Hae
Inka Nitta

#cargirl tyttönä autoalalla part 1

Okei elikkäs tänään mä kirjotan mun ammatistani ja siitä miksi olen päätynyt tälle alalle, sillä monet ovat tätä kyselleet. Mä siis olen autonasentaja ja monet hämmästyvät tämän kuullessaa, koska en kuulemma näytä bensalenkkaritytyltä. Mut mitä sitte? Mä tykkään autoista ja silläselvä, mutta tykkään myös laittautua ja muutenkin työttöhömppä ylipäätänsä on ihanaa. Oikeestaan moni myös luulee, että kusetan mun ammatin… Noh hälläväliä nyt jokatapauksessa kerron, että miksi ja miten juuri autoala. Kuvituksena löytyy jotakin kuvia mitä puhelimesta löysin. Tästä on tulossa monta erilillistä postausta, koska muuten tulisi liian pitkä.

IMG_4537
Elokuu 2012
Tää kaikki innostus kyseiseen alaan lähti, no siis ööh… en oikeastaan edes tiedä. Pienestä pitäen oon kuitenkin poikien kanssa ollut ja lempipuuhaa on ollut automerkkejen arvailu matkoilla yms. Ehkä se on alunperin kehkeytynyt siitä. Kutosluokan kesällä tutustuin mua pari vuotta vanhempiin poikiin joilla oli jo mopoja ja parilla mopoautot(oli muuten harvinaisia vielä sillon ainakin täälä pirkanmaalla). Mä aloin kiinnostumaan kaksipyöräisistä kokoajan vaan entistä enemmän ja ennekuin edes tulin siihen mopokortti-ikään niin kinusin jo Derbin x-racea ja muistan, että oisin halunnut sen vielä oranssina, heh. Koko yläasteen olin kiinnostunut kaksipyöräsistä ja koska olin ollut edelleen sen minua parivuotta vanhempien poikien kanssa niin osasin muutamia juttujakin, kuten perus öljyjen vaihtoa yms ja tiesin kaksipyörästen moottoreista ja malleista enemmän kuin useammat tytöt. En edes ole varma milloin mun kiinnostus kaksipyöräsistä siirtyi ihan autoihin.. luultavasti kunnolla vasta ammattikoulun alettua.
IMG_4864
Ysiluokalla sitten iski se paniikki, että apua mitä teen peruskoulun jälkeen. Mua kiinnosti ensin älyttömästi kosmetologin ammatti. Siis mitä? Eieieiei ei todellakaan mun hommaa, ei riittäisi kärsivällisyys enkä todellakaan tiedä mitä olen silloin ajatellut. Pikkuhiljaa mulla alkoi kuitenkin hahmottua päässä se, että missä näen itseni tulevaisuudessa. Wroong, väärässä olin. No, mutta jokatapauksessa yhteishaussa laitoin kolmeen eri kouluun hakemukset ja jokainen vaihtoehto oli autoala. Silloin mun koulu oli vielä Pirko ja juuri tuonne Ajokinkujan toimipisteeseen oli pääsykokeet. Sain kutsun pääsykokeisiin toukokuussa ja mua ihan oikeesti pelotti mennä sinne. Muistan kuinka kirjallinen osuus meni todella huonosti, mutta haastattelutilanne meni todella hyvin. Noh kyllä sitä muistaa, kun opettajat sitten ykkösellä puhu jonkun tytön puhuneen itsensä kouluun sisälle… akward.

IMG_4552
Elokuu 2012
 
Kesän jälkeen sitten kuumoteltiin, että pääsinköhän mä mihinkään kouluun. Ensin kävin tietenkin kakkosvaihtoehdon läpi, kun sen tulokset oli netissä. Siellä ei näkynyt mun nimeä eikä postissa ollut tullut kirjetta tai sähköpostiin viestiä. Mä olin ihan paniikissa, että enkö mä ihan oikeasti päässyt minnekkään. Sitten mun äiti päätti soittaa Pirkoon ja puhelun jälkeen hän iloisesti mulle ilmotti, että sisällä ollaan ensimmäisessä hakuvaihtoehdossa. Jes! Seuraavassa postauksessa kerronkin sitten mun amiksen ykkösvuodesta.

4 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Haha,itekkin olen saanut kommentit "et näytä yhtään autoalaa opiskelleelta,ootko ihan tosissas" ja kaikki veikanneet et oisin joku kampaaja 😀 toista osaa innokkaasti odotelen!

 2. inka kirjoitti:

  Juu tuttua! Mulla monet kysynyt, että oonko tarjoilija tai kauppiksen käynyt.. 😀

 3. Nina P kirjoitti:

  hey! amazing post 🙂
  please check my latest post about this amazing Slovenian fashion designer: http://ninalavitaebella.blogspot.com/2015/07/nina-pugelj-design.html

  thank you and have a nice day xx

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Olen lueskellut blogiasi paljon ja olen itsekin tyttönä autoalalla 😀 olis kiva tietää et miten sut on otettu vastaan työssäoppimis paikoissa missä oot ollu ja ootko ihan saanu tehdä alan töitä ettei sua oo vaa laitettu siivoileen ja kahvia keitteleen pelkästään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.