Hae
Inka Nitta

MIHIN KÄYTÄN KOOKOSÖLJYÄ X3

Tänään viimeinen päivä, kun kysymyksiä voi tiputella kysymyspostaukseen, joten jos on jotain mitä haluat tietää niin kliikkaa itsesi TÄNNE ja kysy multa kysymys!

Kookosöljy, se monikäyttöinen öljy mitä voi oikeastaan hyödyntää missä vaan liittyen kauneudenhoitoon tai ruuanlaittoon. Mulla löytyy kookosöljyn käytössä top3 mihin sitä tykkään käyttää ja asiat on itseasiassa sellaisia missä tilanteissa en edes haluaisi luopua kyseisestä ihmeeliksiiristä. kookossheivausAfter shave – Mä tykkään käyttää koostumuksen, hajun ja kosteutuksen vuoksi kookosöljyä sheivauksen jälkeen jaloissa. Mulla on meinaan todella kuivat sääret ja varsinkin näin talviaikaan ne alkavat vielä enemmän kuivumaan.
Välillä myös tykkään sekoittaa saippuan sekaan kookosöljyä jo valmiiksi, ettei iho ärsyynny ajelutilanteessa.
coconutoilruokaRuuanlaitto – Ruokaa laittaessa en kyllä voisi kuvitella luopuvani enään kookosöljystä. Mä olen korvannut perus rasvat nykyään erilaisilla öljyillä, kuten auringonkukka, oliivi ja juurikin kookosöljyllä. Välillä paistorasvan lisäksi tykkään esimerkiksi kanaan laittaa kookoksen makua heittämällä sinne joukkoon ruokalusikallisen ellen toisenkin öljyä.
kookoskahvihunajakookoskahvinaamioKasvonaamio – Ilmat viilenee ja iho kuivuu, joten olen ottanut mun kotitekoisen kuorinnan taas käyttöön, mutta pisteenä iin päälle olen lisännyt siihen kookosöljyä rauhoittamaan, kosteuttamaan ja tuomaan miellyttävämpää hajua.
Kuorintaan, joka riittää käsiin ja kasvoihin tarvitset vain:

Käytettyjä kahvinpuruja 1 rkl
Hunajaa 1 tl
Kookosöljyä 1 rkl
Tässä jutut mihin käytän kookosöljyä viikoittain. Välillä tulee testailtua muutakin, kuten kookosöljyä hiusnaamioina yms, mutta tähän mennessä ei muut jutut ole innostanut.
Mihin sä käytät kyseistä öljyä?

12 kommenttia

 1. Linda kirjoitti:

  Tota kuorintaa täytyy joskus testata, kiitos vinkistä<3 🙂 Mä tykkään käyttää kookosöljyä erityisesti tiettyjen nestemäisten huulipunien poistoon. Osa jämähtää huulille niin hyvin, ettei niitä saa pois muuta kuin esim. just kookosöljyllä tai sitten vedenkestävällä silmämeikinpoistoaineella, enkä välttämättä halua tunkea huuliini tota jälkimmäistä 😀 Kookosöljyllä lähtee pois meikki kuin meikki 🙂

  • inka nitta kirjoitti:

   Kannattaa ihmeessä testata!<3 Mä oon kerran kokeillut meikinpoistoa kookosöljyllä, mutta jotenkin ei vaan mulle napannut ja iho tuntui edelleen likaiselta kuin meikki ei olisi lähtenyt..:D

 2. Jeannays kirjoitti:

  Kookosöljy on kyllä pelastus kaikkeen! :D<3 Mahtava toi kasvonaamio vinkki 🙂

 3. Viivi kirjoitti:

  Mä en ole vieläkään kotiuttanut meille kookosöljy purkkia vaikka tästäkin huomaa että sitähän voi käyttää vaikka mihin! 😀 Kasvonaamio kuulostaa ihan tosi ihanalle, tuota kyllä testaan jos saan sen kookosöljyn hankittua!

  • inka nitta kirjoitti:

   Mä kans vuoden verran sitä mietin, että milloin kotiutan ja nyt kun olen noin neljän kuukauden ajan sitä käyttänyt, niin en voisi enään olla ilman! 😀 Tuo kasvonaamio on kyllä ihana, kuorii ja kosteuttaa samaan aikaan ja jättää iholle ihanan fressin tunteen 🙂

 4. Ane / Timanttikenkätyttö kirjoitti:

  Mä en ole tutustunut kovinkaan kookosöljyyn, joten tää postaus oli todella hyvä vinkkilista aloittelijalle 🙂 Tuo kasvonaamio kuulostaa todella hyvälle!

 5. Hanne kirjoitti:

  Laitan monesti hiuksiin, kun menen saunaan:)

 6. jennakaroliina kirjoitti:

  Mä oon myös kova tekemään noita omatekoisia kahvikuorintoja mutta tota kookosöljyä ei oo siihen tullut laitettua. Mutta täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla! 🙂

 7. inka nitta kirjoitti:

  Monet tykkäävät tätä kyllä hiuksiin käyttää. 🙂

 8. inka nitta kirjoitti:

  Kannatan kyllä sitä, että lisää myös ruokalusikallisen kookoöljyä tuomaan kosteutusta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.