Hae
Inka Nitta

OPISKELUMOTIVAATIOSTA

_MG_0024Monet tietääkin mun hehkutuksen takia, että hain ammattikorkeeseen. Mä oon haaveillut jo niin kauan kun muistan ammattikorkeekoulussa opiskelusta. Tähtäimessä oli insinööriksi opiskeleminen ajoneuvotekniikassa.

Olen siis käynyt ammattikoulun peruskoulun jälkeen ja valmistuin 2015 toukokuussa ajoneuvoasentajan perustutkinnosta. Jo puolessa välissä koulua mulle oli selvää, että päivääkään en töitä tee ajoneuvoasentajana. En silti ole päiväkään katunut, että kävin sen koulun. Eipä mua mikään mukaan ammatti kiinnostanut ja harrastuspohjalta tosta koulutuksesta on ollut hyötyä.
Tämän koulun takia parhaimmaksi vaihtoehdoksi näin kouluttautua lisää alalla. Haaveena sama ala, mutta johtajana autotalossa tai varaosamyymälän päällikkönä. Edelleen haaveilen kyseisestä koulusta ja siksi hain ammattikorkeeseen.

Mulla oli motivaatio vielä viimevuoden puolella ihan huipussa. Hain myös avoimeen ammattikorkeakouluun, joka alkoi huhtikuun alkuun. Noh.. mä kävin kerran sielä ja muuten olen silloin tällöin selannut kurssin tehtäviä, kuitenkaan saamatta mitään aikaan.
En tiedä mitä kävi, mutta mun opiskelumotivaatio tippui ihan nolliin, vaikka siitä ammattikorkeasta olen haaveillut jo niin kauan ja sitä hehkutin kaikille, siis ihan jokaikiselle että 2016 syksyllä mä olen amk opiskelija.
_MG_0035
Pääsykokeet olisi ensiviikolla. Mua on ressanut viimeset pari kuukautta niin paljon, että jos olen edes ajatellut asiaa niin unta on ollut turha toivoa. Kirjoja en ole uskaltanut avata, sillä pelkään hermojen menetystä laskemisen kanssa ihan älyttömästi.
Viikko tai kaksi sitten mietin asiaa kunnolla ja tajusin, etten mä ole tähän valmis. En edes tiedä onko se ala se mitä oikeasti haluan ja kovaa. Se voisi olla kivaa, mutta eihän se sana ehkä riitä. Enkä todellakaan ole valmis käymään neljä vuotta koulussa just nyt kun motivaatio ammattikorkeassa opiskeluun on niin pieni. Varsinkin kun siellä yli puolet on teoria opintoja ja erilaisia attoaine kursseja.
Ei kiitos nyt. Vähän oksettaa ja ahdistaa ajatus.
Okei tähän on pakko myöntää, että haluan selvitä mahdollisimman vähällä ja menen sieltä mistä aita on matalin. En tiedä onko syy siihen, ettei kyseinen ala enään kiinnosta mua niin lujaa vaiko halusinko taas mennä helpoimman kautta.
61
Toista välivuotta en halua putkeen pitää. Tällähetkellä töitäkin teen osa-aikasesti. Välillä enemmän ja välillä taas todella vähän. Kesäksi ei ole töitä juuri ollenkaan. Mua ei myöskään ole tarkoitettu kahvilan kassalle, vaikka se ihan kivaa välillä onkin.
Oon päättänyt hakea aikuiskoulutukseen opiskelemaan itseni merkonomiksi puolessatoista vuodessa. Opiskeluun ei tällöin mene liian montaa vuotta ja suurin osa opiskeluista on sitä käytäntöä, joka mulle passaa paremmin kuin hyvin. Seuraava pulma onkin vaan se, että mitä jos en pääsekkään kouluun niin mitä sitten? No sitä en tiedä vielä. Töitä ainakin etin, mutta toivotaan parasta sen suhteen.

Omalla tavallaan on kaiken tämän suhteen epäonnistunut ja turhautunut olo. Toisaalta mä oon todella nuori vielä ja ehdin opiskelemaan amkissa moneen kertaan, jos vanhempana halua riittää ja oli se haaveammatti silloin sitten insinööri tai tradenomi. Tämä on mulle toistaseksi kaikkein paras vaihtoehto. Nyt täytyy vaan saada tämä päälle jumittunut ressi muualle ja keskittyä uuteen tulevaan. _MG_0003

16 kommenttia

 1. Janna Maijanen kirjoitti:

  Ihana postaus! Tsemppiä tulevan suhteen, kyllä nää tällaiset asiat aina järjestyy loppujenlopuks, ja niinkuin sanoit, oot nuori vielä, ei tässä vielä mikään älytön kiire ole 🙂 Anna itselles aikaa ja mieti rauhassa <3 Ps, upeat kuvat siusta!

  http://j-doitforyourself.blogspot.fi/

  • inka kirjoitti:

   Voi kiitos ihanasta kommentista.<3 Niin onneks oon vasta tän ikänen ja ehdin opiskella miljoonia aloja, hah.

 2. emmavilhelmiina kirjoitti:

  Ei se haittaa, että joskus tulee tollasia fiiliksiä, oota vaan rauhassa että aika on kypsä 🙂 Turhaa sitä on vasurillakaan huitasta 🙂

  • inka kirjoitti:

   Totta! Mistä sitä tietää, jos ammattikorkeen aika tulee joskus 10 vuoden päästä jos silloinkaan.

 3. Sydämellä Niina kirjoitti:

  Toi on varmasti vaikeaa kun haluaisi opiskelemaan, mutta ei ole varma asiasta. Toivon tosi paljon, että pääset opiskelemaan merkonomiksi, kyllä uskon että pääset! 🙂 Mä itse valmistun tänä talvena enkä tiedä yhtään mitä teen sen jälkeen 😀 Varmaan pidän hetken breikkiä koulusta ja sitten haen ammattikorkeeseen. Rehelliseti sanottuna en vaan tiedä jaksanko itekkää sitä rumbaa, mutta aion kokeilla! 🙂 Tsemppiä sinne <3

  • inka kirjoitti:

   Toivotaan, että pääsen. Aikuiskoulutukseen on vaan tosi vaikee päästä nykyään perustutkintoja opiskelemaan, jos on jo toinen ammatti alla… Kokeilla kyllä kannattaa! Itsellä vain jäi tämä välivuosi liikaa päälle. Kiitos paljon<3

 4. Patricia Ström kirjoitti:

  Tosi upee toi vika kuva <3

 5. inka kirjoitti:

  Kiitos<3

 6. Katariina H kirjoitti:

  Itse hain ammattikorkeeseen opiskeltuani vuoden verran yliopiston puolella tekniikkaa. Tekniikan ja liikenteen alan pääsykoe on todella, siis paino sanalla todella helppo. Matikka luonnistuu varmasti ammattikoulupohjallakin ja fysiikkaan riittää karkeasti normaali päättelykyky. Lisäksi kokeeseen taitaa kuulua loogista päättelyä. Myös itse teoriaopinnot aloitetaan nimenomaan sillä mentaliteetilla, että ammattikoulusta tulleet pääsevät lukiopohjan omaavien kanssa samalle viivalle.

  Itse opinnot ammattikorkeassa ovat omasta kokemuksesta helppoja. Toki lukiopohjalla ammattikurssit teettävät hieman enemmän töitä ja toisin päin, mutta kavereiden kanssa on kiva opiskella. Lisäksi avoimeen verrattuna oheistoimintaa on paljon enemmän ja kun oman vuosikurssin opiskelijoiden kanssa viihtyy myös vapaa-ajalla, on opiskelukin puolet hauskempaa. 🙂 Ei siis muuta kun tsemppiä pääsykokeisiin ja toivottavasti pääset sisään! Oon varma, että sieltä se motivaatiokin syksyyn mennessä löytyy. Ja jos ei löydy, aina voi tehdä jotain muuta. :=)

 7. inka kirjoitti:

  Päätökseni olen tehnyt ja ammattikorkean pääsykokeet jäävät pois minulta. Ihmisiä on moneen lähtöön ja matikkaa en ole koskaan pitänyt helppona. Amiksessa tuli käytyä 3 matikankurssia, joista kaks hylättyinä, joten ei mä en pärjää amiksen matikalla, hah. Tekniikan pääsykokeethan muuttui tänävuonna niin, että kaikki laskut ovat päässälaskuja ja niihin ei saanut edes harjotuskokeita…

  Kiitos kuitenkin tsemppauksista 🙂

 8. Anonyymi kirjoitti:

  Etkö tosiaan halua olla muuta kuin amis?

 9. inka kirjoitti:

  Luitko sä tota tekstiä ollenkaan?

 10. Linda Sofia kirjoitti:

  Ymmärrän täysin miltä susta tuntuu! Mä en ole käynyt kouluja, tehnyt vaan töitä aina ja vaikka haluisin mennä opiskelemaan en tiedä mitä ja toiseksi, täällä kylässä opiskelu vaihtoehdot on aika huonot 😀 mutta turhaan sä stressaat, niinkuin itsekkin sanoit, olet nuori ja sulla on koko elämä aikaa opiskella. Nyt vaan nautit elämästä, koet mahdollisimman paljon ja teet oikeasti niitä asioista mistä nautit! <3

 11. inka kirjoitti:

  No, mutta se on ollut hyvä, että sulla on kokoajan ollut töitä ilman koulutusta! Mieluiten mäkin niitä töitä vaan tekisin.. 😀 Kiitos ihanasta tsemppikommentista<3

 12. Anonyymi kirjoitti:

  Heei, sori tulee näin ihan off topic, mutta mistä tuo takki on? Ihan superkiva, niinkun on nuo kuvatkin! 🙂

 13. inka kirjoitti:

  Ei mitään, kiitos kiitos! 🙂 Ginasta tuo takki 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.