Hae
Inka Nitta

mozzarella-pesto pallot

Kokeilin mun ystävän kanssa yksi päivä helppoja ja herkullisia mozarella-pesto palloja. Nämä käyvät hyvin suolaisiksi naposteltaviksi oikeastaan ihan mihin vain. Nämä ovat myös todella nopeita tehdä!
IMG_9316 Tehtiin helpoimman kautta, joten ostettiin valmista croissantti taikinaa kaksi purkkia. 190g pestopurkista jäi vielä vähän vajaa puolet käyttämättä, joten vähempikin riittää. 125g mozzrellaa on juuri sopiva tähän. Sitten yksi valkosipulin kynsi murskattuna tai pilkottuna voihin tuomaan makua.

Tarvitset siis:
Croissantti taikinaa kaksi purkkia
Mozzarellaa 125g
Pestoa n. 100g
Valkosipulin kynsi
Sulatettua voita/margariiniä oman mielen mukaan 
IMG_9318 Tältä näyttävät ennen uuniin menoa.

Me teimme niin, että kaulimme taikinan yhtenäiseksi levyksi, melko ohueksi, mutta ei kuitenkaan niin, että taikina hajoaa. Otimme taikinasta palan minkä koiseksi pallon halusimme. Pestoa laitoimme alle teelusikallisen ja mozarellan palasen päälle, joka oli reilu teelusikan kokoinen. Tämän saat tehdä ihan mielesi mukaan. Sitten pyöriteltiin taikina pallon muotoiseksi. Kun kaikki pallot ovat valmiita, otetaan sulatettu voi johon on heitetty se valkosipulin kynsi ja voidellaan oman mielen mukaan kaikki pallot. Me käytimme reilusti voita näissä.
IMG_9324 Paisto aikakin on aikalailla uunikohtaista, mutta 200 asteessa kiertoilmalla riittää vajaa 10 min, kun taas normaalilla tasalämmöllä täytyy pitää n. 20 min. Kannattaa tarkkailla pintaa.

Ei ehkä parhaimmat ohjeet, mutta tällätavalla mä teen ruokaa, haha! 

ps. Kokeilin viikonloppuna näitä lehtitaikinalla, mutta tolla croissanttitaikinalla tuli parempaa. 

4 kommenttia

 1. Jeannays kirjoitti:

  Oi mitä herkkua!♥

 2. Sofia kirjoitti:

  Vaikuttaa niin hyviltä! <3

 3. inka kirjoitti:

  Nää on!<3

 4. inka kirjoitti:

  Noi kyl on huippuhyviä!<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.