Hae
Inka Nitta

KUINKA PIDÄN HIUKSENI PUNAISENA?

punaisiahiuksiaEli kuinka ihmeessä mä pidän punaisen mun päässäni? Siinä vasta kysymys, jota täällä blogin puolella & snapchatin puolella kysellään jatkuvasti. Vihdoinkin sain aikaiseksi toteuttaa postauksen tästä asiasta, vaikka ei mulla mitään kunnon poppakonsteja tähän asiaan ole.

Mulla on nyt ollut tämän vuoden huhtikuun alusta punainen tukka ja värjäys tapahtui ihan vain hetken mielijohteesta. Tai oltiin sitä pidempään jo suunniteltu, mutta juuri sillä hetkellä se oli vain mielijohde. Mä rakastan tätä punaista, mutta silti alan pikkuhiljaa tarvita jo jotain muutosta. Saa nähä.
elumenVärjäys tapahtuu ammattilaisväreillä, tässä tapauksessa Goldwellin Elumenin RR@all, eli se on siis täysin punainen. Värjäyksen jälkeen vielä Elumenin Lock ”kiinnittämään” värin vielä paremmin päähän, sillä se estää pesu kerroilla värin huuhtouhtumista.

Nopea tietonurkkaus tuosta Elumenista: Oikeastaan väriä voi kutsua lähes suoraväriksi. Elumen ei sisällä hapetetta eikä ammoniakkia ja jämähtää silti päähän todella hyvin ja saa aikaan näyttävän lopputuloksen. Hellävarainen hiuksille ja hiuspohjalle. Nämähän toimivat myös ns vesivärityylillä, eli väristä tulee sen näköinen minkä väriselle paperille väriä sutaiset.

Ja sitten kysymys kuinka useasti värjätään?
Mullahan ei koko päätä blondattu ennen punaisen laittoa vaan raidoitettiin tiheästi koko pää, jonka päälle punainen värjättiin. Osassa hiusta siis tummanruskeaa ja siksi tukkani näyttää myös useasti tummemmalta punaiselta tai punaruskealta haalistuessaan eikä esim oranssilta. Tyvi on jätetty myös tummaksi, joten ei haittaa jos välillä tyvikasvu jää turhan pitkäksi.
Elumen ja tyvivärjäys pyritään kuitenkin tekemään noin puolentoista kuukauden välein, mutta välillä se vahingossa venyy kahteen. Raitoja nostetaan sitten noin neljän kuukauden välein, kun tumma osuus tyvestä alkaa olla jo hävyttömän näköinen.
fourreasonscolorHiustenhoito tuotteet olen pyrkinyt tiivistämään vain yhteen merkkiin/valmistajaan, sillä yhdessä ne toimivat muutenkin parhaiten. KC:ta olen käyttänyt jo sen viitisen vuotta ja välissä olen ehkä kahdesti koskenut marketti shampoisiin yms.

Suosittelen punaisille hiuksille tarkoitettuja shampoota ja hoitoainetta tai värjätyille tarkoitettuja niinkuin minulla. Vältän tehohoitoja, korjaavia/rakennepaikkaavia ja hoitavia shampoita sekä hoitoaineita. Olen harventanut hiustenpesukertoja 3-4 kertaan viikossa, sillä se hiusten peseminen kuluttaa punaista väriä kaikkein eniten.
kccolormaskVäri maski kannattaa hommata ensimmäisenä, sillä näiden avulla voit venyttää värjäyskertaa enemmän ja pelastaa värin. Käytän maskia noin joka toisella pesu kerralla, eli noin 2 kertaa viikossa säilyttääkseni värin kirkkauden ja pigmentin mahdollisimman pitkään.

Olen todennut tämän KC:n colormaskin riittosuuden, hinta-laatusuhteen ja sävyn takia parhaimmaksi maskiksi. Sitten on tietenkin vielä Color mask paintteja KC:lta, joista tein postauksen ja löydät sen tästä. Ne maskit taas ovat pigmenttisempiä ja niiden antava sävy kestää tukassa pidempää. Niiden purkista riittää ehkä kahteen värjäyskertaan, mutta omaa silmää miellyttävää punaista ei pelkällä kirsikan punaisella saanut vaan siihen täytyi sekoittaa pinkkiä ja punaista tai punaviolettia ja punaista.
punasethiuksetTässä mun vinkit ja oikeastaan kaikki mun hiustenvärjäyksestä ja värin ylläpidosta. Kannattaa siis muistaa nämä: värjää ammattilaisväreillä, harvenna pesukertoja & ylläpidä maskilla! Nämä muistaessasi hyvä tulee.

Ai niin ja pakko sanoa vielä, että tämä ei tarkota, että kaikilla väri pysyisi, mutta esimerkiksi punapigmentin puuttuminen hiuksista ei pitäisi olla ongelma, sillä minun pohjavärini on sinivihreä.

18 kommenttia

 1. Ane / Timanttikenkätyttö kirjoitti:

  Sulle sopii kyllä niin kauniisti nämä punaiset hiukset ♥ Ja mukavan informatiivinen postaus punaisesta väristä haaveileville 🙂

 2. ☆Saga☆ kirjoitti:

  Sun hiukset herättää kyl aina vaan ihastusta! Ne on niin nätit <3

 3. Ninni kirjoitti:

  Nuo punaiset hiukset sopii kyllä sulle kuin nenä päähän! <3 Ihanat!!

 4. Linda kirjoitti:

  Noi sun hiukset on kyllä upeat<3 Mulla oli joskus yläasteikäisenä punaiset hiukset ja voi luoja miten vaikea sitä väriä oli ylläpitää 😀 Varsinkin kun siihen aikaan mä en tiennyt mistään värimaskeista yms. eikä sellaiset tainneet muutenkaan olla mitenkään turhan kovassa huudossa vielä silloin 😀

 5. inka nitta kirjoitti:

  Ihana kuulla, että nää sopii! Kiva, että postaus miellytti <3

 6. inka nitta kirjoitti:

  Oi että niin ihana kuulla! <3

 7. inka nitta kirjoitti:

  Kiitos Linda!<3
  Aikailalla silloin sai noita maskeja pelkistä kampaamoista tai sitten ei vain kiinnittänyt huomiota samanlailla kuin nyt. Mä kuitenkin muistan, kun ysiluokalla käytin coffee väristä KC:n maskia mun tukkaa ja se oli kampaamosta hankittu. 😀

 8. inka nitta kirjoitti:

  Oikeesti ihan super ihanaa kun jaksatte kehua<3

 9. Väylän Tyär kirjoitti:

  Vau, sulla on kyllä todella näyttävät ja upeat hiukset. Pitää olla itsevarma kantaja joka uskaltaa noin räväkkää hiusväriä kantaa, mutta sinä sen näytät omaavan! Go Girl! <3

 10. Niina kirjoitti:

  Tässä oli hyviä vinkkejä! 🙂 Itse koitan kanssa vältellä turhia hiustenpesuja ja käytän usein colormaskeja, jotka pitävät hiukset punaisena 🙂 Sun hiukset on kyllä ihanan näköiset <3

 11. Patricia Ström kirjoitti:

  Toi color maski on kyllä tosi hyvä, mä käytän sitä hopeeta versiota siitä 😛

 12. Janna Maijanen kirjoitti:

  Tuo siun sävy on kyllä aivan upea!! Itsekkin tulee käytettyä color maskia hiuksiin ettei tulis niin usein värjäiltyä, pitää tukkaa paremmassa kunnossa 🙂

 13. inka nitta kirjoitti:

  Oi ihana kehu, kiitos ihan älyttömästi tästä <3

 14. inka nitta kirjoitti:

  Kiva, että tykkäsit! Noi color maskit ovat kyllä pelastus.. 😀 Kiitos <3

 15. inka nitta kirjoitti:

  KC:n maskit ovat kyllä parhaita 🙂

 16. inka nitta kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 <3 Elumeni onneks toimii suoraväri tekniikalla ilman ammoniakkia ja hapetetta niin se rasittaa hiuksia varmaan vähemmän kuin maskit, mutta on niin pirun kallista.. 🙁

 17. Anonyymi kirjoitti:

  Siis Elumenko kallista? Pullo postareineen kolkyt euroa http://www.ellukauppa.net/tuote/goldwell-elumen-rr-all-hiusvari/ ja riittää mun lapaluihin yltäviin hiuksiin kahteen kertaan. Kaupan väriä tarvitsrn kaksi pakettia mistä tulee halvimmillaankin kakskymppiä per kerta. Kaupan värin kanssa tarvitsen värimaskeja, Elumenin kanssa en. Kyllä laadukas väri on pitkässä juoksussa edullisempi.

 18. inka nitta kirjoitti:

  Mun mielestä Elumen on hintavaa, koska mä tarvitsen maskia myös Elumenin kanssa. En tarkoittanut perus kaupan värejä, sillä en käytä koskaan kaupan värejä vaan esimerkiksi tukusta normi kampaamoväriä mikä maksaa sen 10e ja värjään siitä kaksi kertaa mun hiukseni 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.