Hae
Inka Nitta

ONGELMALLINEN SUHDE AJOI KODITTOMUUTEEN

Nyt jännittää. Tää postaus on pyörinyt jo viikkoja luonnoksissa. Vähän reilu vuosi sitten mä tein tämän postauksen. Jäin ilman paikkaa johon mennä nukkumaan tai tekemään ruokaa tai muuten vaan olemaan rauhassa. Kuukauden ajan mun postiosoitteena toimi poste restante ja paikka missä olla vaihteli viikoittain. Kuukauden mun kaikki tavarat oli pienessä kolmen neliön varastossa. Ja ne tavarat mitä päivittäin tarvitsi kulki isossa laukussa mun mukana paikkoihin minne sitten pitikään mennä nukkumaan. Suurimman osan kuukaudesta mä nukuin petauspatjan päällä lattialla. Selkä kiitti, mutta olipahan ainakin jotain. Mä olin ilman kotia, ilman paikkaa johon mennä, mutta mä olin toiveikas.
Mulla ei ehkä ollut sitä omaa asuntoa, mutta mä olin vihdoinkin päässyt lopullisesti eroon ihmisestä joka sai mut voimaan pahoin. Mä olin vuoden verran suhteessa, jossa en rakastanut enkä saanut rakkautta. Mut petettiin täysin ja välillä kotona pelotti olla. Ulosotto ilmoituksia ja lukuisia muistutuksia tuli minulle, vaikka itse hoidin kaikki kunniallisesti. Onneksi asiat myös saatiin minun osaltani selvitettyä ja edelleen luottotiedot ovat osaltani puhtaat. Mulle jäätiin velkaa ja se pahin, että mut ajettiin kodittomaksi pienessä ajassa toisen ihmisen käytöksen ja päätösten takia. Mä sain jatkuvasti paniikkikohtauksia ja olin hermot pinnassa kokoajan. Kokoajan jostain kiristi ja puristi ja mulla oli niin paha olla. Masennuin. Ehkä tästä suhteesta ei kuitenkaan sen enempään, vaikka asioita on paljon mistä haluaisin puhua. Ehkä mä joskus pystyn kunnolla.
Kuukausi ja sitä edeltävä vuosi kasvatti mua ihmisenä, mutta myös jätti isot jäljet ja asioita mitkä mua vaivaa edelleen. Kenenkään ihmisen ei mun mielestä pitäisi olla kokenut kodittomuutta ilman varsinkaan omien päätösten takia. Mä olin vasta 18 vuotias ja olin lähes kadulla. Onneksi mulla on ihmisiä lähellä. Myös kuukauden aikana huomasi kuka on ystävä ja kuka ei. Monia ei asia kiinnostanut ja kukaan ei ymmärtänyt. Asia ei kuulemma paha ollut.
Mä kävin todella monessa asuntonäytössä, mutta tuntui kuin minua ei oltaisi haluttu mihinkään. Noh tottakai olin viimeisiä vaihtoehtoja, sillä se kodittomuus epäilytti ja olin siihen aikaan täysin työtön. Viimeisellä viikolla syyskuuta mulla vihdoin onneksi nappasi ja sain Vuoreksen asunnon, josta juuri muutin vasta pois. Kävin juuri silloin työkkärin uravalmennusta ja mun täytyi valita kahden viikon työharjoittelu paikka. Lähdin viereiseen kahvilaan, josta sain sitten myöhemmin myös osa-aika työpaikan.
Työharjottelussa kahvilan ovista astui myös mies, jonka hymy kolahti muhun samantien. Kaikesta tästä lähes vuosi mennyt ja mä alan olemaan onnellinen. Muutin hetki sitten sieltä Vuoreksesta isompaan asuntoon. Sen miehen kanssa, joka niistä kahvilan ovista sisään pöllähti.
Nyt mua ei pelota, tunnen olevani turvassa, mä rakastan ja saan rakkautta takaisin. Mulla on myös esnsimmäistä kertaa varmaan elämässäni asunto, joka ihan tosissaan tuntuu Kodilta.

Mä myös tiedän, että monet ovat tälläkin hetkellä ilman kotia ja kauemmin, mutta tämä oli oma kertomukseni ja kokemukseni miltä minusta itsestä tuntui olla ilman  onnea ja asuntoa. Kyllä tämä arvet jätti ja tuntuu edelleen jos tätä kyseistä vuotta joutuu ajattelemaan. valkomusta

ps. Käykäähän heittelemään kysymyksiä tähän(link) kysymyspostaukseen.

24 kommenttia

 1. Jasmine kirjoitti:

  Tää oli tosi surullinen postaus ja tuli oikein paha mieli sun puolesta, että oot joutunu kokemaan tuollaista. Mutta onneksi oot päässyt jaloillesi ja eroon myrkyllisestä suhteesta. Tollasen jälkeen osaa arvostaa niitä pieniäkin hyviä asioita. Oot ihana! ❤️

 2. Milja kirjoitti:

  Rankkaa luettavaa. Mun mielestä varsinkaan tossa iässä ei pitäis miettiä missä yönsä viettää tai onko seuraavalle yölle nukkumapaikkaa. Onneks pääsit eroon tollasesta ihmisestä ja tosta tilanteesta ja oot saanut täysin vastakkaista takas 🙂 kaikesta voi selvitä ja mikä ei tapa, tekee vahvemmaks 🙂

 3. Maria | Elämänhumalassa kirjoitti:

  Oot kokenut kovia♡ Tosi ihana kun jaoit ajatuksiasi, on varmasti monia ketkä ovat samassa tilanteessa ja tällaiset postaukset antaa rohkeutta tehdä päätöksiä!☆ Oot tosi vahva mimmi!☆

 4. Saijis kirjoitti:

  Huh! Oon niin pahoillani, että oot joutunut kokemaan tuollasta. Mutta oot vahva nainen ja todella rohkea, kun jaoit tämän! Mutta onneksi kaikki on nyt hyvin <3 🙂

 5. Kata kirjoitti:

  Voi että, tosiaan sitä ei ikinä tiedä mitä toinen on joutunut kokemaan:( ♥ Rohkeasti sinä tästä meillekin kerroit, vahva mimmi siellä ruudun toisella puolen.<3 Ihanaa että sulla on nyt rakkautta ja paikka joka tosissaan tuntuukin siltä kodilta, oot ansainnut sen kaiken tuon jälkeen:)

 6. Nanikaroliina kirjoitti:

  Oon niin onnellinen sun puolesta, että oot nyt tossa pisteessä ja käynyt ne vaikeet ajat läpi <3 Ei toisen pahaa oloa ja ongelmia voi vähätellä, koska ei sen toisen kenkiin pääse .. Mutta ne huonoimmat ajat näyttää sen, ketkä niitä todellisia ystäviä on ja ketkä ei . Mahtavaa alkanutta viikkoa ! 🙂 <3

 7. homonukke kirjoitti:

  Olipa surullista luettavaa, kamalaa että oot joutunut kokemaan tuollaista 🙁 Onneksi nyt kaikki on kuitenkin toisin ja voit olla onnellinen ♥ Oot kyllä tosi rohkee ja vahva tyttö 🙂

 8. inka nitta kirjoitti:

  Voi, että sä olet ihana!<3 Äläpä muuta sano, onneksi pääsin suhteesta pois ja olet oikeassa siinä, että pieniä asioita osaa arvostaa paljon enemmän.

 9. inka nitta kirjoitti:

  Mun mielestä missään iässä ei tota kodittomuutta pitäisi vasten tahtoaan kokea. Onneksi mulla kävi hyvin ja asiat alkoivat rullaamaan, kaikilla ei valitettavasti näin hyvin käy varsinkaan näin nopeasti. Oot oikeassa, että se mikä ei tapa niin vahvistaa! 🙂

 10. inka nitta kirjoitti:

  Ihana kuulla, että en turhaan näitä tänne raapustanut ja mukavaa, kun tämä postaus sai näin hyvän vastaanoton. Tämä onkin hyvä esimerkki siitä, että ei kannata jäädä suhteeseen missä on paha olla, kun kaikille tulee vastaan se parempi. Kiitos Maria <3

 11. inka nitta kirjoitti:

  Onneksi todellakin kaikki on hyvin, onneksi uskalsin päästää irti ja vain lähteä. Onneksi tämä postaus sai näin hyvän vastaanoton. Kiitos paljon <3

 12. inka nitta kirjoitti:

  Niimpä, varsinkin kun mäkin blogissani jaan todella paljon vain pintapuolisia juttuja niinkuin esimerkiksi kyseisen suhteen aikana ja eropostauskin oli todella kaunistellen tehty silloin. Kiitos tästä ihanasta kommentista <3

 13. inka nitta kirjoitti:

  Oi Nani ihana olet! <3 Olet kyllä oikeassa, että toisten ongelmat voivat olla esimerkiksi suurempia tai pienempiä, mutta heistä ne tuntuvat erilaisilta. Toiset myös käsittelee asiat eritavalla tottakai. Oikein ihanaa viikkoa myös sulle <3

 14. inka nitta kirjoitti:

  Vaikka tuo olikin rankkaa aikaa, niin onneksi nyt ollaan tässä! Kiitos paljon ihanasta kommentista <3

 15. Sani Joanna kirjoitti:

  Onneksi sulla on nyt kaikki hyvin! <3

 16. Ane / Timanttikenkätyttö kirjoitti:

  Ihanan rehellinen ja aito postaus ♥ Onneksi kaikki nuo pahat asiat ovat takanapäin ja sä oot sen ansiosta vaan entistä vahvempi ihminen 🙂 Mä muistan ton sun postauksen vuoden takaa ja silloin vissiin löysin ekoja kertoja sun blogin. Aattelin silloin jo, että oot rohkea puhuessas niin henkilökohtaisesta asiasta. Itsellä on kanssa aikoinaan ollut huonompi suhde ja jos olisin siihen aikaa blogia kirjoittanut, en varmastikaan olisi pystynyt olemaan niin avoin kuin sä, joten sekin lisäsi silloin mun kunnioitusta sua kohtan 🙂

 17. inka nitta kirjoitti:

  Onneksi <3

 18. inka nitta kirjoitti:

  Voi, että aivan ihana kommentti. Kiitos paljon!<3
  Ihanaa, että oot täällä jo vuoden pyörinyt ja edelleen jaksat seurailla mun elämää noin aktiivisesti 🙂

 19. jennakaroliina kirjoitti:

  Voi vitsi mikä postaus! Oot ihan super vahva neiti <3 ihanan rehellisesti kirjoitettu 🙂

  http://jennakaroliiiina.blogspot.fi/

 20. inka nitta kirjoitti:

  Kiitos kommentista, tulee kyllä ihan superhyvä mieli kun otitte tän postauksen kaikki niin hyvin vastaan <3

 21. Manuli kirjoitti:

  Vau, oot kokenut niin paljon ja oot selvinnyt paljosta! Kaikella on kumminkin kumma tapa järjestyä aikanaan, kunhan vaan jaksa mennä asioiden läpi siihen asti! 🙂 Sä annoit mulle tosi paljon rohkeutta ja intoa jatkaa taistelua mun omien ongelmien kanssa! Ihan sika hyvä postaus! <3

  Manuli | nykyajannuori.blogspot.fi

 22. Niina kirjoitti:

  Todella rohkea ja muutenkin hyvä teksti! 🙂 Oot selvinnyt paljosta ja vaikka on ollut rankkaakin, niin jaksat edelleen hymyillä <3 Onneksi tuo kaikki on takanapäin, vaikka varmasti arvet jättänyt sisimpään. Mutta nyt kaikki on paremmin 🙂

 23. inka nitta kirjoitti:

  Onneksi asioilla on tosiaankin tapana järjestyä. Tosi ihana kuulla, että tää postaus autto sua, toi on oikeesti tosi tärkeetä kuulla. Tsemppiä sulle <3

 24. inka nitta kirjoitti:

  Kiitos paljon Niina!<3 Onneksi jaksoin hymyillä ja jaksan edelleen, sillä se olisi varmasti ollut paljon pahempaa jos olisin jäänyt siihen suruun ja pahaan oloon kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *