Hae
Inka Nitta

#cargirl tyttönä autoalalla part. 2

Täällä taas autotyttöpostauksen parissa. Tässä postauksessa kerron mun ammattikoulun ykkösvuodesta, niikuin viimeksi lupasinkin. 
IMG_5354

Mä muistan kuinka koulu alkoi kolmella orientaatio päivällä. Mä tiesin yhden tytön, joka oli tulossa mun kanssa samalle luokalle ja tutustuttiin samantien ja tultiin hyvin toimeen. Kyseessähän siis oli Ninni, joka on mun blogissa ennenkin esiintynyt. Mä muistan kuinka ennen vihasin Ninniä enkä edes tiedä miksi ja muistan kuinka yläasteella mulla oli jotkut kotibileet mistä oon Ninnin heittänyt pihalle, heh. No, mutta anyway. Tän kolmen päivän aikana mulle selvisi, että luokka mihin olin joutunut oli tosiaan tuleva automaalaariluokka. Meillä ajokinkujalla oli mahdollisuus erikoistua automaalariksi, korinkorjaajaksi tai sitten autonasentajaksi, mikä tosiaan minä olen ja mikä halusin alusta asti olla. Mun lisäksi luokalla oli muistaakseni pari poikaa jotka halusivat myös asentajaksi ja loput haaveilivat maalarin tai korinkorjaajan ammatista. Mua siis odotti tammikuussa luokan vaihto, kun puolenvuoden jälkeen alettiin erikoistumaan.
IMG_4603
Puolivuotta kaikki tekivät samaa hommaa. Suurimmaksi osaksi pestiin autoja, vaihdettiin renkaita ja tehtiin rengastöitä ihan ylipäätänsä sekä vaihdettiin polttimoita ja tehtiin pikkujuttuja. Muistan kyllä, kun ensimmäinen homma mitä koulussa Ninnin kanssa tehtiin oli jarrulevyjen vaihtaminen ja olin ihan, että mitä ihmettä miten meidät laitetaan samantien tekemään jotain jarruremppaa. Mutta eise tosiaan ollut niin vaikeeta, mitä mä luulin. Loppujenlopuksi mä ja Ninni hävittiin asiakastöiden parista ja ruvettiin korjailemaan hänen mopoautoansa. Muistaakseni parikuukautta se seiso hallissa, kun tehtiin siihen vaikka minkälaisia korjauksia. Jos saman homman nykyään saisin nenäni alle niin hommassa menisi korkeintaan viikko jos edes sitäkään, hah. Kyllä huomaa, että on oppinut nyt kun rupee näitä muistelemaan.

Joulun jälkeen mua odotti uusi luokka. Tiesin minne luokalle olin menossa ja tunsin tosiaan vaan kaksi poikaa mun tulevalta luokalta, joten uusi luokka vähän jännitti. Olin tällä asentajaluokalla ainut tyttö silloin. Mut kuitenkin otettiin tosi hyvin luokalle vastaan ja viikossa tunsin jo kaikki luokallani olevat tosi hyvin. Nyt oltiin myös erikoistuttu ja hommat muuttuivat vähän haastavimmiksi. Harvemmin enään koskettiin harjotusautoihin ja tilalle tuli oikeastaan vaan asiakastöitä.
IMG_7614
Ykkösvuoden aikana tuli opittua älyttömästi asioita. Ykkösvuoden ammatillisia kursseja olivat mm. tulityö- ja turvallisuuskurssi, autonhuoltaminen 1 & 2, ajonhallintalaitteet ja sähkön perusteet.
Ykkösvuoden kesällä pääsin jo muutamia kavereiden autoja räpläämään, vaikka nytten kun mietin mun tietämystä niin enhän mä mistään mitään tiennyt. Seuraava tälläinen postaus käsitteleekin sitten ammattikoulun toista vuotta!

3 kommenttia

  1. Patricia Ström kirjoitti:

    Tää oli kiva <3 seuraavaa postausta odotellessa!

  2. inka kirjoitti:

    Kiva kuulla♥

  3. Anonyymi kirjoitti:

    Olisi kiva tietää miten olet viihtynyt työssäoppimis paikoissasi ja miten sinut on otettu vastaan niissä?:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.