WhatsApp ryhmä, josta sai ton puolen vuoden aikana älyttömän hyvää vertaistukea. Me pidetään edelleen yhteyttä.

3. Ota ilo irti yksin olemisen ajasta ja tee kaikkea mitä puolisosi kanssa et voisi tehdä; esimerkiksi kaikkea mitä hän vihaa. Tämä on myös älyttömän hyvää aikaa korjata hiljentyneitä kaverisuhteita.

4. Mä suosittelen pitämään puolisoon yhteyttä niin paljon kun vain voi. Facetimeä kannattaa käyttää tai sitten just vaikka Snapchatin livetilaa ja Facebookin videochattiä. Mä totesin näiden käyttämiseen yöpäivystyksen olevan paras aika, sillä kukaan ei melunnut taustalla ja kukaan ei keskeyttänyt.

5. Suunnitelkaa yhdessä ja yksin tulevaisuutta armeijan jälkeen. Mua itseäni auttoi paljon uusien asuntojen katseleminen ja niiden sisustuksesta haaveilu. Yhteisien reissujen suunnittelu ja kaikki muu pienikin. Ainakin saa ajatukset muualle, kun ajattelee iloisesti tulevaa ja just vaikka, että ”intin lopun kunniaks voidaan muuttaa uuteen asuntoon”.

6. Tätä mä en itse toteuttanut, mutta meidän Whatsappin Swägylä ryhmässä monet tytöt olivat aloittaneet Inttilesken päiväkirjaa. Toiset tehneet perinteisellä päiväkirja tyylillä päivittäisistä tai viikottaisista fiiliksistä ja toiset taas leikekirja tyyppisinä esimerkiksi tulostaneet ensimmäisistä lomapäivistä ja valasta kuvia. Ois kyllä ollut hauska muisto tälläinen.

+ Tsemppaa kumppaniasi! Jos te molemmat olette jatkuvasti naama sanonko millä niin silloin siitä ei ainakaan mitään tule ja voin sanoa, että aika kuluu vielä triplasti hitaammin.

16 kommenttia

 1. Emmi kirjoitti:

  Nimenomaan tsempillä ja positiivisuudella selviää aivan varmasti! Aika kuluu niin nopeaa, että lopussa ihmetellään.. Mulle tää aika oli ainakin omaa aikaa, jolloin sai täysin toteuttaa viikkoisin itseään 🙂

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

 2. Ninni kirjoitti:

  Mulla oli kans pari vuotta sit toi inttileskeys meneillään, ja mulla se pahin oli parissa viikossa ohi jonka jälkeen nautin tosissani yksin olosta! 🙂 kivoja vinkkejä!

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Haha mä muistan pari vuotta sitten, että mulla oli matikan ylppärit just samana päivänä kun poikaystävän saapumiserä kotiutui! Muistan etten tiennyt että odotanko sitä päivää ilolla vai kauhulla 😀

 4. Kata kirjoitti:

  Mulla oli muutamia vuosia takaperin inttileskeys aika, vuoden sitä sai kestää kun exä oli intissä ja voi ei oli se kyllä tuskaisaa välillä:D Nyt sitten viime kesänä tuo nykyinen mieheni joutui lähtemään kertaukseen ja olin taas inttileki, tosin onneksi VAIN 9 päivää, mutta meilläkin oli rakkaus aika alussa niin oli se hieman epämukavaa:'D Kyllä oot siis listannut asiaa tähän!

 5. Maru kirjoitti:

  Ikinä en ole inttileskenä joutunut olemaan, mutta moni noista vinkeistä on hyvin sovellettavissa kaukosuhteisiin ylipäätään! Avainsana on nimenomaan se positiivisuus. Tietenkin välillä harmittaakin kun oma kulta on kaukana, mutta toisaalta on myös aivan huikeaa esimerkiksi kun saa päättää ihan keskenään mitä sarjaa tai leffaa katsoisi ja sohvankin saa vallata rauhassa 😀

 6. Nanikaroliina kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä ! 🙂 Itse en oo tätä koskaan kokenut haha ! 😀 Oon säätynyt ! :´D

 7. Julia kirjoitti:

  Tosi hyviä vinkkejä! Mulle ei tullut mieleenkään mikään face/wappiryhmä, hitsi! Inttileskeydestä on kyllä jo nyt aikaa, mutta nyt meneillään onkin kaukosuhde, joka tuntuu melkein pahemmalta kuin armeija-aika. 😀

 8. inka nitta kirjoitti:

  Mä taas kuuluin siihen kastiin, jolla se aika meni suht hitaasti, vaikka puolivuotta on oikeasti lyhyt aika. 😀 Joo se oli kyllä parasta, kun sai kokoajan tehdä kaikkia omia juttuja 😀

 9. inka nitta kirjoitti:

  Siihen pikkuhiljaa juurikin tottui ja siks se varmaan menee ohi, kun tilanne ei ole pysyvä. Kiitos! 🙂

 10. inka nitta kirjoitti:

  Hahaha eikä toi oli kyl paha! 😀

 11. inka nitta kirjoitti:

  Onneks mä selvisin puolella vuodella! Ainii kertauksetkin on olemassa, onneks Vesan ei luultavasti sinne tarvi koskaan lähtee, ellei sota syty.. 😀

  Hyvä, että tykkäsit! 🙂

 12. inka nitta kirjoitti:

  Mä en ees ajatellut, että näitähän voisi siihenkin soveltaa. Jotenkin tuntuu, että noi on turhan huonoja vinkkejä siihen, kun intti ei kuitenkaan ole pysyvä asia hah 😀

 13. inka nitta kirjoitti:

  Kiva, että tykkäsit! Onneks et oo joutunut, mä jouduin kaks kertaa 😀

 14. inka nitta kirjoitti:

  Onneks mullakin se inttileskiryhmä vaan bongahti mun eteen ja sitä kautta otettiin tyttöjen kanssa yhteyttä toisiimme. Voin uskoa, että kaukosuhde on pahempi, kuin armeija-aika, sillä intti ei ole mitään pysyvää vaan pelkästään väliaikainen ratkaisu. 🙂

 15. Patricia Ström kirjoitti:

  Tää oli kiva postaus <3 Ei tökkiny ollenkaan vaan tätä oli just kiva lukea!

 16. inka nitta kirjoitti:

  Kiitos paljon! Tää oli tosi ihana kuulla <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.